Witajcie
Tak czytam i zaczęłam się martwić...
Mam kapoplastykę od 4 lat. Jest to proteza Acsis - podobno super nowoczesna.
I jakoś tak zaczęłam co nieco podejrzewać u siebie... na razie połączyłam z nogą dziwne bóle głowy, które ostatnio miewam częściej.
Chyba zrobię badania krwi.
_________________ "Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód"
A ja oddaje krew i osocze i przed pobraniem co miesiąc mam badania krwi jak coś będzie się działo z moim tytanami to pewnie mi powiedzą że wyniki słabe ale na szczęście to bardzo rzadkie przypadki
witam wszystkich, moja siostra miała kilka lat temu wszczepioną endoprotezę stawu biodrowego biomet.. Po pewnym czasie zaczely sie jednak problemy - ogromny ból w miejscu endoprotezy, problemy ze słuchem i wzrokiem, goraczka, problemy z sercem i duszności. nikt nie wiedział co jej jest.. w końcu jedno z badań wykazało że ma metaloze a endproteza do wymiany.. Zastanawiam sie jednak czy jak wymienią to przywróci jej to pełnię zdrowia? Slyszalam, ze mozna starać się o wypłatę odszkodowania w takich sytuacjach.. Czy ktos z Was przeszedl operacje wymiany? czy objawy sie cofnęły? Ktoś z Was dostał odszkodowanie?
Ja miałam uczulenie na metale, tylko wiedziałam to jeszcze przed zabiegiem. Miałam objawy uczulenia na metale, dlatego przed endo miałam robione jeszcze testy alergologiczne, które to potwierdziły. Ze względu na to miałam wstawianą endo tytanową i wszystko do tej pory jest w porządku. Z tego co wiem to trzeba podleczyć organizm i warto też zrobić badania alergologiczne (płatkowe) na metale, żeby wiedzieć co uczula i powinno wrócić wszystko do normy. Warto też skonsultować się z dobrym ortopedą, który dobrze zajmie się tym tematem. pozdrawaim
_________________ "Nie bądź jedną z biegających, walczących mrówek. Bądź butem."
Dziękuje za odpowiedź. W tym wypadku chyba nie bylo wczesniej testów alergologicznych.. Gdyby takie były zrobione to pewnie wybrano by inną endoprotezę. A jest ktoś tu obecny kto miał metalozę i ustąpiły u niego objawy po wymianie endoprotezy?
Ja mam metalową i odpukać jak narazie spokój chodz w szpitalu dwu krotnie dopadło mnie uczulenie nie wiadomego pochodzenia raz było to po transfuzji krwi co bank krwi sprawdził a raz po kolacji zawsze wielkie bomble i swąd....
_________________ " nie smuć się nie warto ciesz się życiem i kazdą jego chwilą".....» Wieloodłamowo złamana miednica, lewa kończyna krótsza o 4 cm
Witam ponownie. Pisałam tu jakiś czas temu w sprawie możliwosci uzyskania odszkodowania, gdy po wszczepieniu endoprotezy wystąpi metaloza. Okazuje się, że są kancelarie, ktore sie tym zajmuja. Mi została polecona kancelaria w Krakowie. Może się komus kiedys przyda, więc podaje link http://bf.com.pl/pomoc-pr...ez-firmy-biomet