Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pi 01 Lut, 2013
Juz niebawem silent
kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Czw 06 Mar, 2014   

Biedronne na USG raczej nic nie będzie widać, bo przy endo obraz jest nieczytelny.

Jennifer 
Yorki5
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 20 Sty 2014
Skd: Wrocław
Wysany: Pi 07 Mar, 2014   

biedronne,a co mówią operator i internista o Twoich wynikach :?:

biedronne 

Doczya: 15 Sie 2010
Skd: Kraków
Wysany: Pi 07 Mar, 2014   

jak bylam na kontroli ortopedycznej to nie miałam jeszcze takich leukocytów
internista nic nie znalazł podejrzanego, wysłał na posiewy i wymazy, do laryngologa i do hematologa.
laryngolog wysłał na wymaz z gardła ale powiedział, że jak coś tam mi wyjdzie to trafię do księgi guinessa, bo rzadko widuje tak ładne gardła.
jest też opcja, że to jest fizjologiczna (choć nietypowa) reakcja na ciążę, zwykle leukocyty wtedy rosną, tylko, ze nie aż tyle.
nie za bardzo wiem jakie jeszcze badania zasugerować. na rezonansie by coś było widać?

biedronne 

Wysany: Pon 24 Mar, 2014   

Eh no i wiem niestety skąd te leukocyty - chłoniak, jeszcze nie wiadomo jaki, ale szpik zajęty. Jak nie urok to sraczka.

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

biedronne, przykro mi. Masz już jakiś plan leczenia, czy lekarze czekają na resztę wyników?

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

biedronne, kochana trzymaj się. Jedno Cię nie powaliło to i z chłoniakiem damy sobie radę. Jesteś złotym serduszkiem, taką drugą Pasiflorką, czyli męczennicą. Dobro zawsze wraca, a Ty wiele go tutaj na forum wniosłaś. Będziemy walczyć z Tobą :*

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Biedronne, znajdziesz sposób aby się z tym uporać. Jesteś b.silna, nie poddawaj się i szukaj rozwiązania do skutku. Trzymaj się :hug:

biedronne 

kinga, na razie tylko morfologię robią i patrzą sobie w krwinki.
25% limfocytów ma zmiany nowotworowe, ponoć nie wygląda agresywnie (swoją drogą z morfologii samej to wyczytali?!). Obecnie mam oznaczane limfocyty T i B.
Z diagnostyki mam ograniczone możliwości, jedynie rezonans wchodzi w grę, o ile endo mnie tu nie wyklucza, biopsję szpiku też można zrobić jeśli trzeba, rtg i tk odpada ze względu na ciążę. USG jamy brzusznej na szczęście miałam w 12 tyg robione więc coś jeszcze w miarę tam było widać (a konkretnie nic odstającego od normy).
Nie za bardzo widać jakieś powiększone węzły, jedynie gdzieś w klatce piersiowej się mogły przyczaić, rtg płuc miałam w 2006 i zdjęcia z tego nawet nie mam, pozostałe węzły są "palpacyjnie niepodejrzane", więc nia ma czego pobrać do biopsji. Jest też możliwe, że zmiany są tylko w szpiku.
Na razie "plan" jest obserwacja, jeśli nie będzie przyspieszał to czekamy do września, jeśliby natomiast sytuacja się zmieniła to zdaje się jedno rtg płuc w ciąży można strzelić, i chemię podać też.
Wolałabym wiedzieć co za dziad konkretnie i wiedzieć jakie mam perspektywy leczenia, a nie tak czekać na diagnozę. Jak będą oponować to zrobię mri prywatnie, tylko muszę wiedzieć które części ciała na pierwszy rzut skanować.
Czekanie jak widać moim przeznaczeniem :/

Iza 
... pod prąd ...
Maximus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 18 Gru 2011
Skd: dolnośląskie

biedronne napisa/a:
Eh no i wiem niestety skąd te leukocyty - chłoniak, jeszcze nie wiadomo jaki, ale szpik zajęty. Jak nie urok to sraczka.

biedronne strasznie mi przykro, że Ci się na głowę tyle zwaliło. Będę trzymać kciuki, aby wszystko miało swój szczęśliwy finał.

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska

biedronne Trzymam kciuki nie daj się chorobie

kate310 
żyję z nadzieją

Doczya: 22 Lip 2011
Skd: Polska Południowa
Wysany: Wto 25 Mar, 2014   

biedronne jesteś dzielna i niejedno już przeszłaś! dasz radę, byle się nie załamywać!! kibicuję Ci z całego serca! Jesteś Wielka!!!! :)

Wiesia187 

Popularus Bioderkus

Doczya: 13 Lip 2009
Skd: kujawsko-pomorskie
Wysany: Wto 25 Mar, 2014   

biedronne przykra sprawa , jesteś młodą kobietą , ale los nie szczędzi Ci cierpienia . Życzę Ci szczerze wiary i nadziei w walce z chorobą .

grazynamackowiak 

Popularus Bioderkus

Status: Osteo. + Endo
Doczya: 05 Lis 2009
Wysany: Sro 26 Mar, 2014   

biedrone czytamy twoje posty narazie choroba pod obserwacją dojdzie onkologia badania jeszcze nie ma prawodłowej diagnozy jak piszesz jesteś w ciąży napisz nam o dalszym leczeniu badaniach wszyscy jesteśmy z tobą .

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 31 Gru 2011
Skd: okolice Nowego Sącza
Wysany: Pi 28 Mar, 2014   

biedronne całym sercem jestem z Tobą.
W tym naszym życiu często natrafiamy na przeszkody te mniejsze i te większe.
Wiem, ze je pokonasz. Jesteś bardzo silną kobietą, a teraz nosisz jeszcze pod serduszkiem maleńką Osóbkę, która na pewno daje jeszcze więcej siły.

Ja też ostatnio walczyłam o swoje dziecko, zawsze czułam i wiedziałam, że nigdy nie wolno się poddawać i nie ma rzeczy nie możliwych do zrobienia.
U nas problem nadal istnieje, ale teraz po tych wszystkich przejściach jesteśmy jeszcze bardziej silniejsi i wiemy, że wiara i walka czyni cuda.

Jestem z Tobą myślami i sercem. Chciałabym pomóc jeśli w czymkolwiek mogę.
Przytulam bardzo mocno

biedronne 

Wysany: Sob 26 Kwi, 2014   

Półmetek ciążowy - będzie chłopiec!
Biodro spisuje się na medal, natomiast plecy zaczynają dokuczać bo bandzioch zaczął rosnąć jak na drożdżach.
Wreszcie mam zgodę lekarza na jakiekolwiek ćwiczenia (do tej pory mogłam sobie pozwolić jedynie na "delikatne spacerki" w krakowskim smogu) i zapisałam się na gimnastykę i jogę dla ciężarnych, mam nadzieję, że uda mi się rozciagnąć mięsnie ud i wzmocnić plecy na tyle, żeby wytrzymały dodatkowe 10+ kilo.
A chłoniak się przyczaił, ani w te ani wewte. Stoi w miejscu i co gorsza nie daje się łatwo zdiagnozować - każde kolejne badanie niekonkluzywne, jak jeden marker na + to drugi nie potwierdza diagnozy. Pobrano mi hektolitry krwi i czekam na wyniki badań cytogenetycznych. Wszyscy lekarze, z którymi do tej pory miałam styczność są jednak zgodni, że to jakiś indolentny typ chłoniaka, więc trochę jeszcze pożyję :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: