Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Moja endoproteza
pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska
Wysany: Nie 29 Lis, 2009   

W reklamie pokazywali Gwiazdora, S, może być?

Libra 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 1
Doczya: 13 Pa 2009
Wysany: Pon 30 Lis, 2009   

S....a ja Ci przyznam rację; nie miałes czasu się przygotować, a prawie każdy z nas miał. To ma OGROMNE znaczenie.
Ale.....jak będziesz kiedyś oglądał film, słuchał muzyki, imprezował z kolegami lub kochał się z dziewczyną (obojętnie)- przypomnij sobie słowa Marka, napisane gdzieś tu powyżej: COŚ ZA COŚ. Nie masz swojego biodra, ale masz życie. Te powyższe czynności, przy innych skutkach Twojego wypadku, mogły stać się niemożliwe (przynajmniej nie na Tym świecie). Kiedyś pojmiesz, że cena śmiesznie niska (geriatria Ci to mówi ;-) ), ale jeszcze nie teraz:-)))

S
Popularus Bioderkus

Doczy: 19 Pa 2009

problem tylko polega na tym że dla mnie to życie nie przedstawia takiej wartości jak dla was. Dla mnie życie przedstawiało wartość jak pracowałem, studiowałem, kochałem... teraz nie mam z tego nic. dlatego nie dotrą do mnie przekonania, ciesz się ze przeżyłeś, ciesz się ze tylko tyle się stało. Nie przeżyłem. tamtego dnia umarła cząstka mnie, a potem sukcesywnie umierały kolejne kawałki. Tak więc naprawdę nie piszcie mi tu ze mam powody do radości z powodu tego że żyje.

Libra 

Bioderkus!!!

S....a my to niby z innej łapanki??? Krowie spod ogona???? Tez pracujemy, studiujemy, kochamy (wyobraz sobie, że czasami nawet też jesteśmy kochani :evil: ).
Każdy wie, że jest Ci ciężko, że cały kawał Ciebie jest w letargu (smiercią bym tego nie nazwała).
Ja napiszę za siebie......powody do radości z tego, że żyjesz MASZ.

P.S. Żebym taka gołosłowna nie była, to dodam jeszcze, że mniej więcej w Twoim wieku przeszłam wypadek komunikacyjny (nadmierna prędkość kierowcy, dachowanie, uszkodzenie i tak już zdechłego mojego kręgosłupa itp.; na szczęście był środek nocy i nikomu innemu z uzytkowników drogi nic się nie stało). Ja podeszłam to tego inaczej, bo i zaprawiona w bojach i uszkodzenia mniejsze nieporównywalnie , niż u Ciebie. Ale refleksja po czasie przyszła, więc i u Ciebie przyjdzie. MOGŁO BYC ZUPELNIE INACZEJ. W obie strony.

S
Popularus Bioderkus

masz racje.. do dzisiaj mam do siebie żal ze miałem kombi buty i dobry kask

Libra 

Bioderkus!!!

S napisa/a:
masz racje.. do dzisiaj mam do siebie żal ze miałem kombi buty i dobry kask

Grunt, to poczucie humoru :-P

S....tylko please, nie obraź się, bo nic złego nie mam na myśli..... Jak byłam małą dziewczyną, a potem nastolatką, to czasami w nerwach "wypluwałam" mojej mamie, że po co mnie urodziła, że moje koleżanki nie mają gorsetów, że mogą się na plaży rozebrać (a w podtekście to nawet myślałam raczej o tym, że przed chłopakiem się mogą), że żyją jak ludzie, a nie jak powyginane garbate cyborgi, zapakowane w różne cuda.
Dziś nie jestem ani powyginana, ani garbata, ani w nic zapakowana. Fakt....sporo czasu minęło.

duska 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków

S napisa/a:
problem tylko polega na tym że dla mnie to życie nie przedstawia takiej wartości jak dla was.

A skad Ty mozesz wiedziec jaka wartosc ma dla mnie zycie? :mrgreen:
A tak zupelnie serio, to co czujesz jest calkowicie normalne.. Mozesz ublizac, powiedziec, ze niczego nie rozumiem, bo tylko Ty i Twoj koszmarny dol jest wazny.. Mozesz sie w nim plawic i rozpamietywac chwile kiedy mogles a nie mozesz..Ja sie nie obraze, bo wszyscy czasem musimy przez takie gowno przejsc.
I mozesz mowic, ze szkoda, ze nie umarles.. Moze trzeba tez sobie wyobrazic, ze po wypadku zostajesz swiadoma roslinka? Mogles upier... kregoslup na trwale, bo na smierc jeszcze nie Twoja kolej.. Twoj stan jest normalny po takim przejsciu.. i przemijajacy. Nie bede Cie pocieszac, bo i tak zbijesz kazdy argument, ale to mija.. Daj sobie czas.. To nazywa sie zalobą. Zazwyczaj trwa kolo roku.. Obawiam sie, ze nie da sie tego przeskoczyc..
Wiec wylewaj tutaj zale, pisz, co chcesz, ale pisz.. (zawodowo wiem co mowie) Nie unikaj nas, prowokuj i przekonuj, ze masz racje.. Bedzie Ci łatwiej, nawet jesli chcesz byc twardzielem, co to szkoda, ze nie umarł..

S
Popularus Bioderkus

a pokażesz mi cycki?:> i reszta też? myślę że to by mi na pewno pomogło na jakiś czas:P w końcu jesteśmy tu od pomagania:P

Libra 

Bioderkus!!!

S.....sobie wzajemnie, więc co Ty pokażesz?:>

duska 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków

Jasne :-P czyli robimy taka wigilie z podtekstem?? Super :mrgreen:

S
Popularus Bioderkus

Libra napisa/a:
Sorbi.....sobie wzajemnie, więc co Ty pokażesz?:>

Moją dupę ofc asymetrie po bliźnie

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie

S napisa/a:
a pokażesz mi cycki?:> i reszta też? myślę że to by mi na pewno pomogło na jakiś czas:P w końcu jesteśmy tu od pomagania:P

Nie wiem, czy byś to przeżył, w końcu ja np. jestem w wieku geriatrycznym. Wiesz, z tyłu liceum, z przodu muzeum. :-P
S napisa/a:
Moją dupę ofc asymetrie po bliźnie

Sorki, jedna blizna nie robi na mnie wrażenia. Ja mam ich cztery, tak jedna koło drugiej.
Ale o urodzie Twoich czterech liter możemy podyskutować. Przystojny jesteś, więc pewnie jest o czym. :mrgreen:

Mikołaj nie istnieje ? :p
Mylisz się, w tym roku przyjedzie do nas na motorze.

S
Popularus Bioderkus

motor to silnik a może przyjedzie na motocyklu. w zeszłym roku brałem udział w moto-mikołajach w warszawie, jedyny zielony motocykl na tym evencie był mój

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

S - piszesz, że życie dla Ciebie nie ma wartości. Może kiedyś będziesz myślał inaczej...trzeba czasu... powiem Ci tylko tyle że wiele osób nieuleczalnie chorych, tych cierpiących w samotności w hospicjach oddałoby bardzo wiele za dzień takiego "gównianego" życia jak Twoje, oddałoby wszystko co kiedykolwiek mieli za taką szansę na życzie jaką Ty masz !!!
Wiele osób uważałoby że jesteś szczęściarzem...i to nie jest pocieszenie - takie są realia !!!
Nie doceniasz swojej szansy, nie doceniasz tego co dostałeś...wiele osób nie miało wybory i zachorowało na choroby, których nie da się wyleczyć, które zabijają powoli....
Pomyśl o swojej histori w taki sposób - zastanów się i przestań swoim brakiem poszanowania życia obrażać tych, którzy nie mają takiej szansy...
Nie ma co się rozczulać i załamywać - bierz to swoje życie "za rogi" i bądź przykładem dla innych , że z takich rzeczy też można wyjść !!! Musisz tylko chcieć zmienić myślenie !!!

S
Popularus Bioderkus

zmiana myślenia nie da mi pracy, a pisanie że inni mają gorzej do mnie nigdy nie docierało i docierać nie będzie. Ale skoro tak bardzo przeszkadza to mogę nic nie pisać aby nie urazić.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: