Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Czw 04 Mar, 2010
barbórka napisa/a:
Momentami boję się o drugą nogę, bo jest bardziej obciążona i czasem po prostu ma dość, zwłaszcza jak na niej stoję, np. myjąc się przy umywalce.
Może krzesełkiem się wspomóż ja też na początku miałam z tym ogromny problem, bo w domu tylko wanna i to bardzo wysoka. Jak się już umyłam z przerwami, to byłam na nowo spocona hehehe i tak w kółko. Nóżka druga też cierpiała, bo to jednak duże obciążenie.
Lepiej krzesełko, taboret sobie postawić i robić przerwy, niż nie daj Boże, stracić równowagę (gdy noga zmęczona) i się przewrócić.
Dobrze, że już ze szwami masz spokój. Steri-Stripy są dobre
barbórka napisa/a:
Na drugi raz nie będę kombinować i grzecznie jeździć na szwy tam, bo jak się okazuje, poza szpitalem się na tym nie znają.
Status: Endo x 2
Wysany: Sob 30 Kwi, 2011
Witajcie, jak widzicie na profilu, coś się u mnie zmieniło i to na lepsze. 12 kwietnia wstawiono mi w Otwocku drugą endo. Szybko dochodzę do siebie, szybciej niż za pierwszym razem, ale oczywiście normalne dolegliwości typu obrzęk nogi nie są mi darowane. Dlatego nie siedzę jeszcze długo przy komputerze. Napiszę dłużej za jakiś czas. W każdym razie polecam program "Rapid Recovery", ktory jest prowadzony tylko w kilku szpitalach w Polsce, m.in. właśnie w Otwocku u profesora Czubaka. Na stronie firmy Biomet można przeczytać więcej. Powiem tylko, że w poniedzialek przyjęcie, we wtorek o 8.00 operacja, w środę wstałam, w czwartek chodziłam kilkakrotnie po korytarzu, w piątek zaliczyłam schody i zaraz do domu, w czwartek dobie, a nie tak jak poprzednio, w 8. A w domu wiadomo, szybciej dochodzi się do siebie, więcej się chodzi itp. Tak więc, jeśli komuś zaproponują udział w tym programie, niech się nie waha.
pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i trzymam kciuki za tych, którzy mają operacje w najbliższym czasie:)
Witajcie, jak widzicie na profilu, coś się u mnie zmieniło i to na lepsze. 12 kwietnia wstawiono mi w Otwocku drugą endo. Szybko dochodzę do siebie, szybciej niż za pierwszym razem, ale oczywiście normalne dolegliwości typu obrzęk nogi nie są mi darowane.
Barbórka jestem ciekawa jak na dzień dzisiejszy funkcjonujesz?