Witaj Amalko,
a jak dlugo czekalas na zabieg??? Ja chce iść dopiero na konsulatcje do lekarza Mikusza lub Podżorskiego i zastanawiam sie jak dlugo bede czekac. Slyszalam ze kolejka to nawet 5 lat, ale jezeli lekarz stwierdzi ze biodro jest w fatalnej kondycji to zrobia operacje wczesniej????
Tinopl
Tak jak pisałam we wcześniejszych postach- 4 stycznia trafiłam do poradni krótkoterminowej, 8 czerwca odbyła się operacja. Niespełna rok po wizycie kontrolnej (na kilka miesięcy od pierwszego enda) przeszłam operację nr 2.
_________________ Wiara góry przenosi... mnie mogłaby czasem znieść po schodach... hihi
Status: Przed
Doczya: 24 Sty 2010 Posty: 11 Skd: Strumień
Wysany: Czw 07 Cze, 2012
Witaj Amalko w końcu wypowiedział się ktoś o Ustroniu ja mam tam termin po 5 latach czekania na 10 listopada i już sie martwiłam ,cz jest tam tak fatalnie że nikt się nie wypowiada .Ja chodziłam kiedyś do doktora Podżorskiego jak jeszcze tam pracował .Dwa lata temu byłam pierwszy raz prywatnie u doktora Mikusza ,faktycznie fajny człowiek teraz się znowu wybieram po powinnam się zgłaszać co najmniej 2x w roku ,a ja nie byłam w ogóle od 2010 i trochę się boję ,że mnie opieprzy .Powiedz proszę na ile przed operacją musiałaś się tam pojawić ,jak musiałaś się przygotować i co najważniejsze jak długo tam trzeba być po zabiegu ,bo mam 1,5 roczną córeczkę i jestem przerażona ,że będę musiała ją zostawić z mężem na co najmniej 2 tygodnie (bo słyszałam że to minimum).
Mam jeszcze jedno pytanie ,ja choruję na stawy już od urodzenia i miałam już zabiegi operacyjne jako dziecko.Ale tym razem zaczęło się dwa lata temu od bólu kolana nie stawu biodrowego jest to podobno spowodowane uciskiem kośći czy coś takiego.Czy was też boli najbardziej kolano tak ,że czasami nie można nawet chodzić?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam!
Ale tym razem zaczęło się dwa lata temu od bólu kolana nie stawu biodrowego jest to podobno spowodowane uciskiem kośći czy coś takiego.Czy was też boli najbardziej kolano tak ,że czasami nie można nawet chodzić?
Ewo, temat bólu kolan przy chorobach bioder jest poruszany w temacie "coś Cię boli-przed jakąś operacją" w dziale ogólnym - jak i miejscami w dz. o rehabilitacji
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Status: Inne
Doczya: 10 Lut 2015 Posty: 1 Skd: tychy
Wysany: Wto 10 Lut, 2015 dr Mikusz
Trafiliśmy do Pana doktora Mikusz z tygodniowym niemowlakiem. Pan doktor zdiagnozował obustronne zwichnięcie stawów biodrowych i zalecił szynę koszli. Niezmiernie było mi zal naszej kruszyny dlatego zaczęłam szukać inf. w necie i tak oto trafiłam do bardzo dobrego specjalisty Pana prof. Czubak. Po konsultacji z prof. okazało się że nie musimy nosić szyny! Odradzam leczenie stawów biodrowych małych dzieci u doktora Mikusz z Ustronia.