Status: Przed
Doczy: 19 Cze 2009 Posty: 80 Skd: Kielce
Wysany: Pon 31 Sie, 2009
Uuuu, ależ Wy cierpicie! Zawsze podziwiam kobiety, że znosza to wszystko tak pokornie i z poświęceniem wyrywają to w co wyposażyła je natura. Jesteście wielkie i na pewno odważniejsze niż faceci- co do tego nie ma dwóch zdań
Ale jeśli jesteśmy w temacie włosków i uch usuwania przed operacją - mam pytanie: czy to dotyczy również w takim samym stopniu mężczyzn? Może moje pytanie zabrzmiało głupio, ale nie znam sie i ponoć nie ma głupich pytań. Czy ktoś z Was wie czy mężczyźni też muszą jak to mówicie "na zero" ogołocić okolicę intymną??
No dobrze, więc mam już o czym tu napisać Tak jak mówiłam, zdecydowałam się na depilację laserową. Wybór (nie trudny zresztą) padł na bikini i pachy! Czekałam na to z dość dużym zniecierpliwieniem zastanawiając się jak to jest i czy podczas zabiegu spalę się ze wstydu czy też podejdę do tego na luzie. Okazało się, że moja kosmetyczka (jak zawsze zresztą) pełna profesjonalizmu i optymizmu nie pozwoliła mi na jakiekolwiek skrępowanie A teraz do rzeczy! Czy bolało? Hm.. oj tak. Przyznam szczerze, że uczucie nie należało do miłych, o nie Ból u każdego podczas takiej depilacji jest inny. Zależy od grubości skóry oraz rodzaju włosa (wiadomo- ciemne i grube jak u typowych brunetek sprawiają większy kłopot). Ale twardo nie uciekłam z fotela i dzielnie poddałam się depilacji bikini na zero! Tak, na zero Pachy też nie należały do bezbolesnych miejsc, ale laser, którym byłam depilowany to świetny egzemplarz z czymś w rodzaju chłodzącego systemu dzięki czemu moja skóra podczas zabiegu była chłodna i nie miałam uczucia poparzenia. Warto, serio. Pomimo dyskomfortu bólowego - warto! Co mogę dodać? Taka forma depilacji, choć może boleśniejsza niż wosk, daje później (o czym będzie mi dane się przekonać) wspaniały komfort i długotrwały efekt. Aby pozbyć się każdego niechcianego włoska w danym miejscu należy odbyć ok 3 zabiegów, naturalnie w odstępach czasowych. Zadowalający efekt jest ponoć już po 2. Powiem szczerze, że jestem bardzo bardzo niecierpliwa i ciekawa jak to będzie u mnie.
W kontekście zabiegów operacyjnych na pewno taka forma depilacji (naturalnie przeprowadzona odpowiednio wcześniej) jest świetną sprawą. Nie trzeba się martwić że włoski odrosną, że będą komplikować sprawę odklejania opatrunków eh... nikt tego nie lubi Co prawda, mam przed sobą jeszcze tylko 1 operację - wyjęcia śrub po Ganzu z obu nóg; ale decyzją o depilacji laserem mam nadzieję cieszyć się nie tylko na operacyjnym stole ale dużo, znacznie dużo częściej
W przyszłości (kiedy finanse na to pozwolą) do laserowej akcji wkroczą moje nogi
Ot i tyle o innej, ciekawej depilacji niechcianych włosków
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Czw 14 Sty, 2010
dzień przed operacją pielęgniarka ogoliła mi biodro-musiała to sama zrobić; mi nie pozwoliła hehe ale i tak cięcie miałam od góry, więc jakiś meszek tam był
piszecie o goleniu okolic bikini/ miejsc intymnych: wymagali od Was tego, czy to tylko Wasza inicjatywa?
piszecie o goleniu okolic bikini/ miejsc intymnych: wymagali od Was tego, czy to tylko Wasza inicjatywa?
Jasne że to wymóg. Przynajmniej w otwockim szpitalu -kilkakrotnie przypominali aby się do tego przyłożyć. Także, w tym szpitalu to standard. Myślę, że w wielu innych tak samo.
hmmm no to u mnie nikt tego nie mówił, nikt nie kazał itp...
jeszcze zapytam: wymóg był całkowitej depilacji, czy tylko "przystrzyżenia"
Kochane siostry (a takie są w Otwocku na IB) mówiąc ze mną o tym wyrażały się "na zero". W sumie, jeśli o mnie chodzi to ani się nie zdziwiłam ani nie zawstydziłam bo uważam to za coś normalnego. Ale wiem, że kilka pań było mocno poruszonych Jedna buńczuczno stwierdziła że na zero - nigdy w życiu! Ale naprawdę, to tylko na duży, duży plus, bo później nie bolą tak opatrunki - ich zmiana, odrywanie plasterków. Przy osteotomii Ganza cięcie idzie w pachwinie, więc tam, zmiana plastrów naprawdę może być bardzo nieprzyjemna jeśli są włoski. To delikatne miejsce, wrażliwa skóra.
W każdym razie temat budził kontrowersje i dzięki niemu było wesoło Po pierwszej operacji, na dwóch kolejnych czekałam na hasło sióstr "Panie, dzisiaj dokładnie proszę się ogolić... itd, itd.." I wtedy patrzyłam na te powiększające się oczy pełne zaskoczenia. Jak dla mnie - reakcje bomba!
Status: Endo x 1
Zalezy od szpitala. Jak trzeba to trzeba. Osobiscie nigdy nie spotkalam sie z takim wymogiem, choc w roznych szpitalach bywalam. Raz tylko podgalali mi tylko samo biodro, wokól linii ciecia i to juz na bloku. Coz, co kraj to obyczaj Ale faktem jest, ze gdy ciecie idzie blisko pachwiny to sama bym to zrobila, nawet bez wymogow
Ostatnio zmieniony przez duska Czw 14 Sty, 2010, w caoci zmieniany 1 raz
Status: Endo x 2
kinga napisa/a:
Przed operacją kazali mi tylko ogolić sobie biodro i udo operowanej nogi - ogolenie okolic intymnych to moja inicjatywa: łatwiej jest utrzymać higienę, zwłaszcza jak się ma podłączony cewnik i leży w łóżku.
Chłopaki nic się nie wypowiadają a tu taki ciekawy temat strzyżenia trawnika
off topic-
chłopaki poginęli. Szczególnie Ci którzy zawsze rozbawiali damy - jakby to ujął KubaP. I wesoły juppi się nie pokazuje. A i Tomash siedzi jak mysz pod miotłą. Ale to pewnie kwestia czasu jak do nas wrócą
mondey, nasunęło mi się pytanie wymagają w Korfantowie depilacji okolic intymnych?
Nie jest to dla mnie problem, ale mam straasznie delikatną skórę na całym ciele i nie chciałabym jej nagle "na sucho" męczyć dlatego chciałabym wiedzieć
Madziulaklb, mam dla Ciebie chyba dobrą wiadomość, a nawet dwie Co do depilacji-ja to zrobiłam w domu, kazali mi przynieść swoją maszynkę jednorazową,ale widocznie uznały,że sama to zrobiłam dobrze i nawet jej nie ruszyły,a czy cokolwiek robiły same jeszcze? tego nie odpowiem,bo jak już wcześniej pisałam, nie pamiętam nic po tym jak dostałam dwie tabletki, usnęłam jak stary niedźwiedź
Co do drugiej wiadomości, to byli u mnie dziś znajomi, mąż koleżanki ma chyba podobną sytuację jak Ty, czyli ma termin na kwiecień,ale dzwonili tam i się okazało,że przyjedzie tam ze swoimi badaniami,grupą krwi itp i po tej wizycie od 2 do 5 tyg będzie miała zabieg.
_________________ Life is like a box of chocolates - you never know, what you're gonna get...