Status: Przed
Wysany: Wto 09 Gru, 2014
Fizkom Dziękuję za poradę. Tak coś mi się wydawało, po przeczytaniu na forum o rehabilitacji, że powinna być terapia mięśniowo-powięziowa. A jakby tak zasugerować rehabilitantowi taką terapię? Tylko czy nie uzna, że ingeruję w jego kompetencje. Ale zapytać się chyba nie zawadzi, nie powinnam tym go urazić. Nie lubię takich sytuacji, ale przecież to moje zdrowie. Jak myślicie? Pozdrawiam.
Nie lubię takich sytuacji, ale przecież to moje zdrowie. Jak myślicie?
Tak, to Twoje zdrowie, masz prawo pytać i oczekiwać odpowiedzi.
Najważniejsze że działasz, że chcesz się rehabilitować-pytaj więc śmiało o wszystko i obserwuj swoją reakcję na ten kierunek terapii-zawsze możesz poszukać innej osoby do jej prowadzenia bo czasem nie trafiamy od razu na tą najodpowiedniejszą osobę.
Powodzenia!
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Status: Przed
Wysany: Czw 11 Gru, 2014
Kochani, byłam wczoraj na następnej wizycie i porozmawiałam o terapii mięśniowo-powięziowej. Pan przyjął moje sugestie bardzo dobrze i mam ją mieć również wdrożoną. Jutro będę miała rehabilitację z innym terapeutą, który był obecny również wczoraj i ma być przede wszystkim terapia manualna. Przynajmniej tak zrozumiałam. Okaże się jutro. Na wczorajszych zajęciach najwięcej zajmowali się moim chodem, który jest daleki od ideału. Trochę ćwiczyłam mięśnie, ale niezbyt dużo jak powiedziałam, że mnie teraz bardziej biodro boli. Dam znać po jutrzejszej wizycie. Pozdrawiam wszystkim!