Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Bruksizm, czyli zgrzytanie zębami
pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska
Wysany: Sro 11 Lis, 2015   Bruksizm, czyli zgrzytanie zębami

Całą noc zgrzytam zębami. Mam je już w koszmarnym stanie tzn. bardzo skrócone. Niestety jest to powiązane z biodrami :( Pomimo że jestem tak długo po operacji to stan się nie poprawia. Zaciskanie zębów wpływa na mnie w ogromnym stopniu. Bóle głowy, problemy z oczami, szczęką oraz ogólnie problemy z mięśniami czaszki.
Fizjoterapeuta nakazał mi abym nosiła szyny relaksacyjne. Zamówiłam przez internet. Wyślą mi masę z instrukcją jak zrobić odcisk, który im odsyłam. Na tej podstawie robią na specjalne zamówienie taką szynę :)
Zobaczymy efekty.

Czy wy również macie takie problemy?

kate310 
żyję z nadzieją

Status: Endo x 1
Doczya: 22 Lip 2011
Skd: Polska Południowa
Wysany: Czw 12 Lis, 2015   

Tak :( tez zjadam swoje zęby - dentysta mówi, że muszę "koszmarnie" brzmieć nocą ale szyny jeszcze nie założyłam. Głowa za to bolała na okrągło - ostatnio fizjoterapeuta pomaga mi walczyć z tym "koszmarkiem" i od 2 miesięcy nie zażywam tabletek p/bólowych :)

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

kate310, ja też mam spokój od jakiegoś czasu bo rehabilitant nad tym pracuje ale chcę walczyć ze zgrzytaniem, bo szkoda zębów.

Reniaczek 
Renia
Popularus Bioderkus

Doczya: 15 Lut 2014
Skd: Pleszew

Jestem zaskoczona tym co piszecie .A skąd powiązanie zgrzytania z biodrami? Nigdy o tym nie słyszałam.

aga.t. 

Gigantus Bioderkus

Status: Kapo x 1
Doczya: 02 Cze 2010
Skd: Czeladź

Reniaczek profesjonalny fizjoterapeuta wytłumaczy jak działa nasz organizm - to jest taki system naczyń połączonych i nawet gdy coś na dole naszego ciała szwankuje to na górze może to odczuwać...można nawet obejrzeć model człowieka taki z mięśniami - wszystko jest w jakiś sposób ze sobą połączone, współgra ze sobą więc gdy jedno zaszwankuje to inne próbują w jakiś sposób odciążyć, zablokować i dostają kopa i wychodzą właśnie takie różne z pozoru niezwiązane ze sobą rzeczy. Ja opisałam to tak w wielkim skrócie i najprościej jak można ;)
Mam problem z biodrami a też bolała mnie szczęka (choć nie zgrzytałam zębami) albo środkowy palec u stopy odczuwał ból jakby ktoś mi ciął gorącym nożem...pomyślałby kto, że to od biodra? Fachowiec o tym wie i pomoże.

Reniaczek 
Renia
Popularus Bioderkus

Doczya: 15 Lut 2014
Skd: Pleszew
Wysany: Pi 13 Lis, 2015   

aga.t. dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam cieplutko:)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Nie 15 Lis, 2015   

Dla zainteresowanych wpływem zwarcia szczękowego na ciało polecam artykuł TUTAJ
Korekta złego ustawienia tego stawu powinna być jednym z aspektów całościowej rehabilitacji.

MARlAN 
Mikrus Bioderkus

Doczy: 26 Mar 2016
Skd: Gdańsk
Wysany: Sob 26 Mar, 2016   

Cierpiałem na tę dolegliwość ale przez bardzo długi czas nie zwracałem na to uwagi. Był to dla mnie naturalny odruch i robiłem to automatycznie. Dopiero dentysta zauważył, że moje zęby sa za mocno starte, wtedy doszło do mnie co może być przyczyną. Staram się nad tym panowac ale to jest bardzo trudne

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: