Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Zamknity przez: Katja
Wto 09 Pa, 2012
Jestem Marek z Warszawy, a to moja krótka historia.
zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczy: 09 Wrz 2011
Skd: Warszawa
Ostrzee:
 4/3/6
Wysany: Pon 20 Sie, 2012   

Już to przerobiłem. Dwoje fizjoterapeutów było u mnie po operacji i żaden nic nie pomógł tylko wydałem w huk kasy. Teraz zobacze co pokaże TK. Tak szybko pod nóż to ja znowu nie pójdę. O nie. Jak będę miał wynik TK to poszukam jeszcze innego fachowca. Co dwie opinie to nie jedna. A może kogoś polecicie.

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Pon 20 Sie, 2012   

zielu napisa/a:
Dwoje fizjoterapeutów było u mnie po operacji i żaden nic nie pomógł tylko wydałem w huk kasy.

Aby móc zlikwidować trwale ból trzeba wiedzieć: jaka (precyzyjnie) struktura boli i co jest tego przyczyną?
A jaka diagnoza została postawiona u Ciebie?

Fizkom

becia73 
becia

Popularus Bioderkus

Status: Kapo x 1
Doczya: 10 Lis 2010
Skd: Krakow
Wysany: Wto 21 Sie, 2012   

zielu, miałeś pecha, lub za mało cierpliwości, mój rehabilitant zlikwidował bóle które mnie dopadły w dwa tygodnie po operacji, a których przyczyną była blokada w stawie lędźwiowo krzyżowym i teraz już zupełnie nic mnie nie boli.

Nie wiem ile dla Ciebie to jest "huk kasy", ale dla mnie zdrowie jest bezcenne i wolę wydać na rehabilitację kilka tysięcy nawet niż kupić sobie bezużyteczny gadżet zamiast tego. Rehabilituję się od dwóch lat, od momentu kiedy zaczęło boleć do operacji, a teraz jestem 5 tydzień po operacji i jest super, czuję że robię postępy każdego dnia i że wrócę do pełnej sprawności bardzo szybko.

Przemyśl to i zastanów się, co dla Ciebie jest ważne.

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland

zielu, niestety ja testowałam czterech rehabilitantów i też straciłam dużo pieniędzy i do tego musiałam opłacać loty do Polski ,życie itd.
Na szczęście jest to forum więc może udaj się do sprawdzonych fizjoterapeutów z bioderka bo jak widze jesteś z Warszawy.
Co do badań ja też chciałam robić wszelakie a wystarczyła dobra diagnoza fizjoterapeuty w moim przypadku jest to Fizkom, ;-) i dzięki jego doświadczeniu chodze bez bólu. Może warto zapłacić za coś co da efekty bez testowania na ślepo.

Pozdrawiam - Powodzenia

zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Ostrzee:
 4/3/6

Dzięki za opinie. Fizkom - nie wiem jaka jest u mnie przyczyna bólu. Lekarz też nie wie dlatego robi TK. Zobaczymy. Jak mówiłem pod nóż tak szybko znowu sie nie dam. Jak będę miał wynik TK to Cie powiadomię. Może i mnie pomożesz jak Cię tak chwalą kobitki.

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Zielu poczytaj sobie też TUTAJ i skorzystaj :)

zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Ostrzee:
 4/3/6
Wysany: Nie 30 Wrz, 2012   

Witam ponownie. TK i scentygraf biodra wykazały prawidłowo wykonaną operację. Nie ma nic co by wskazywało na jakiś stan zapalny czy coś niepokojącego z protezą, a biodro boli i to coraz bardziej. trochę jeżdżę na rowerze. Po 15-20 km dziennie. Ale zaczął mi drętwieć pośladek i podudzie do kolana. Drętwieje także jak dłużej siedzę i chodzę ale dr.Skowronek mówi że to nie od biodra. Ciekawe że przed operacją też drętwiało i lekarze mówili że po operacji przestanie. Teraz mówi że to od kręgosłupa. Dał jakieś zastrzyki w mięśnie i leki na rozluźnienie miesni bo to podobno sprawa mięśniowa. Plus kręgosłup. Nie wiem co mam już myśleć i robić. No i oczywiście straciłem pracę. Jak wróciłem po 6 miesiacach L-4 dostałem wymówienie. Po co komu 58 letni człowiek z kontuzjami. Na bruk. I nie ważne że firma przez 6 lat pod moim zarządzaniem rozwinęła się 10 krotnie. Liczy sie dziś. A dziś mam problemy ze zdrowiem. I wszystko w zgodzie z prawem. Takie prawo nam zafundowali w demokracji panowie posłowie z rodowodem Solidarności, z Matka Boska w klapach i wrednymi uśmiechami w TV. No cóż trzeba będzie iść na rentę bo pomimo 43 lat pracy emerytura sie jeszcze nie należy a własna firmę odstapiłem (za prace do emerytury) właśnie tym co mnie zwolnili. Trudno jak będzie zdrowie coś sie jeszcze zorganizuje. Mimo to codziennie cos robie majsterkuję remontuję i po prostu żyję. Ale jestem tym bólem juz zmęczony. :-(

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

zielu,
Skoro jesteś już tym zmęczony to co zamierzasz z tym fantem/bólem zrobić?

Fizkom

zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Ostrzee:
 4/3/6

Nie wiem. Dostałem leki i za miesiąc mam iść na kontrolę. Te zabiegi rehabilitantów nie likwidują bólu. Przynajmniej nie u mnie. Więc sam nie wiem co dalej.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

zielu napisa/a:
Te zabiegi rehabilitantów nie likwidują bólu

Jak pisaliśmy Ci ) oraz wielokrotnie na Forum ) zabiegi nie zlikwidują przyczyny bólu.
Widzisz sam, że kostnie jest wszystko ok. Co możesz zrobić? Zacząć Rehabilitację przez duże R ( która pomoże Ci znaleźć przyczynę bólu w tkankach i zacząć ją eliminować ). Do tego potrzebujesz pomocy fizjoterapeuty zajmującego się szczegółowo człowiekiem i tkankami jako całością .
W swoim mieście masz takich terapeutów, nie ma nas co czekać-same bóle nie znikną. Czas abyś zadbał o siebie aby znów dobrze i bezbólowo funkcjonować.

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

zielu,
W takim razie jaką postawiono diagnozę?
Aby działać skutecznie należy przede wszystkim znać przyczyny bólu. Bez tego ani rusz ......

Fizkom

zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Ostrzee:
 4/3/6
Wysany: Pon 01 Pa, 2012   

Diagnozę. Lekarz sam nie wie. Mówi że w jego karierze jestem pierwszym przypadkiem. A właściwie to nie wiem po co ja tu piszę bo wy w kółko swoje. A może u mnie jest inaczej jak u innych. Przychodziła rehabilitantka z tego super ośrodka który tak polecacie. I co? Zero poprawy. To wniosek jest jeden. Mnie to nie pomaga to po co mam wydawać kasę?

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

zielu napisa/a:
A właściwie to nie wiem po co ja tu piszę bo wy w kółko swoje

Zielu,
A tak. My w kółko swoje .........
No to jeszcze raz: a jaką diagnozę postawiła rehabilitantka? Bo skoro przystąpiła do leczenia to powinna ją mieć. A Ty powinieneś ją znać .
A właściwie to nie wiem po co ja to piszę bo Ty w kółko swoje ......

Fizkom

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland

zielu, AgaW, ma rację.
Myślę ze te leki które teraz bierzesz też nie zlikwidują bólu hmm może na chwilę skutek ,ale nie przyczyne.
Odnoszę wrazenie że tutaj potrzebna jest porządna rehabilitacja ale jak widać masz swoje koncepcje.
Znam to co robisz chodzisz ,badasz i konsultujesz a odp brak.Mieszkasz w stolicy masz dostęp do świetnych fizjoterapeutów a niepotrzebnie kombinujesz.

Powodzenia

zielu 
zielu
Mikrus Bioderkus

Ostrzee:
 4/3/6

FIZKOM. Jak masz jakiś pomysł to po prostu napisz a nie powtarzasz w kółko jeden schemat. Chcesz mi pomóc? To napisz gdzie mam przyjechać na WIZYTE I TYLE.

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: