Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Depilacja nogi (i nie tylko) przed operacją
kabo9 
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczy: 08 Maj 2016
Skd: Warszawa
Wysany: Pi 15 Lip, 2016   

hej, to w końcu jak z tym goleniem i wymaganiami z Otwocka?
idę na endo i jak patrzę na starą bliznę (po operacji naprawy złuszczenia w młodości) na boku biodra to jest całkiem zarośnięta :-D
jakie duże pole oczyścić, tylko bok nogi czy dookoła i jak daleko w dół i górę, poślad też?

kabo9 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sro 20 Lip, 2016   

to golić czy nie golić? bo nie wierzę że tu same laski wydepilowane na forum :mrgreen:
Panowie, to jak to u Was było?

fiolet 
Bioderkus!!!

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 03 Wrz 2013
Skd: okolice Rybnika

Ja przed samą operacją byłam na depilacji okolic operowanych woskiem - miałam święty spokój przez cały okres ściągania opatrunków. Bo jednak po maszynce po kilku dniach już są odrosty, a po co zadawać sobie dodatkowy ból :lol:

kabo9 
Mikrus Bioderkus

fiolet napisa/a:
Ja przed samą operacją byłam na depilacji okolic operowanych woskiem - miałam święty spokój przez cały okres ściągania opatrunków. Bo jednak po maszynce po kilku dniach już są odrosty, a po co zadawać sobie dodatkowy ból :lol:

dobry pomysł, ale nie wiem jak to zniosę :-D , opatrunki na boku się mieszczą czy na górę i dół uda też zachodzą? Kombinuję jak najmniejszy plac można przygotować ;-)

kabo9 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sob 30 Lip, 2016   

Ponieważ nie doczekałem się mega dyskusji w temacie to odpowiem sobie sam (może dlatego że pytanie było we właściwym temacie - inaczej na pewno zostałbym pouczony żeby wyszukać właściwy temat :-P )

Panowie i Panie, nie ma co kombinować tylko trzeba skosić wszystko co się da dookoła uda od kolana po plecy, łącznie z pośladkiem. Wydawało mi sie, że przygotowałem spory kawał skór bez włosów, ale i tak Paniom pielęgniarkom udało się znaleźć miejsce na dwugłowym uda do przeprowadzenia depilacji.
Także nie patyczkować się tylko jechać równo :-P .

P.S. Sorry za kąśliwość, ale często takie mam wrażenie że na forum niektóre osoby mają do powiedzenia tyle że sa odpowiednie tematy do zadawania pytań, a w odpowiednich tematach cisza od przedwojny. mam podwyższoną gorączkę po operacji więc rozgrzescie mnie proszę :-D

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska
Wysany: Sob 30 Lip, 2016   

Rozgrzeszamy masz gorączkę ;-) a jeżeli chodzi o depilację to czasami nie odpowiadamy bo tematy już są poruszane w odpowiednich działach. I wystarczy po prostu poszukać. A tak na marginesie jeżeli wasze partnerki Panowie używają depilatorów to może i wy możecie z nich skorzystać spokój na cztery tygodnie i naprawdę dokładne golenie ;-) Gwarantuje że pielęgniarki nie będą musiały niczego poprawiać.

kabo9 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Nie 31 Lip, 2016   

dziękuję , dzisiaj już jest <37 ;-) ,
ja też używałem zarówno wosku jak i kremu do depilacji, więc temat nie jest mi obcy, ale nigdy nie do nóg i przed operacją :-D , mogłem skorzystać z tego doświadczenia, ale ja nie chciałem całych nóg golić/depilować, taka różnica

a jeszcze na marginesie w otwocku pacjent ma się sam przygotować, nie widziałem, żeby ktoś to poprawki był odesłany

rorita 
Mikrus Bioderkus

Status: Inne
Doczya: 10 Gru 2015
Skd: łódź
Wysany: Pi 19 Sie, 2016   

Jak ktoś sam nie może, to trzeba się wybrać do kosmetyczki i po problemie :) Ja tak zrobiłam i miałam spokój :)

kotel 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 12 Sie 2009
Skd: PRZEMYŚL
Wysany: Wto 18 Pa, 2016   

Ja byłam w Piekarach operowana i nie musiałam nic golić :lol:

aniakapusta 
aniakapusta
Mikrus Bioderkus

Status: Student
Doczya: 13 Sty 2017
Skd: Poznań
Wysany: Pi 13 Sty, 2017   

Polecam jednak kosmetyczkę. Zrobi to szybko i delikatnie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: