Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
endoproteza...w końcu muszę ją mieć
klusia 
klusia
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 06 Sty 2015
Skd: Warszawa
Wysany: Pon 26 Sty, 2015   endoproteza...w końcu muszę ją mieć

witam wszystkich serdecznie i bardzo się cieszę że takie Forum powstało:)
a taka to moja zwariowana historia ...
Miałam 5 lat kiedy znalazłam się w szpitalu z chorymi nerkami /leżałam ok.3mce/ i ok.tydzień przed planowanym terminem wyjścia ze szpitala,wypadłam z łózka ,chcąc wyskoczyć na siku/wołanie do pielęgniarki nie przynosiło rezultatów/ no i niestety wtedy to ześlizgnęła mi się stopa i zawisłam na niej,uderzając głową w podłogę w efekcie nastapiło zwichnęcie prawego stawu biodrowego
zostałam przewieziona na sygnale do Otwocka/a był to 1971 rok/ wtedy królem ortopedii był profesor Weiss:)
dzięki niemu po zastosowaniu gipsu na pół roku/rozkrocznego/ oraz wyciągu kolejne pół roku,wyszłam ze szpitala bez kul:)
i do tej pory tych kul nie potrzebowałam,uprawiałam sport,chodziłam ,tańczyłam itd.
niestety w związku z tym że jednak prawa noga była krótsza o 1cm. ,następowało powolne ale skuteczne ścieranie się główki kości,od kilku lat ból już mnie nie opuszcza :(
Do tej pory regularnie ćwiczyłam 5-6 razy w tygodniu,teraz trochę odpuściłam ale wszyscy lekarze zgodnie twierdzą że gdybym tyle nie ćwiczyła to przy takim stawie już bym nie dała rady chodzić,natomiast kwestię wymiany stawu były odwlekane z uwagi na wiek i dobrą ruchomość stawu ale na dzień dzisiejszy już oswoiłam się z tym nieuniknionym faktem gdyż nawet tomograf odsłonił wszystko i trzeba się zdecydować na operację...Noga jest krótsza o 2cm i zrotowana,dosyć trudny przypadek i zaczęło się skrzywienie kręgosłupa
Strasznie się boję dlatego szukam najlepszego rozsądnego inteligentnego lekarza-człowieka który rozumie innych

nie wiem jak to zrobić ale chętnie wkleiłabym foto swojego biodra

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Pon 26 Sty, 2015   

Klusiu, szukasz kolejnych specjalistów ortopedów-a czy konsultowałaś niezależnie od tego swój stan z dobrym fizjoterapeutą?
Zajrzyj do dz. o rehabilitacji (mnóstwo pomocnych tematów-zwłaszcza ważny dla Ciebie ten o krótszej nodze) oraz do tematu z dz.ogólnego "coś mnie boli-przed operacją" a będziesz wiedzieć czemu sugeruję właśnie takie rozwiązanie.

klusia 
klusia
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 06 Sty 2015
Skd: Warszawa

dziękuję za szybką odpowiedz ale niestety już konsultowałam się i miałam fizjoterapię ale pozostaje operacja a potem dopiero odpowiednia praca z dobrym fizjoterapetą
co do lekarzy to chciałabym odszukać dr.Blacha i potem do Czubaka ,obydwaj mają niesamowite doświadczenie i dobre opinie :)

bebe14 
Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczy: 20 Lip 2013
Skd: Lubelskie

Ja miałem przyjemność bywać u Profesora Blachy i on zapisał mnie na operacje i nwet ze względu na jego osobę zmieniłem szpital Potwierdzam świetny fachowiec

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: