Status: Endo x 1
Wysany: Czw 13 Pa, 2016
Mam dwie blizny - jedna (mala) po hip pinning a obok druga (wieksza) po endo.
Choc w moim wieku i z moim podejsciem "kalafior mi to" - ale pomyslalam, ze dobry pretekst by wydobyc z siebie odrobine szalenstwa.
Zrobie sobie jakis zacny tatuaz . Mam nadzieje, ze nie bedzie wiekszy niz moj portfel
Moze cos w stylu "zamek blyskawiczny"?
Status: Endo x 2
Wysany: Wto 18 Pa, 2016
Mam zupełnie odmienne podejście do posiadania blizn Otóż im wieksze i wyraźniejsze tym leprze Od dziecka miałam naznaczone biodra i jakoś mi to nie przeszkadzało...Uważam bowiem,że takie blizny są świadectwem pewnej historii,doświadczenia - może mniej przyjemnego,ale jednak osobistego....Wlaśnie otrzymałam kolejny "znak" i tylko..(jak zawsze z reszta) boję się ściagania szwów
Wysany: Czw 20 Pa, 2016
No tak w sumie nie ważne kto....byleby sie znał, jednak ja pytam czy 3 tydzień po operacji to nie za długo ?Czy szwy będzie można dobrze wyciągnąć,czy możne pojawić się problem.
Status: Endo x 1
Wysany: Czw 20 Pa, 2016
Mysle ze 3 tygodnie to w sam raz - mnie dwukrotnie wyciagano szwy (wlasciwie nie szwy ale takie metalowe klipsy w ksztalcie koleczek) po 10-12 dniach. I wszystko bylo w porzadku a ja nareszcie moglam wziac przywzoity prysznic
_________________ Alkohol podczas picia nie dodaje, ani nie zabiera rozumu.
On tylko sprawdza, czy go posiadasz.
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Czw 27 Pa, 2016
Martucha222 napisa/a:
Mam pytanie o szycie śródskórne... Jak długo i czy w ogóle po zdjęciu szwów mieliście jeszcze stripy?
Przy obu endo miałam szycie śródskórne.
Stripy miałam przy pierwszej. Zalecenie - nosić tak długo, aż same odpadną.
Przy drugiej już nie dawali plastro-szwów
Doczya: 11 Maj 2015 Posty: 52 Skd: stąd
Wysany: Pi 28 Pa, 2016
Mnie chirurg przy ściąganiu szwów (2 tyg. po operacji) powiedział, żebym sobie smarowała Alantanem. Smarowałam dopóki się nie wygoiła. Mój rehabilitant (7 tyg. po) mówił, że warto smarować, chociażby dlatego, że każdy dotyk i masaż tej blizny bardzo dobrze robi... No to kupiłam Cepan i miziam dalej
Wysany: Sro 23 Lis, 2016
ja zaczynam 6 tydzien po operacji i kupiłam sobie wczoraj no-scar za jedyne 27 złoty....postanowiłam smarować zobaczę czy to da jakiś efekt...na dzien dzisiejszy moge powiedzieć ,że ma przyjemną konsystencję łatwo się wchłania i cudownie pachnie