Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: Katja
Pon 04 Lip, 2011
Moje nowe endo :) -piedra32
Edi 
Edi

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 20 Sty 2010
Skd: Wojkowice Kościelne
Wysany: Nie 15 Sty, 2012   

piedra32, kochana odezwij się co u Ciebie słychać??? ;-) dawno nie pisałaś.

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland
Wysany: Pon 16 Sty, 2012   

Edi, nie pisałam bo dzielnie ćwiczyłam i czekałam na kolejna wizytę u Fizkoma :-) oto efekty.
Dziś dostałam skrzydeł czuje sie cudownie :-D
Moja nóżka jest silniejsza,stabilniejsza, mam większy zakres ruchowy. Ważne to że zgubiłam moja "kulejąca manierę spadania z biodra" co jest ogromnym wyczynem bo chodziłam tak przez całe życie. W domu poruszam sie bez kul (powinnam z ale....)jak wychodzę to biorę koleżanki i chodzi mi sie łatwiej - przypominam że naukę prawidlowego chodu z kulami zaczęłam 3 miesięce temu a miałam stare złe utrudniające nawyki.
Żeby nie było tak kolorowo to miewam ból w pośladku - ale juz nad tym panuje, i radzę sobie nie tworząc w głowie historyjek o "przesuwającej endo".Po za tym jest incydentalny :-)
Ogólnie jest postęp i cieszę się ogromnie - zaczęłam dziś dwa intensywne tyg z Fizkomem i zobaczymy co bedzie dalej.

Był czas że nie wierzyłam że dam radę jeszcze kiedyś sprawnie chodzić ale na szczęście minął.

Wspaniale że droga po której stąpam jest dobra i tego wszystkim życzę Pozdrawiam cieplutko

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Brawo i jeszcze raz brawo Piedro za postępy :brawo:
Odwaliłaś kawał dobrej roboty, gratuluję Ci efektów. Piszesz o kolejnej pracy z Fizkomem-coś czuję że niedługo opiszesz nam kolejne zaliczone etapy w Twojej drodze do sprawności, bo nie widzę innej możliwości :ok:

piedra32 

Maximus Bioderkus

AgaW, Dzieki wielkie mam nadzieję że Twoje proroctwa się spelnią .

Pozdrawiam cieplutko ;-)

Edi 
Edi

Maximus Bioderkus

Doczya: 20 Sty 2010
Skd: Wojkowice Kościelne

piedra32, i ja trzymam mocno kciuki :mrgreen: jeszcze troszke pracy i przyjaciółki pójdą w zapomnienie :mrgreen: pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Wysany: Pi 27 Sty, 2012   

Moja rehabilitacje opisałam w kąciku rehabilitacji TU ale tutaj musze napisać ze przesłałam RTG mojemu operatorowi i ten po obejrzeniu stwierdził że jest super.Dla mnie też jest super ale lepiej się skonsultować.Nie byłam osobiście tylko wysłałam RTG mailem (lenistwo na które mogę sobie pozwolić :mrgreen:

Jednak cieszy mnie ze moja proteza jest na swoim miejscu :-)

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie
Wysany: Sob 28 Sty, 2012   

piedra32, i ja gratuluję Ci samozaparcia, ale i dobrej decyzji.
Przeszłaś długą drogę, odkąd się poznałyśmy najpierw przez telefon, a potem na oddz VII.
Teraz żałuję, że widząc Cię kilka dni temu na skypie nie poprosiłam, abyś mi zaprezentowała swój chód. Ale nic straconego - jak będziesz miała czas w domu, nadrobimy to. ;-) Ważne, że implant się trzyma, ból w pośladku zniknął.

Jeszcze raz gratulacje dla Ciebie, Fizkoma (współautora Twojego sukcesu).

Nuta 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczya: 14 Lis 2010
Skd: Śląsk
Wysany: Sob 28 Sty, 2012   

Piedra, cieszę się bardzo, że jest tak, jak ma być - proteza o.k., a ty chodząca jak modelka (no może nie jak modelka, bo one dziwnie zakładają nogi przed sobą na wybiegu, nienaturalnie), ale chodząca tak jak trzeba. No i cieszy mnie, że już niedługo odstawisz kule, choć myślałaś, że to na dłużej. Świetnie, że wracasz do sprawności! Powodzenia!

piedra32 

Maximus Bioderkus

Wysany: Nie 29 Sty, 2012   

Dziękuję kochane kobietki Nuta, ja dla siebie będę modelką i wystarczy ;-) i jak piszesz najważniejsze to że proteza trzyma się ok :-)
Ala w tyg na skypie prezentacja chodu Wioli ;-)

Buziaki wielkie

piedra32 

Maximus Bioderkus

Wysany: Sro 25 Kwi, 2012   

Kochani kolejne kilka dni intensywnych ćwiczeń z Fizkomem (dokł 5 - czyli 90min dziennie)jak zawsze za mało ale na maxa.Czasowo byłam ograniczona ale jest ok.
Dostałam pozwolenie na chodzenie w domu i na krótki dystans bez kul - szczerze to sama robiłam to wcześniej ale jak wychodziłam na dłuższa droge zawsze brałam kule.Z ust Fizkoma usłyszeć takie zdanie jak "pozwolenie chodzenia bez kul" to i tak cud, bo myślałam że nigdy tego nie doświadczę ;-) Obecnie jest tak że moja nóżka spisuje sie świetnie ale na krótkich dystansach więc trzeba ją wzmocnić a właściwie mój pośladkowy.
Oto co dalej:
Ćwiczenia z taśmami TRX bardzo trudne ale mi się podobaja bo są to ćwicz wytrzymałościowe.Teraz wzmacniam i buduję mięsień pośladkowy - żmudna robota ale dam radę.Pracuje przy tym całe ciało i to jest super bo wykorzystam to na basenie i rowerze ;-) Ból w pośladku miewam ale wszystko wina złej postawy a i taka mi się zdarza choć raczej staram sie dbać.
Kule mogę całkiem odstawić kiedy ciało mi "powie" na razie mówi że nie haha więc nie cuduję i nie walczę na siłę bo nie chce wrócić do początku a o to pewnie łatwo.
Generalnie jestem zadowolona bo ide do przodu w mojej "karierze biodrowej" Fizkom też to jest najważniejsze. Mój chód bez kul jest z hmm lekkim "tikiem" ale nie to jest dla mnie naj. Ważniejsze jest abym nie czuła bólu i nie wyłamywała protezy po raz kolejny - abym szła prawidłowo nie szkodząc sobie i protezie.Może to jeszcze się zmieni jak moje mięśnie wzmocnię czas pokaże.Czekam na czas kiedy zostawie kule w domku i pójde bez szwanku i wiem że on nadejdzie niebawem :-)

Pozdrawiam cieplutko z zimnej Irlandii

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Piedra super wiadomości :) idziesz jak burza :wink:
już niedługo odrzucisz kule i pójdziesz przed siebie :) i nic Cię nie zatrzyma :)

ćwicz ładnie w domu, buduj pośladkowy :) dasz radę :)
trzymam kciuki i z przyjemnością czytam o ciągłych postępach :)

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

piedra32, wieści przekazałaś znakomite. Aż marzę o zobaczeniu Ciebie. (z nutką zazdrości :wink: ) Pozdrawiam Iwona

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Czw 26 Kwi, 2012   

Piedro, gratuluję Ci takich postępów i wytrwałości :ok: Świetnie sobie radzisz, a Twój upór w ćwiczeniach+wiedza Fizkoma=murowany sukces :ok:
Że już nie powiem, że czułam że tak właśnie będzie :)
Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie, już niedługo będziesz ślicznie chodzić :)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Wysany: Pi 27 Kwi, 2012   

Dzięki dziewczyny :) )jeszcze mam walkę przed sobą ale to już chyba końcówka i choć co raz cięższa ale dam radę.
Czekam na czas jak już będę w Polsce mieszkać na stałe i spotkam te wszystkie dobre duszyczki no ale to jeszcze hmm nawet nie wiem ile bo z roku na rok się coś dzieje.

Buziaki Wielkie każdej z osobna :-)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Wysany: Sro 11 Lip, 2012   

Kochani napisze ku przestrodze.
Kilka tyg temu oczywiście poczułam się rewelacyjnie i przestałam ćwiczyć bo uważałam że jestem "super".Byłam hmm przez kilka dni bo po nich powrócił znany ból ( w pośladku)a wszystko przez zaprzestanie ćwiczeń.Niestety ja przerw na razie nie mogę robić bo moja noga się "buntuje" a ja tego nie lubię bo boli i przeszkadza.
Obecnie ćwiczę trzy razy w tyg solidnie, w pozostałe dni pływam też solidnie + rower - wszędzie gdzie tylko jest możliwe.
Chodzę bez kul ale jak tylko poczuje ze grunt pod nogami mi się "rozmywa" to wiem że mogę wziąć "koleżanki".Już nie mam problemu z kulami czy je brać czy nie? jak będzie trzeba wezmę bo ważne dla mnie abym chodziła PRAWIDŁOWO i tego z całego serca życzę Wszystkim Buziaki

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: