Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: AgaW
Pon 08 Cze, 2015
ELEKTROSTYMULATOR MIĘŚNI
Reniaczek 
Renia
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 15 Lut 2014
Skd: Pleszew
Wysany: Pon 08 Cze, 2015   ELEKTROSTYMULATOR MIĘŚNI

Witam wszystkich.Kochani...powiedzcie co sądzicie o stosowaniu elektrostymulatora mięśni po wszczepieniu endoprotezy? Jeden z rehabilitantów zaproponował mi zakup i stosowanie go na pośladek i inne słabe mięśnie. Dziś kolejny rehabilitant kazał mi odłożyć to urządzenie stwierdzając,że mogę sobie jedynie zaszkodzić. Sama nie wiem co robić,ale wydaje mi się,że jest to jakiś pozytywny dodatek do wzmocnienia i stymulacji moich cienkich mięśni.hm....

Cyryl 
Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczy: 13 Lip 2012
Skd: Wrocław
Wysany: Pon 08 Cze, 2015   

mięsnie można odbudowywać pracą no i sprzętem.
o ile to pierwsze daje 100% gwarancji powodzenia, jeżeli włoży się odpowiednio dużo pracy (ja różnicę 8cm w obwodzie ud odbudowałem w 4 miesiące).
o tyle to drugie pozwala na usprawiedliwienie lenistwa.

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna

Zrobisz jak uwazasz ja powiem ze lepiej poświęcić więcej czasu i swojej pracy fizycznej i stopniowo ćwiczeniami je odbudowywać . Szczeze mówiąc nie jesteśmy dziećmi i wiemy ze nimia nic za free jak i tez nie odbudujesz mięśni w tydzien czy dwa jakimś ekstra sprzentem . Będąc na rehabilitacji miałem zabiegi z szyną CPM była super przez 3 tyg bo rozruszała mięśnie a pózniej to rutyna....

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Reniaczek napisa/a:
ydaje mi się,że jest to jakiś pozytywny dodatek do wzmocnienia i stymulacji moich cienkich mięśni

Niestety źle Ci się wydaje. Twoje mięśnie po operacji powinny się przede wszystkim nauczyć prawidłowo pracować i współpracować z innymi mięśniami. Wzmocnienie przyjdzie samo, podczas ćwiczeń wypracowywania prawidłowych wzorców ruchowych a potem kolejnych etapów rehabilitacji.
Odradzam zakup, to wyrzucanie kasy w błoto bo to urządzenie nie nauczy Cię prawidłowych wzorców ruchowych-zamiast tego zainwestuj w porządną rehabilitację funkcjonalną-to zaprocentuje co odczujesz długofalowo.

bebe14 
Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczy: 20 Lip 2013
Skd: Lubelskie

Ja też uważam jak Cyryl praca praca i jeszcze raz praca nie ma nic za darmo Ja do tego mogę się pochwalić ze nie korzystam z rehabilitanta tylko sam robię wszystko sam pływam ,chodzę robię izometyki korzystam codziennie że spa ,odpaliłem rower i mam swój cel w powrocie do pełnego zdrowia Rok temu sam wszystko zrobiłem przy pierwszej protezie i teraz tęż niespełna dwa miechy po drugiej nodze ostro walczę żeby te wakacje już spędzić jako zdrowy człowiek

Reniaczek 
Renia
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 15 Lut 2014
Skd: Pleszew

Dziękuję za wskazówki i cenne uwagi. Pozdrowionka:):)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: