Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Powiklanie po endoprotezie
Danuta 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 27 Mar 2010
Skd: Kraków
Wysany: Sob 16 Maj, 2015   

Serdeczne dzięki za promyk nadziei, jeśli Tobie się udało,to może i mnie w końcu opuści ten gronkowiec i dostane nową endo. To juz jest coś,gdy się słyszy, że ktoś inny miał jednak szczęście (a raczej odważnego ordynatora) i juz jest ok. Gratuluję,postaram się wrócić tu z lepszymi wieściami. :-)

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna

No z duzym doświadczeniem i szaczunkiem do ludzi i juz nie młody ale zrobił co trzeba a gdy trzeba było zmienić cześć endo przyszedł i powiedział dlacego (połamana była miednica a chcieli załozyć endo z porcelany bo dla młodych najlepsze ale niestety robią jeden wymiar i były zwichniecia) Danuto w którym szpitalu masz zabieg jeśli to w krakowie jak moge zapytać ja miałem rydgiera . Ciesze ię ze chodz paroma słowami dałem odrobine uśmiechu nadzieji ....

drupinka 

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 19 Sie 2009
Skd: Górny Śląsk

Danuta, nie martw się na zapas. Sytuacja nie jest idealna, ale trzeba wierzyć, że wszystko się uda :) Czasem trzeba - niestety - swoje odcierpieć... Trzymaj się!

ania62 
Popularus Bioderkus

Doczya: 14 Lip 2011
Skd: warm-maz
Wysany: Sob 25 Lip, 2015   

Witam jestem ponad rok po endoprotezie biodra lewego.Wszystko było ok bez powikłań.Mam dysplazję obu bioder ,drugie jeszcze w niezłym stanie .Chodzę na basen dość systematycznie 3-4 razy w tygodniu i tydzien temu na basenie zabolało mnie w pachwinie bardziej od strony pośladka i poczułam takie ukłucia w łydce i przeszło .Jednak na drugi dzień kilka razy podobny krótki ból ,wczoraj i dziś też boję się stanąć normalnie i kuśtykam .Próbowałam leżąc na boku podniesc ją do góry i też wystepuje ból krótki ,może nie aż tak mocny ale jest.Co to może być ?martwię się i boję się czy coś tam się nie psuje:(.

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Sob 25 Lip, 2015   

ania62,
Tutaj nie ma sensu gdybać. To może być drobiazg, świadczący jednak o istniejącym nieprawidłowym napięciu tkanek w obrębie st.biodrowego. Warto byłoby się przyjrzeć czy taki problem faktycznie istnieje i czym jest spowodowany. Poszukaj dobrego fizjoterapeuty, który przyjrzy się problemowi. Oczywiście możesz zgłosić się również do lekarza. Wykonanie RTG jeśli nic nie wniesie to jednak potwierdzi to co napisałem na wstępie.

Fizkom

andy 
andy
Popularus Bioderkus

Status: Inne operacje
Doczy: 17 Maj 2015
Skd: W-M
Wysany: Nie 26 Lip, 2015   

A ponieważ w warmińsko-mazurskim dobrych fizjoterapeutów nie ma na razie zacznij od lekarza ortopedy.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Andy, czy naprawdę każdy post terapeutów musisz kwitować swoją ripostą mniej więcej w tym stylu co napisałeś?
Użytkownicy Forum odbierają Twoje zachowanie jako trollowanie , piszą do mnie jako J.Admina ( i takie wiadomości mam coraz częsciej) prosząc o zablokowanie Cię bo mają dość czytania tak mało budujących i nic nie wnoszących postów kierowanych nie na pomoc pacjentowi ale kierowanych przeciw fizjoterapeutom.
To że ktoś nie pisze na Forum nie znaczy że nie czyta jako Gość, jesteś wśród ludzi "sławny" ale Twoja sława nie jest dobrą sławą, odbierają Cię jako sfrustrowanego mężaczyznę który zamiast coś ze sobą zrobić woli ziać nienawiść do terapeutów bo sam wobec siebie chce bardzo wierzyć lekarzom. Mało tego - Twoje wpisy odbierają że sam siebie potrzebujesz przekonać o "wyższości".
Nie wiem jak jest, nie mnie Ciebie oceniać - ale zmień ton i styl wypowiedzi na naszym Forum bo bardzo wiele ludzi nie chce tego czytać i w końcu będę musiała Twoje "wcinki" w odpowiedzi terapeutów przenosić gdzieś w hyde park...

Jak Ci nie pasuje nasze Forum to zawsze możesz je opuścić - bo my tu zawsze będziemy realizować to co było powodem powstania Forum Bioderko. A jeśli chcesz o tym dyskutować to najpierw przeczytaj ten temat.

Tyle na ten temat-co do tematu wiodącego:
To że ktoś nie ma blisko do dobrego terapeuty nie znaczy że nie podejmie wysiłku aby gdzieś co jakiś czas dojechać, wiele osób wybiera takie rozwiązanie i odległość nie jest powodem aby nie korzystać z terapii skoro nie ma kogoś bliżej.

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska

Bo najlepiej krytykować wszystko i wszystkich wokół siebie niż krytycznie spojrzeć na swoje zachowanie.

ania62 
Popularus Bioderkus

Fizkom
Dzięki za odpowiedź ,dzisiaj lepiej ,poszłam na spacer fakt ,że mało chodzę więcej jeżdżę autem no i nic się nie działo nic w obrębie biodra.Myślę ,że gdyby coś to bym czuła jakiś dyskomfort.Od tygodnia zaczęłam ćwiczenia wzmacniające pośladki ,bo ten od endo jest bardziej płaski i może coś tam se nadwyrężyłam ale do fizjoterapeuty muszę ,masz rację ,ortopedę też odwiedzę.:)

ania62 
Popularus Bioderkus

To prawda kobiety ,tak nie można, nie ładnie do piekła z nim :evil:

andy 
andy
Popularus Bioderkus

Status: Inne operacje
Doczy: 17 Maj 2015
Skd: W-M

AgaW napisa/a:
Andy, czy naprawdę każdy post terapeutów musisz kwitować swoją ripostą mniej więcej w tym stylu co napisałeś?
Wytłumacz mi dlaczego fizkom może w prawie każdym poście pisać "poszukaj dobrego fizjoterapeuty" a ja nie mogę napisać Ani62 "zacznij od lekarza ortopedy"? Czy tylko rada Fizkoma jest jedyna i słuszna?

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Andy, nic Ci nie muszę tłumaczyć bo Ty wiesz swoje...
To co miałam do napisania - i co zawiera odpowiedź na Twoje pytania już nieraz było pisane więc nie będę odbiegać od wiodącego wątku.

Tam gdzie ktoś prosi o pomoc i potrzebna jest fachowa porada musisz sobie zdawać sprawę ze nie masz ani wystarczającej z zakresie fizjoterapii wiedzy ani umiejętności ani doświadczenia w poszukiwaniu rozwiązań problemów z którymi się tutaj wszyscy stykamy.
w związku z tym miej to na względzie i tylko o to do Ciebie apelujemy.

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

andy napisa/a:
A ponieważ w warmińsko-mazurskim dobrych fizjoterapeutów nie ma na razie zacznij od lekarza ortopedy.
Hm, rozejrzałam się po kilku czyli pierwszych wpisach i :
http://www.reholandia.ols.../nasi-terapeuci
http://medis.info.pl/leka...roslych-olsztyn
http://e-grajewo.pl/wiado...sazu,19594.html
http://www.osteopatia.olsztyn.pl/
http://rehabilitacja-holistyczna.pl/osteopatia/
http://www.terapia-olsztyn.pl/o_mnie/
itd. itd.
Nie twierdzę że to są Ci dobrzy, ale szkolą się sukcesuwnie podnosząc swoje kwalifikacje. Czy to wystarczy....

Czy Ty w ogóle interesowałeś się tematem? Google pomoże znaleźć a Ty musisz wypróbować. Ja dokładnie w ten sam sposób znalazłam swojego terapeutę i jestem zadowolona.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Wysany: Pon 27 Lip, 2015   

Post Reniaczek odnośnie poszkiwania terapeuty został przeniesiony TUTAJ.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: