Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Adaś Be
Adaś Be 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczy: 27 Sty 2010
Skd: Piękna Warszawa
Wysany: Sro 27 Sty, 2010   Adaś Be

Serwus Wszystkim! Mimo że nie jestem typem życiowego ekshibicjonisty ;-) i nie mam raczej w zwyczaju uzewnętrzniania moich perypetii przed szerszym gremium, to dla Was moi mili zrobię wyjątek, bo historia ma może się wyda komuś ciekawa :mrgreen: Do rzeczy: do 21 lipca roku ubiegłego realizowałem sobie to, co sobie wymarzyłem za smarkacza i co kocham ponad życie, czyli jeździłem na motocyklu (tak, tak, kolejny dawca :lol: ). Wyglądało to ni mniej, ni więcej tylko tak:

Marzyły mi się wielkie wyprawy, przygoda i te sprawy, toteż ruszyłem na przejażdzkę wakacyjną po Litwie, Łotwie i Estonii. Co tu dużo gadać, wyjazd życia, przede mną 3,5 tysia km do zrobienia. Wilno, Dyneburg na Łotwie, jezioro Pejpus w Estonii, Tallinn i Ryga...Mistrzostwo świata! No ale cóż, trzeba było kiedyś wrócić. Tego dnia była do zrobienia traska Ryga - Warszawa. Wszystko szło ślicznie pięknie, Łotwa nas pożegnała, Litwa też, po czym nastąpił triumfalny wjazd do ukochanej Ojczyzny, za którą zdążyłem się stęsknić. Minąłem Suwałki, jadę sobie przez las, słońce świeci i czuję, że jestem w niebie. Nagle spomiędzy sznura samochodów jadącego w przeciwnym kierunku, z drogi podporządkowanej ze znakiem STOP (!) wyskakuje na jezdnię policyjny Volkswagen Transporter, hamuje z piskiem idealnie prostopadle w kierunku mojej jazdy i uniemożliwia mi wykonanie czegokolwiek. Huk, potworny ból, strach...Sami oceńcie:

Efekt? Rozejście spojenia łonowego na 8cm, połamana kość kulszowa, panewka prawego stawu biodrowego, złamanie uda w 3 miejscach, złamanie prawej ręki ze zwichnięciem nadgarstka i co najlepsze, wbicie jądra do kanału pachwinowego... Uff. Przeszedłem już 3 operacje-w Suwałkach uda i ręki, a później w helikopter i jazda do Otwocka na operację miednicy u dr Cabana:

Teraz jeszcze endo biodra (za jakieś 3 miesiące) i wyjęcie sztaby z uda (jak się noga zrośnie). Po pół roku od wypadku dopiero jako tako poruszam się o kulach. Wiem, że miałem masę szczęścia, że w ogóle przeżyłem i nie trafiłem na wózek. Rzuciłem fajki w tym czasie, ale z motocykla tak łatwo się nie da wyleczyć. W tym miejscu pozdrawiam najserdeczniej kolegę S, który opisał tu swoją historię. Wiem doskonale, co czujesz. Pozdrawiam też Tomasha, z którym znamy się z Oddziału VII w Otwocku (miednice rulez :-D ). No i pozdrawiam wreszcie wszystkich tu zgromadzonych, bo zdrówka nigdy za wiele!
Ostatnio zmieniony przez kinga Czw 21 Lip, 2011, w caoci zmieniany 5 razy  

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Sro 27 Sty, 2010   

witaj Adaś !!! :)

uuu aż mnie ciarki przeszły :-| :shock: :-|
Cieszy mnie, że podchodzisz do przyszłej operacji optymistycznie :D
Mam pytanie: czy za ten wypadek ktoś odpowiedział i poniósł odpowiednie konsekwencje? :evil:

Pozdrawiam również bardzo serdecznie :D

IRENA 
IRENA
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 28 Gru 2009
Skd: gdzies tam

O matko ale nieszczescie :shock: i to z policj aw tle..ciekawe jak sprawy urzedowe sie maja..bo zdrowko widac lepiej..choc juz jest gorsze jak przed wypadkiem..kurcze ale przezyles i to w tym wieku..to moje problemy choc tez niemale to pikus ...pozdrawiam ciebie i coz masz duzo optymizmu w sobie i tak trzymaj :-D

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Adaś Be, witaj serdecznie na naszym forum Jako jedna z forumowiczek czuję się zaszczycona , że to właśnie dla nas zrobiłeś wyjątek.
Przeszedłeś sporo w tak krótkim czasie, a jednak z postu wynika, że jesteś niesamowicie silny wręcz optymistyczny.
Ale zdjęcie z wypadku to prawdziwa masakra, zdjęcia rtg mówią same za siebie.
Pisz o efektach rehabilitacji i całego powrotu do zdrowia.
Pozdrawiam

Adaś Be 
Mikrus Bioderkus

Ślicznie dziękuję za tak sympatyczne przyjęcie :) Ponieważ nie mi to oceniać, czy jestem silny, czy też nie, zdaje się w pełni na Wasze zdanie w tym temacie ;-) Jedno jest pewne -nie ma co się dołować, bo dołki to są dobre dla golfistów. Na pewno motywacją jest fakt, że czeka na mnie praca magisterska, która polega na badaniach w lesie i będzie wymagała turbo sprawnościi, którą chcę, a więc muszę wypracować. Wprawdzie rok dłużej pewnie postudiuję, ale co tam. Ważne, żeby sobie coś udowodnić i być dumnym, że się udało. Co do kwestii konsekwencji i odpowiedzialności prawnej, to jak sami się domyślacie, walka z policją to totalne kopanie się z koniem. Sprawa jest w prokuraturze, biegłym się przez pół roku nie udało jakimś cudem wydać opinii, także jestem ciągle zawieszony w próżni. Dąży to wszystko do tego, żeby postępowanie zostało umorzone. Prokuratura będzie zadowolona, bo nie narazi się policji, a policja nie będzie musiała płacić odszkodowania. Wyśmienicie po prostu. Na dodatek mój prawnik robi se jajka ze mnie. Ale ja jestem na nich totalnie wku...twiony i niech se nie myślą, że można takie numery ludziom kroić. Zawsze jest Trybunał w Strasburgu. Generalny wniosek z całej tej opery mydlanej jest oczywisty - żyjemy w totalnym państwie policyjnym. Teraz niestety o policji mam taki pogląd jak Polacy podczas II wojny o Niemcach - że trudno znaleźć porządnego...

Tomash 
Popularus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków

Siema Adam, co do twojego pytanie kiedyś tam w szpitalu, ja bezproblemowo się kładę teraz i wstaje z ziemi, po 3 miesiącach od wstawienia endo :)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Witaj Adaś !
Brawa za optymizm i konkretne podejście! : brawo :
Mam nadzieję, że szybko rehabilitacja postawi Cię na nogi i że tym czasem będziesz częstym gościem na "Bioderku" :-D i to aktywnym - bo męska część Forumowiczów jest niewielka... ;-)

mamcia 
Popularus Bioderkus

Doczya: 11 Sty 2010
Skd: Bytom

Witam!....To ja Siasia córcia mamci.....WOW Adaś Be niezłą jazde miałeś ale mam nadzieje,że i te problemy zdrowotne i te problemy z policją skończa się dla Ciebie pomyslnie :-)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland
Wysany: Czw 28 Sty, 2010   

Masz wiele szczęscia chłopaku :) To co przeżyłeś hmm jak dla mnie szacunek za obecne podejście.
Silny jesteś dasz radę a co do Twojej pasji to pewne że wrócisz na motocykl znam to uczucie pływałam wyczynowo pół zycia to poczucie szczęścia i mocy jest nie do przebicia.
Życzę wiele cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do celu to mozolna robota sama jestem w trakcie powrotu do normalności. Ale wiara i praca czyni cuda.
Pozdrawiam ciepło

Katja 

Status: Osteo. Ganza + Endo
Doczya: 12 Kwi 2009
Skd: Wawa/Silesia
Wysany: Pi 29 Sty, 2010   

Adaś, nie tylko kolega S. jest tu na forum miłośnikiem dwóch kółek. Zagadnij koniecznie Radek (hunter) - chyba znajdziecie wspólny język ;-) Pozdrawiam Cię ciepło i dziękuję za opisanie Twojej historii. Jesteś bardzo pozytywnym facetem! Właśnie takich nam tu trzeba :mrgreen:

ania3008 
ania3008
Mikrus Bioderkus

Doczya: 21 Sty 2010
Skd: Piotrków Tryb.

Witaj Adaś !!!
Mam takie małe pytanko .Jaki jest dr Caban , gdzie przyjmuje i ile kosztuje wizyta ?Bo to dla mnie bardzo ważne.
Za odpowiedz z góry dziękuję i życzę zdrówka ..

Katja 

Status: Osteo. Ganza + Endo
Doczya: 12 Kwi 2009
Skd: Wawa/Silesia

O informację na temat lekarza - dr Cabana proszę: tutaj

Adaś Be 
Mikrus Bioderkus

Serwus! Przepraszam za zamieszanie, lekko zakręcony jestem i nie przeczytałem ostatniego posta. Informacje o dr Cabanie dodaję niniejszym do działu wyżej.

PS. Podziękować Tomashu za dobrą wieść, że można się turlać po podłodze haha :-D Wbrew pozorom to poważna sprawa dla mnie ;-)
Ostatnio zmieniony przez Adaś Be Pi 29 Sty, 2010, w caoci zmieniany 1 raz  

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Adaś Be, administratorka napisała
Cytat:
O informację na temat lekarza - dr Cabana proszę: tutaj
A Ty i tak swoje :-/
Prosimy o zachowanie porządku :!: :!: :!: I poprawienie poprzez edycję swojego postu. Jesteś już kilka dni i pobieżnie znasz działy więc proszę się w nich wypowiadać zgodnie z tematyką.

Adaś Be 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Czw 04 Lut, 2010   

Serwus! Dla ciekawskich garść linków ;-)
http://bialystok.gazeta.p...li_w_motor.html
http://www.radio.bialysto...dex/k/8/n/30676
Popopozdrawiam :mrgreen:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku