Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Kto tu zagląda? Poznajemy się :-)
Krzysiek62 

Status: Endo x 1
Doczy: 26 Cze 2024
Skd: Tarnów
Wysany: Sob 26 Pa, 2024   

Ja zagladam też, od czasu do czasu. Caly czas czekam na styczeń. Bowiem 2 stycznia planowane przyjecie do szpitala i wstawienie nowego śliczne go bioderka.

Andriu 
Andriu

Status: Osteo.
Doczy: 27 Lis 2024
Skd: Poznań
Wysany: Czw 28 Lis, 2024   

Zaglądam tu by poznać Wasze opinie...
Bo sam od roku mam problem biodrem!
Ostatnio zmieniony przez AgaW Nie 01 Gru, 2024, w caoci zmieniany 1 raz  

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Nie 01 Gru, 2024   

Andriu, przestań wrzucać linki reklamy, odsyłam do regulaminu forum który zaakceptowałeś.

Krzysiek62 

Wysany: Nie 12 Sty, 2025   

Ja tu zagladam. Obecnie jest 10 doba po zabiegu endo lewego biodra. W 7 dobie połowę szwów mi wyjeli, jutro jak dobrze pojdzie reszte. Cwicze we wlasnym na razie zakresie. Chodzik juz za mną w szpitalu. Chodzę o kulach. No i wchodzenie i wychodzenie z łóżka doszlifieuje. Zajmuje mi wszystko caly dzień. Jest z każdym dniem lepiej. Mam skierowanie na rehabilitacje szpitala. Wiem że to musze odczekać. To tak ogolnie.
Pizdrawiam Wdzystkich

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Pon 27 Sty, 2025   

Krzysiek, wracaj szybko do sił :)

Krzysiek62 

Wysany: Wto 28 Sty, 2025   

AgaW napisa/a:
Krzysiek, wracaj szybko do sił :)

Dziękuję :)
Staram się jak moge codziennie chodzac i delikatnie ćwicząc. W polowie lutego rtg i wizyta u ortopedy, może coś powie. Np czy coś więcej moge.
Poczatek kwietnia lub koniec marca rehabilitacja na oddziele szpitalnym. Na razie jest dobrze, oby coś się nie popsuło ;)

Pavlas1906 
1906

Status: Endo x 2
Doczy: 29 Sty 2025
Skd: Sosnowiec
Wysany: Sro 29 Sty, 2025   

Dzień dobry, mam na imię Tomasz i jestem po obustronnej wymianie bioder. 03.10. 2024 rozpocząłem nowy rozdział życia bez bólu. Pragnę podziękować Dr. Pawłowi Skowronkowi za pomysł i realizację zabiegu. :-D

Somsiad 

Status: Inne
Doczy: 28 Lut 2025
Skd: Polska
Wysany: Pi 28 Lut, 2025   

dzień dobry

Ola29 

Status: Artroskopia x 2
Doczya: 10 Mar 2025
Skd: Warszawa
Wysany: Czw 13 Mar, 2025   

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum.
A to jest temat, który mnie aktualnie interesuje - https://terapiawodna.pl/oferta/terapia-wodna/

Pozytywny wpływ terapii wodnej. Kto ma doświadczenie?
Ostatnio zmieniony przez Ola29 Nie 30 Mar, 2025, w caoci zmieniany 1 raz  

Jaga70 
Grażka

Status: Sympatyk Forum
Doczya: 17 Mar 2025
Skd: opolskie
Wysany: Sro 26 Mar, 2025   

Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu.
W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Pon 31 Mar, 2025   

Jaga70, witaj na Forum :)

czy byłaś ze swoim problemem u dobrego osteopaty albo fizjoterapeuty?

Rumspringa 
Mikrus Bioderkus

Doczya: 21 Lip 2014
Skd: Braniewo
Wysany: Wto 01 Kwi, 2025   

Dzień dobry wszystkim!
Sporo lat mnie tu nie było i chyba nie do końca potrafię znaleźć tego czego szukam, może ktoś mnie poratuje linkiem lub inną poradą :) Jakieś 8 lat temu pisałam posta o mojej historii w skrócie wrodzona dysplazja biodra lewego, 2014 Ganz w Otwocku pod ręką prof. Czubaka 2015 usunięcie śrub, 2019 usunięcie skostnień po Ganzie i na koniec 2024 endoproteza tego stawu i niestety po pół roku od operacji bólowo jest nawet gorzej niż przed :( z racji, że Otwock jest dość daleko przy pomocy lokalnego ortopedy zrobiłam tomografię, z któej wynika "liczne skostnienia w tkankach miękkich głównie ułożone powyżej i do przodu od szyjki kości udowej i wzdłuż powierzchni bocznej talerza kości biodrowej". Próbuję dodzwonić się od kilku dni do lekarzy na oddziale 1B ale wiadomo ciężko kogoś tam złapać. Nie wiem co mam robić ból jest mocny nie mogę funkcjonować bez leków a czuję, że już żołądek się buntuje :( Czy ktoś może miał podobną sytuację lub podpowie jak skutecznie skontaktować się ze szpitalem (jestem pod opieką dr Sionka w przyszpitalnej przychodni) a planową wizytę mam w październiku a do tego czasu chyba nie wytrzymam z tym bólem :(

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Sob 05 Kwi, 2025   

Rumspringa, na stronie szpitala jest podany email. Każdy oddział ma swój. Spróbuj napisać i przedstaw sprawę.

Ja korzystałam z tej formy komunikacji na IC :)

Rumspringa 
Mikrus Bioderkus

Doczya: 21 Lip 2014
Skd: Braniewo
Wysany: Pon 07 Kwi, 2025   

Dzięki wielkie za podpowiedź, tak zrobię :serce: :serce: :serce:

Gosia80 

Doczya: 11 Maj 2025
Skd: Gdańsk
Wysany: Nie 11 Maj, 2025   

Hej jestem 11 lat po wymianie stawu biodrowego lewego i już przed wymianą miałam minimalny zanik mięśni pośladkowego i uda, lekarz obiecał ,że po wymianie biodra zmieni się a jest jeszcze gorzej.Czy ktoś ma podobny problem?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: