Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Moje endo - krótka historia - Lenka4
pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska
Wysany: Czw 18 Mar, 2010   

Libra napisa/a:
są inne wyjścia z sytuacji, które świetnie spisują się na lotniskach
Tak rewizja osobista przez pięknego młodzieńca hihi Szkoda że kobiety to muszą robić :wink:
Lenka4, wszystkiego dobrego Ci życzę :*

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Cytat:
Kochani, samej aż trudno mi w to uwierzyć, ale właśnie minęły 3 miesiące od operacji i chwili gdy zaczęłam szpanować nowym biodrem.

Lenka czas leci niesamowicie szybko :) miesiące zamienią się później w lata :D oby jak najwięcej wspaniałych rocznic !!! :D

Libra 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 1
Doczya: 13 Pa 2009

pasiflora napisa/a:
Tak rewizja osobista przez pięknego młodzieńca hihi Szkoda że kobiety to muszą robić

Eee tam, zaraz rewizja :mrgreen: Pani przejedzie po człowieku tym lizaczkiem, co to niby wykrywa metale i po wszystkim. Oczywiście człowiek w ubraniu :mrgreen: , a pani na wiadomość ustną i pisemną, że masz endo uprzejmie i ze zrozumieniem kiwa głową. Upraszczam, ale mniej więcej tak to wygląda ;-)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Pi 19 Mar, 2010   

Lenko jestem z Ciebie dumna :) Brawo! Bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku ( napewno to też zasługa Twoich "kosmatych lekarzy :) ) :)
Dbaj o siebie, czy jeszcze ćwiczysz ? Czy już u Ciebie jest koniec rehabilitacji?

Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska

Z tymi bramkami na lotnisku to chyba jest różnie. Zabrali mi na chwilę kule, aby nie dzwoniły, ale klucze i komórka w mojej kieszeni i blacha w udzie nie dzwoniły ;)

Libra 

Bioderkus!!!

Czasami dzwoni, czasami nie (nasz złom w środku)- na róznych lotniskach różnie :-)

Lenka4 

Popularus Bioderkus

Doczya: 14 Wrz 2009
Skd: z okolicy stolicy

Dzięki dziewczyny! :-D

Aga masz rację - futrzaki się przyczyniły bezsprzecznie. :lol:

W maju wybieram się do Anglii, a tam na lotniskach wprowadzono już system skanowania i nawet nie trzeba się uśmiechać.

Libra 

Bioderkus!!!

No ja własnie miałam przyjemność z tym skanerem na lotnisku w NY ;-) . Całe to skanowanie, to coś jakby chwilowy podmuch powietrza. Po przeskanowaniu zapala się zielone światełko, które pozwala wyjść z maszyny po odpowiedniej stronie. Mi zapaliło się pierwszym razem czerwone, więc musiałam się cofnąć i wejść jeszcze raz. Weszłam- dmuchnęło i zapaliło się zielone światełko. Przypuszczam, że po prostu maszynka chciała mnie dwa razy pooglądać. Oczywiście natychmiast wytłumaczyłam to sobie w ten sposów, że inteligentne technologie potrafia i chcą doceniać piękno ;-) ;-) :mrgreen:

Lenka4 

Popularus Bioderkus

Wysany: Nie 21 Mar, 2010   

Od wtorku chodzę bez kul. Ciężko się chodzi. Staram się pamiętać o wszystkim na zwracano uwagę podczas warsztatów, co sprawia, że chodzę baardzo wolno. W dodatku boli mnie stopa przy obciążaniu i czasem kolano. I w ogóle noga wydaje mi się dłuższa od tej nieoperowanej, choć lekarz mówił, że będzie ok. 1cm krótsza. Nic nie rozumiem.
Czy wy też tak mieliście?

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Nie 21 Mar, 2010   

Lenka4 napisa/a:
I w ogóle noga wydaje mi się dłuższa od tej nieoperowanej,

Dużo osób ma takie wrażenie, ale to mija :D
mi przez kilka miesięcy wydawało się, że operowana jest dużo dłuższa :D potem przeszło :wink:

Lenka4 

Popularus Bioderkus

Wysany: Czw 29 Kwi, 2010   

Aż trudno w to uwierzyć, ale 4 maja wracam do pracy! Okazuje się, że systematyczne ćwiczenia jednak robią swoje. Nie chodzę jak modelka (choć może to i dobrze :lol: ), ale osoby postronne twierdzą, że jest dobrze. Ja też jestem zadowolona. Ale nie zaprzestaję cwiczeń.
Czekam też na info kiedy mnie przyjmą na rehabilitację do CKR.

Aaa i ZUS sobie o mnie przypomnial, polecając stawić się na spotkanie z lekarzem orzecznikiem. Niestety nie wzięłi pod uwagę, że odległość ok. 40 km z Warszawy w okolice stolicy, list priorytetowy polecony, z potwierdzeniem odbioru pokonuje w 8 dni, a nie 2 jak teoretycznie utrzymuje PP. Tym samym dostałam zawiadomienie w dniu stawiennictwa dluuugo po wyznaczonej godzinie. Zadzwoniłam do nich i polecono mi wysłać wyjaśnienie faksem. Machnęłam na poczcie krótką nowelkę i poooszło. Zobaczymy co będzie dalej.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Wysany: Czw 29 Kwi, 2010   

Lenka4 napisa/a:
Ja też jestem zadowolona. Ale nie zaprzestaję cwiczeń.

Super! :brawo: Wspaniałe wieści, dobrze że jeszcze ćwiczysz! Zobaczysz - będzie dzięki temu jeszcze lepiej ;)
Co do Zus...co za brak wyobraźni - przecież widzą, gdzie wysyłają list i wystarczy pomyśleć czy odbiorca ma jakieś szanse na dotarcie...
Masz podpisane na odbiorze kiedy dostałaś wezwanie - pewnie ustalą inny czyt. sensowniejszy termin.

Lenka4 

Popularus Bioderkus

Wysany: Sob 23 Pa, 2010   

Duzo wody w Wisle uplynelo i mnostwo sie dzialo. Przyzwyczajanie sie ponownie do pracy bylo mocno stresujace - zwlaszcza wczesnoporanne wstawanie.

Przez caly czas czekalam tez na decyzje kiedy mnie zakwalifikuja na rehabilitacje w CKR.
Teraz moge juz powiedziec, ze jestem po 5 tygodniach rehabilitacji stacjonarnej w Centrum Kompleksowej Rehabilitacji w Konstancinie. I moge z czystym sumieniem polecic kazdemu.

Zalatwianie niestety zebiera troche czasu, wiec jesli komus zalezy powinien zlozyc papiery natychmiast po operacji. I na skierowaniu powinna byc informacja "cito" - wtedy czas oczekiwania to "tylko" 6 miesiecy. Innych skierowan praktycznie nie biora pod uwage.

Kiedy juz mamy to skierowanie, zawozimy je (lub ktos nam zawozi) do recepcji oddzialu stacjonarnego i uzbrajamy sie w cierpliwosc czekajac na wyznaczenie wizyty u lekarza kwalifikujacego.

Na wizyte zabieramy cala dokumentacje i wyniki badan, ktore nam zleca (info jest na stronie internetowej). Po tej wizycie czekamy cierpliwie i od czasu do czasu dzwonimy do recepcji dowiadujac sie czy juz nam wyznaczyli termin stawienia sie w szpitalu. Kiedy juz znamy termin pakujemy walizke i jedziemy.

W dniu przyjecia lekarz wyznacza nam zabiegi i informuje na ile tygodni nas zostawia - max. 6. Zabiegi sa rozniste, ale bardzo efektywne. Mamy tez rehabilitacje indywidualna i grupowa (w zaleznosci od przypadku na materacach lub krzeselkach) Jest tez mozliwosc wykupienia karnetu na basen, a wtedy przez godzine mozna sie moczyc w ozonowanej wodzie basenu lub w jacuzzi, albo korzystac z sauny. Bardzo fajna sprawa.

Ja mialam tez zlecona kriokomore - strasznie mi sie podobalo. Temperatura -120C, a ty wchodzisz w kostiumie kapielowym, welnianych skarpetach i czapce, na nogach drewniaki i maseczka zapewnione przez szpital. Po kriokomorze przez pol godziny mozna sie bylo rozgrzewac na silowni - rowerek i inne sprzety do dyspozycji oraz rehebilitant,ktory wszystko kontroluje i pomaga.

Jest bardzo przyzwoite jedzenie - 3 regularne posilki dziennie sprawily, ze przybralam na wadze, o zgrozo! Bo tez zwykle nie jadam obiadow z dwoch dan z kompotem!

Jedyna niewiadoma to towarzystwo w pokoju - te sa 2- lub 3 osobowe. Jesli trafimy nieciekawie, to radze szukac znajomych spoza pokoju i organizowac sobie czas inaczej. W kazdym pokoju jest telewizor (bez oplat) i to moze byc jedna z kosci niezgody - kazdy moze chciec ogladac inny serial. Ja nie ogladam wcale telewizji, wiec mi nie robilo, umiem sie wylaczyc, ale niektorym sprawia to problemy.

Jest na miejscu biblioteka, ale podczas mojego pobytu byla remontowana, wiec nie wiem jaki maja ksiegozbior.
Wokól sa bardzo piekne lasy i mozna sie wybrac na spacer. Dluzszy space mozna zrobic do Parku Zdrojowego gdzie sa teznie.

Generalnie jestem bardzo zadowolona i mysle za dwa lata sprobowac jeszcze raz. Wiele osob bylo juz tam kilka razy wczesniej.

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie

Lenka4, fajnie, że się odezwałaś po tak długiej przerwie i że wszystko u Ciebie w porządku.
A do tego jeszcze jesteś zadowolona z rehabilitacji. Same dobre wiadomości. :-)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Bardzo fajnie, że napisałaś co u Ciebie. I że jesteś zadowolona z rehabilitacji, że dajesz radę w pracy :) Świetnie sobie poradziłaś :ok:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: