Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: Katja
Pon 04 Lip, 2011
Barbórka i przyspieszona droga ku zdrowiu :)
kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Czw 04 Mar, 2010   

barbórka napisa/a:
Momentami boję się o drugą nogę, bo jest bardziej obciążona i czasem po prostu ma dość, zwłaszcza jak na niej stoję, np. myjąc się przy umywalce.

Może krzesełkiem się wspomóż :) ja też na początku miałam z tym ogromny problem, bo w domu tylko wanna i to bardzo wysoka. Jak się już umyłam z przerwami, to byłam na nowo spocona hehehe :D i tak w kółko. Nóżka druga też cierpiała, bo to jednak duże obciążenie.
Lepiej krzesełko, taboret sobie postawić i robić przerwy, niż nie daj Boże, stracić równowagę (gdy noga zmęczona) i się przewrócić.

Dobrze, że już ze szwami masz spokój. Steri-Stripy są dobre :)
barbórka napisa/a:
Na drugi raz nie będę kombinować i grzecznie jeździć na szwy tam, bo jak się okazuje, poza szpitalem się na tym nie znają.

Pewnie !!! nie ma co ryzykować :)

Pozdrawiam cieplutko :*

barbórka 

Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 31 Pa 2009
Skd: Warszawa
Wysany: Sob 30 Kwi, 2011   

Witajcie, jak widzicie na profilu, coś się u mnie zmieniło i to na lepsze. 12 kwietnia wstawiono mi w Otwocku drugą endo. Szybko dochodzę do siebie, szybciej niż za pierwszym razem, ale oczywiście normalne dolegliwości typu obrzęk nogi nie są mi darowane. Dlatego nie siedzę jeszcze długo przy komputerze. Napiszę dłużej za jakiś czas. W każdym razie polecam program "Rapid Recovery", ktory jest prowadzony tylko w kilku szpitalach w Polsce, m.in. właśnie w Otwocku u profesora Czubaka. Na stronie firmy Biomet można przeczytać więcej. Powiem tylko, że w poniedzialek przyjęcie, we wtorek o 8.00 operacja, w środę wstałam, w czwartek chodziłam kilkakrotnie po korytarzu, w piątek zaliczyłam schody i zaraz do domu, w czwartek dobie, a nie tak jak poprzednio, w 8. A w domu wiadomo, szybciej dochodzi się do siebie, więcej się chodzi itp. Tak więc, jeśli komuś zaproponują udział w tym programie, niech się nie waha.
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i trzymam kciuki za tych, którzy mają operacje w najbliższym czasie:)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Sob 30 Kwi, 2011   

Super, że jesteś po, że szybko wracasz do sił :) Dbaj o siebie, życzę Ci szybkich postępów w powrocie do sprawności :ok: o których pewnie niedługo napiszesz :ok:

Iza 
... pod prąd ...
Maximus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 18 Gru 2011
Skd: dolnośląskie
Wysany: Nie 15 Cze, 2014   

barbórka napisa/a:
Witajcie, jak widzicie na profilu, coś się u mnie zmieniło i to na lepsze. 12 kwietnia wstawiono mi w Otwocku drugą endo. Szybko dochodzę do siebie, szybciej niż za pierwszym razem, ale oczywiście normalne dolegliwości typu obrzęk nogi nie są mi darowane.

Barbórka jestem ciekawa jak na dzień dzisiejszy funkcjonujesz?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: