Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 08 Lut, 2021
Czy artroskopia na prawdę pomaga
danielm21 
Daniel
Mikrus Bioderkus

Status: Artroskopia x 2
Doczy: 03 Lis 2013
Skd: Ostrzeszów
Wysany: Nie 19 Gru, 2021   

2013 r wiek 28lat artro prawego biodra zalecanelewe też lewe
Po tylu latach noc nie robienia przychodzi ból lewego na dodatek kolano też chyba się wysypało rotacja zewnętrzna i wewnętrzna prawie zerowa
Teraz żałuję że nie zrobiłem dwóch odrazu jak miałem 28l bo teraz juz moze nie ma co naprawiać i pozostało czekać na Endo
Wiem rehabilitacja czyni cuda ale wszystko zależy od zużycia stawu
Teraz z tomografem biodra i rezonansem jadę do ortopedy na ocenę swoich stawów ... Autorka postu pisała na początku roku .. jaka zapadła decyzja??

Witek83 

Doczy: 08 Sty 2020
Skd: Katowice
Wysany: Nie 19 Gru, 2021   

Jak szybko pojawił się zanik rotacji w biodrze ? Piszesz jakby to się stało z dnia na dzień.
Co masz w opisach TK i MRI ?

danielm21 
Daniel
Mikrus Bioderkus

Doczy: 03 Lis 2013
Skd: Ostrzeszów
Wysany: Pon 20 Gru, 2021   

Od tylko pamiętam , rotacji nie tracisz z dnia na dzień. Problem się tylko pogłębia
Nie wiem do jakich ortopedów jeździcie ale Pan Malinowski bardzo szczegółowo wyjaśniał
Szybciej naprawisz większa szansa na sukces
Jeśli masz mocno zużyte biodro to artroskopia nie ma sensu

Witek83 

Doczy: 08 Sty 2020
Skd: Katowice
Wysany: Pon 20 Gru, 2021   

A masz opisy badan ? To powinno rozwiać Twoje wątpliwości

karol0808 

Status: Przed
Doczy: 25 Sty 2025
Skd: Warszawa
Wysany: Czw 30 Sty, 2025   

Czytając opinie po zabiegu artroskopii pacjentów większość to recenzje negatywne. Czy naprawdę artroskopia w celu usunięcia konfliktu panewkowo udowego przynosi więcej szkód niż korzyści - zmniejszenie bólu , zwiększenie ruchomości - głównie w rotacji wewnętrznej i odwiedzeniu nogi ?? :-?

KrukersRadek 
Popularus Bioderkus

Doczy: 31 Sie 2015
Skd: Wrocław
Wysany: Sob 01 Lut, 2025   

Niestety jest tak jak napisales. Nielicznym cos to pomogło.

karol0808 

Status: Przed
Doczy: 25 Sty 2025
Skd: Warszawa
Wysany: Nie 02 Lut, 2025   

Ciekawy jestem dlaczego chłopakom z Polski (np. Majer football, fp pawełka) , którzy opisują Artroskopie na k-u-p to pomogło?
https://youtu.be/H3ImOoFOkHk?si=jhS_cSsohAXmn9cz

https://youtu.be/uyKNGE_y5Bc?si=Ki0WkQR-2f-G9cEu

Ciekaw jestem czy to kwestia wieku , czy szczescia, ze u nich tak dobrze się to udało...

KrukersRadek 
Popularus Bioderkus

Doczy: 31 Sie 2015
Skd: Wrocław
Wysany: Wto 04 Lut, 2025   

Filip Pawełka z tego co wiem mial konflikt na obszarze 5x5mm a to jest drobiazg. Pozatym z rozmowy koedys z nim dowoedzialem sie ze tak naprawde operacja wogle mu nie pomogła bo po operacji miał chyba dalej bardzo podobne bolesnosci.
Ten drugi mial konflikt juz na wczesnym etapie rozpoznany i rowniez najprawdopodobniej nie byl on duzy wiec tez sobie z tym poradził (ten przypadek slabiej znam).
Przykre jest to ze wyniki są slabe. Są szczegole przypadki ze sie udaje, ze ktos dobrze sie rehabilituje i udaje sie wrocic nawet do sportu. To niestety jest najgorsze ze nikt i nigdy nie da Ci gwarancji ze bedzie dobrze. Kazdy z nas tu zaryzykował i wie jak nie jest to prosty problem do rozwiazania.

tolik24 
:)
Popularus Bioderkus

Doczy: 05 Kwi 2017
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: Pi 28 Lut, 2025   

Jestem w grupie szczęściarzy na to wychodzi bo od zabiegów w okolicy 2018 śmigam bardzo dobrze.

Aiden7 

Doczy: 22 Wrz 2023
Skd: B-tów
Wysany: Sro 19 Mar, 2025   

Cytat:
Cytat:

Musicie wziąć pod uwagę, że nikt kto dobrze funkcjonuje nie będzie szukał forum o problemach ze zdrowiem.

Z mojego rocznika w szkole znam osobę, która pytała mnie o zabieg, bo miałem trochę przed nim.
Oboje śmiegamy już lata po artro i żaden nie narzeka. Ja trafiłem tutaj przez chwilową komplikację związaną z wyjechaniem stawu poza zakres ruchu jaki miałem, kiedy wbiegałem do morza x lat temu. Po diagnostyce zdecydowaliśmy, że to prawdopodobnie podrażnienie powstałe w okolicy zwapnienia kostnego i mimo ogónej niechęci zgodziłęm się na kortykosteroid. Obecnie minęło już 1,5 roku i jest ok. Zabiegi miałem w 2012 i 2016 jeśli typowo o konflikt chodzi.

A postanowiłem napisać cokolwiek na forum, bo jak zobaczyłem ile jest ludzi niezadowolonych to pomyślałem o tym, że zadowoleni to biegają, skaczą i się bawią, a nie szukają owego forum, więc głos nadziei zawsze warto zostawić.

Jednak podkreślam, że to kosztuje też sporo pracy, akceptacji włąsnych problemów/ogarniczeń i jednak im gorszy/poważniejszy stan tym zwykle mniejsze szanse powodzenia zabiegu. Łukasz Piszczek grał w piłkę zawodowo z konfliktem, znam ludzi co uprawiają sporty wybitnie konfliktowi sprzyjające, ale zwykle problemem nie jest już nawet sam konflikt tylko zwrodnienia i ich rozmiar.

arse44 

Status: Artroskopia x 1
Doczy: 28 Sty 2024
Skd: lublin
Wysany: Sob 29 Mar, 2025   

Ćwiczyć czy to po operacji czy bez. Tylko nie z Internetu, ale pod okiem kogoś kto się zna. Uważać na przodopochylenie miednicy i walczyć z tym bo to strasznie pogłębia degradacje tego stawu (po sobie wiem) rozciągać gruszkowaty. Każdy przypadek jest inny. Ktoś będzie musiał wzmocnić pośladki, inny rozciągać dwójki. Ja po operacji jednej mam tak ze na ścigaczu operowania nie boli, boli nieoperowana, ale przy podciąganiu na drążku gdzie ja mam nogi wysunięte do przodu (poprawna technika podciągania) to boli mnie operowana. Sa różne sytuacja w których boli mnie albo jedna albo druga. Odpuściłem piłkę nożną i nie wiem jak moje biodra by sie zachowały, jak przetestuję to się odezwę.

pablocze3 

Status: Artroskopia x 1
Doczy: 10 Sie 2023
Skd: Kraków
Wysany: Nie 13 Kwi, 2025   

Trzeba wziąć pod uwagę fakt że osoby którym operacja pomogła raczej nie wchodzą na fora i nie szukają informacji więc też nie piszą jak jest teraz. Ja po operacji kolana która mi bardzo pomogła nawet nie myślałem żeby cokolwiek opisywać w internecie. Ale rzeczywiście Artro biodra to zabieg o wątpliwej skuteczności. Sam się zastanawiam dlaczego tak jest. Czy to lekarze nie potrafią go robić czy efekty uboczne są gorsze niż sam problem. Nie wiem.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: