Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Depilacja nogi (i nie tylko) przed operacją
Katja 

Status: Osteo. Ganza + Endo
Doczya: 12 Kwi 2009
Skd: Wawa/Silesia
Wysany: Pon 31 Sie, 2009   

Cytat:
I ja tez poproszę o relację po laserze.

Napiszę, napiszę szeroko i szczegółowo jak będę już "po". Szczerze - nie mogę się już doczekać ;-)

KubaP. 
Popularus Bioderkus

Status: Przed
Doczy: 19 Cze 2009
Skd: Kielce

Uuuu, ależ Wy cierpicie! Zawsze podziwiam kobiety, że znosza to wszystko tak pokornie i z poświęceniem wyrywają to w co wyposażyła je natura. Jesteście wielkie i na pewno odważniejsze niż faceci- co do tego nie ma dwóch zdań :mrgreen:
Ale jeśli jesteśmy w temacie włosków i uch usuwania przed operacją - mam pytanie: czy to dotyczy również w takim samym stopniu mężczyzn? Może moje pytanie zabrzmiało głupio, ale nie znam sie i ponoć nie ma głupich pytań. Czy ktoś z Was wie czy mężczyźni też muszą jak to mówicie "na zero" ogołocić okolicę intymną?? :oops:

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska

Kubo P z tego co wiem to facetów też nie omija ta przyjemność czyli golenie nóżek i okolic intymnych :-D

Katja 

Wysany: Sro 16 Wrz, 2009   

No dobrze, więc mam już o czym tu napisać ;-) Tak jak mówiłam, zdecydowałam się na depilację laserową. Wybór (nie trudny zresztą) padł na bikini i pachy! Czekałam na to z dość dużym zniecierpliwieniem zastanawiając się jak to jest i czy podczas zabiegu spalę się ze wstydu czy też podejdę do tego na luzie. Okazało się, że moja kosmetyczka (jak zawsze zresztą) pełna profesjonalizmu i optymizmu nie pozwoliła mi na jakiekolwiek skrępowanie :-) A teraz do rzeczy! Czy bolało? Hm.. oj tak. Przyznam szczerze, że uczucie nie należało do miłych, o nie ;-) Ból u każdego podczas takiej depilacji jest inny. Zależy od grubości skóry oraz rodzaju włosa (wiadomo- ciemne i grube jak u typowych brunetek sprawiają większy kłopot). Ale twardo nie uciekłam z fotela i dzielnie poddałam się depilacji bikini na zero! Tak, na zero ;-) Pachy też nie należały do bezbolesnych miejsc, ale laser, którym byłam depilowany to świetny egzemplarz z czymś w rodzaju chłodzącego systemu dzięki czemu moja skóra podczas zabiegu była chłodna i nie miałam uczucia poparzenia. Warto, serio. Pomimo dyskomfortu bólowego - warto! Co mogę dodać? Taka forma depilacji, choć może boleśniejsza niż wosk, daje później (o czym będzie mi dane się przekonać) wspaniały komfort i długotrwały efekt. Aby pozbyć się każdego niechcianego włoska w danym miejscu należy odbyć ok 3 zabiegów, naturalnie w odstępach czasowych. Zadowalający efekt jest ponoć już po 2. Powiem szczerze, że jestem bardzo bardzo niecierpliwa i ciekawa jak to będzie u mnie.
W kontekście zabiegów operacyjnych na pewno taka forma depilacji (naturalnie przeprowadzona odpowiednio wcześniej) jest świetną sprawą. Nie trzeba się martwić że włoski odrosną, że będą komplikować sprawę odklejania opatrunków :-/ eh... nikt tego nie lubi ;-) Co prawda, mam przed sobą jeszcze tylko 1 operację - wyjęcia śrub po Ganzu z obu nóg; ale decyzją o depilacji laserem mam nadzieję cieszyć się nie tylko na operacyjnym stole ale dużo, znacznie dużo częściej ;-)
W przyszłości (kiedy finanse na to pozwolą) do laserowej akcji wkroczą moje nogi :-)
Ot i tyle o innej, ciekawej depilacji niechcianych włosków :-D

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Czw 14 Sty, 2010   

dzień przed operacją pielęgniarka ogoliła mi biodro-musiała to sama zrobić; mi nie pozwoliła :wink: hehe ale i tak cięcie miałam od góry, więc jakiś meszek tam był :D

piszecie o goleniu okolic bikini/ miejsc intymnych: wymagali od Was tego, czy to tylko Wasza inicjatywa? :)

Katja 

kinga napisa/a:
piszecie o goleniu okolic bikini/ miejsc intymnych: wymagali od Was tego, czy to tylko Wasza inicjatywa? :)

Jasne że to wymóg. Przynajmniej w otwockim szpitalu -kilkakrotnie przypominali aby się do tego przyłożyć. Także, w tym szpitalu to standard. Myślę, że w wielu innych tak samo.

PS.A swoją drogą własna inicjatywa zawsze jest ;-)

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Katja napisa/a:
Jasne że to wymóg
hmmm no to u mnie nikt tego nie mówił, nikt nie kazał itp...
jeszcze zapytam: wymóg był całkowitej depilacji, czy tylko "przystrzyżenia" :wink: :mrgreen:

no ale swoją drogą zgadzam się z "
Katja napisa/a:
własna inicjatywa zawsze jest
" :wink:

Katja 

kinga napisa/a:
hmmm no to u mnie nikt tego nie mówił, nikt nie kazał itp...
jeszcze zapytam: wymóg był całkowitej depilacji, czy tylko "przystrzyżenia" :wink: :mrgreen:

Kochane siostry (a takie są w Otwocku na IB) mówiąc ze mną o tym wyrażały się "na zero". W sumie, jeśli o mnie chodzi to ani się nie zdziwiłam ani nie zawstydziłam bo uważam to za coś normalnego. Ale wiem, że kilka pań było mocno poruszonych ;-) Jedna buńczuczno stwierdziła że na zero - nigdy w życiu! Ale naprawdę, to tylko na duży, duży plus, bo później nie bolą tak opatrunki - ich zmiana, odrywanie plasterków. Przy osteotomii Ganza cięcie idzie w pachwinie, więc tam, zmiana plastrów naprawdę może być bardzo nieprzyjemna jeśli są włoski. To delikatne miejsce, wrażliwa skóra.
W każdym razie temat budził kontrowersje i dzięki niemu było wesoło ;) Po pierwszej operacji, na dwóch kolejnych czekałam na hasło sióstr "Panie, dzisiaj dokładnie proszę się ogolić... itd, itd.." I wtedy patrzyłam na te powiększające się oczy pełne zaskoczenia. Jak dla mnie - reakcje bomba! :)

duska 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków

Zalezy od szpitala. Jak trzeba to trzeba. Osobiscie nigdy nie spotkalam sie z takim wymogiem, choc w roznych szpitalach bywalam. Raz tylko podgalali mi tylko samo biodro, wokól linii ciecia i to juz na bloku. Coz, co kraj to obyczaj :-D Ale faktem jest, ze gdy ciecie idzie blisko pachwiny to sama bym to zrobila, nawet bez wymogow ;-)
Ostatnio zmieniony przez duska Czw 14 Sty, 2010, w caoci zmieniany 1 raz  

jaagna 

Popularus Bioderkus

Doczya: 25 Sie 2009
Skd: Wrocław

kinga napisa/a:

Przed operacją kazali mi tylko ogolić sobie biodro i udo operowanej nogi :-) - ogolenie okolic intymnych to moja inicjatywa: łatwiej jest utrzymać higienę, zwłaszcza jak się ma podłączony cewnik i leży w łóżku.

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Chłopaki nic się nie wypowiadają a tu taki ciekawy temat strzyżenia trawnika :oops:

Katja 

pasiflora napisa/a:
Chłopaki nic się nie wypowiadają a tu taki ciekawy temat strzyżenia trawnika :oops:

off topic-
chłopaki poginęli. Szczególnie Ci którzy zawsze rozbawiali damy - jakby to ujął KubaP. ;) I wesoły juppi się nie pokazuje. A i Tomash siedzi jak mysz pod miotłą. Ale to pewnie kwestia czasu jak do nas wrócą :)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 03 Wrz 2012
Skd: Opole
Wysany: Pi 15 Lut, 2013   

mondey, nasunęło mi się pytanie :) wymagają w Korfantowie depilacji okolic intymnych? :)
Nie jest to dla mnie problem, ale mam straasznie delikatną skórę na całym ciele i nie chciałabym jej nagle "na sucho" męczyć :) dlatego chciałabym wiedzieć :)

mondey 
Popularus Bioderkus

Doczya: 11 Lut 2013
Skd: K-Koźle

Madziulaklb, mam dla Ciebie chyba dobrą wiadomość, a nawet dwie ;-) Co do depilacji-ja to zrobiłam w domu, kazali mi przynieść swoją maszynkę jednorazową,ale widocznie uznały,że sama to zrobiłam dobrze i nawet jej nie ruszyły,a czy cokolwiek robiły same jeszcze? tego nie odpowiem,bo jak już wcześniej pisałam, nie pamiętam nic po tym jak dostałam dwie tabletki, usnęłam jak stary niedźwiedź ;-)

Co do drugiej wiadomości, to byli u mnie dziś znajomi, mąż koleżanki ma chyba podobną sytuację jak Ty, czyli ma termin na kwiecień,ale dzwonili tam i się okazało,że przyjedzie tam ze swoimi badaniami,grupą krwi itp i po tej wizycie od 2 do 5 tyg będzie miała zabieg. :-)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 03 Wrz 2012
Skd: Opole

mondey, dziękuję Ci bardzo za każdą, dla mnie wręcz na wagę złota, informację ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: