Wysany: Sro 11 Lis, 2015 Bruksizm, czyli zgrzytanie zębami
Całą noc zgrzytam zębami. Mam je już w koszmarnym stanie tzn. bardzo skrócone. Niestety jest to powiązane z biodrami Pomimo że jestem tak długo po operacji to stan się nie poprawia. Zaciskanie zębów wpływa na mnie w ogromnym stopniu. Bóle głowy, problemy z oczami, szczęką oraz ogólnie problemy z mięśniami czaszki.
Fizjoterapeuta nakazał mi abym nosiła szyny relaksacyjne. Zamówiłam przez internet. Wyślą mi masę z instrukcją jak zrobić odcisk, który im odsyłam. Na tej podstawie robią na specjalne zamówienie taką szynę
Zobaczymy efekty.
Status: Endo x 1
Wiek: 44 Doczya: 22 Lip 2011 Posty: 285 Skd: Polska Południowa
Wysany: Czw 12 Lis, 2015
Tak tez zjadam swoje zęby - dentysta mówi, że muszę "koszmarnie" brzmieć nocą ale szyny jeszcze nie założyłam. Głowa za to bolała na okrągło - ostatnio fizjoterapeuta pomaga mi walczyć z tym "koszmarkiem" i od 2 miesięcy nie zażywam tabletek p/bólowych
Reniaczek profesjonalny fizjoterapeuta wytłumaczy jak działa nasz organizm - to jest taki system naczyń połączonych i nawet gdy coś na dole naszego ciała szwankuje to na górze może to odczuwać...można nawet obejrzeć model człowieka taki z mięśniami - wszystko jest w jakiś sposób ze sobą połączone, współgra ze sobą więc gdy jedno zaszwankuje to inne próbują w jakiś sposób odciążyć, zablokować i dostają kopa i wychodzą właśnie takie różne z pozoru niezwiązane ze sobą rzeczy. Ja opisałam to tak w wielkim skrócie i najprościej jak można
Mam problem z biodrami a też bolała mnie szczęka (choć nie zgrzytałam zębami) albo środkowy palec u stopy odczuwał ból jakby ktoś mi ciął gorącym nożem...pomyślałby kto, że to od biodra? Fachowiec o tym wie i pomoże.
_________________ Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie...
Dla zainteresowanych wpływem zwarcia szczękowego na ciało polecam artykuł TUTAJ
Korekta złego ustawienia tego stawu powinna być jednym z aspektów całościowej rehabilitacji.
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Status: Endo x 1
Wysany: Sob 26 Mar, 2016
Cierpiałem na tę dolegliwość ale przez bardzo długi czas nie zwracałem na to uwagi. Był to dla mnie naturalny odruch i robiłem to automatycznie. Dopiero dentysta zauważył, że moje zęby sa za mocno starte, wtedy doszło do mnie co może być przyczyną. Staram się nad tym panowac ale to jest bardzo trudne