W styczniu napisałam list do Zarządu Kliniki w Żorach z prośbą o przyspieszenie terminu zabiegu bo jestem ich pacjentką od 2005 roku, miałam u nich robione dwie artroskopie kolana i jak myślicie ? CISZA ! .
Pacjent zdesperowany, którego choroba przyciśnie do muru zrobi WSZYSTKO aby mieć szybciej operacje. W tym przypadku licza może na to, że na NFZ będą zwlekać to jakoś zdobędziesz kasę i zrobisz to prywatnie u nich bo w końcu jesteś ich pacjentką.
Skargi mają sens w przypadku ośrodków leczących tylko na NFZ. Tam gdzie jest powiązanie NFZ z prywatą tam jest chaos. A najlepiej jeszcze iść na operację prywatnie i... dać im kartę czipową - tego już nie rozumiem.
Status: Artroskopia x 2
Doczya: 13 Sty 2010 Posty: 77 Skd: Kraków
Wysany: Wto 09 Mar, 2010
Mnie Sport- Kilinike poleciła lekarka z Krakowa, która stwierdziła, że jak na artroskopię, to tylko do nich. Byłam na konsultacjach u dr Smolika, który jest tam głównym specjalistą od tego typu zabiegów. Wrażenia po wizycie miałam mieszane - nie powiedział mi nic nowego, czego nie powiedziałaby mi wcześniej tamta pani doktor, nie do końca umiał sobie poradzić z aparatem do USG i wzywał kolege do pomocy. Natomiast o samym schorzeniu wypowiadał się fachowo, zlecił odpowiednie badanie i szczegółowo odpowiadał na pytania moje i rodziców (a mój tata potrafi być... męczący ). Więc ogólnie byłam zadowolona. Tylko cena 250 zł za wizytę wysoka...
Po wykonaniu Artro MRI mam ustalony ponowny termin konsultacji na 29 kwietnia. Teraz pewnie będzie w stanie więcej powiedzieć...
SUKCES!!!! Posunęłam się o mały kroczek do przodu. Dostałam zaproszenie do Żor na ponowną konsultację lekarską celem zakwalifikowania mnie do wcześniejszej operacji. Mam nadzieję, że to "wcześniej" nie będzie oznaczało styczeń 2013 zamiast września 2013. Z tego co mówił mi lekarz prowadzący dr I. Karczewski będzie walczył aby operacja była w tym roku i oby miał rację. Trzymajcie za mnie wszyscy kciuki. Pozdrawiam, Aneta.
maszcza, myślę, że operację będziesz miała jeszcze w tym roku i tego Ci życzę. Powodzenia, trzymam kciuki .
Wszyscy wiemy co to znaczy żyć w bólu i czekaniu na ulgę. Będzie dobrze
_________________ Z zamartwianiem się lepiej poczekać. Może okazać się, że wcale nie jest potrzebne.