Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Powiklanie po endoprotezie
AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Pi 01 Sie, 2014   

Posty odnoście sytuacji Anibgd przeniosłam tutaj, w dz. o psychologii, gdzie swobodnie zgodnie już z tematem możemy ją wspierać :)

Danuta 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 27 Mar 2010
Skd: Kraków
Wysany: Wto 05 Sie, 2014   

Dzien dobry, mam dobra wiadomość, dzisiaj na kontroli stwierdzono,ze poziom crp (wynik: 3) jest własciwy i nie ma przeszkod do wstawienia nowej endo :-) 4 września poznam już termin operacji rewizyjnej, bardzo sie cieszę,może do końca roku będę już mieć nową endo? Dzięki za wsparcie,teraz będę czekać z niecierpliwoscią na termin. I oczywiście nadal rehabilitacja.

kejpi77 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczy: 03 Kwi 2013
Skd: z tamtąd
Wysany: Wto 05 Sie, 2014   

i na takie wiadomości czekamy :-)

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 31 Gru 2011
Skd: okolice Nowego Sącza
Wysany: Sro 06 Sie, 2014   

Danuta, ciesze się bardzo, ze wynik u Ciebie tak się poprawił. SUPER ;)

Danuta 
Popularus Bioderkus

Wysany: Sob 06 Wrz, 2014   

Juz wrzesień...Byłam na kontroli, wszystko w porządku,ale termin operacji wstawienia nowej endoprotezy wyznaczyli mi -niestety- dopiero na 14 stycznia 2015 :cry: po zeszłej wizycie wyobrażałam sobie optymistycznie pażdziernik-listopad,ale tu wkroczyły finanse, kontrakt się skończył. Martwi mnie to,bo już się widziałam w formie od wczesnej wiosny, a tu jeszcze trzeba dłużej czekać. Oczywiście,gdyby się coś wcześniej zwolniło.jestem pierwsza na liście,ale na to liczyć raczej trudno. No cóż, ćwiczymy dalej,cierpliwość także.

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 31 Gru 2011
Skd: okolice Nowego Sącza

Danuta, zdarza się, że ktoś musi zrezygnować z wyznaczonego terminu i może wówczas się okaże, że Ciebie wezwą, więc musisz cały czas być gotowa kochana ;) .
Ćwiczysz pilnie więc jak już dostaniesz nowe bioderko to bardzo szybko dojedziesz do sprawności i nawet jeśli Twój termin to 14 styczeń 2015 to i tak na wiosnę będziesz w dobrej formie
:hug:

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna

Napisz prośbe do szpitala w którym ma być zabieg do ordynatora oddziału moze sie uda i przyszpiesą ja tak zrobiłem i przyspieszyli o 6 mieś. a w jakim szpitalu będzie zabieg jak moge zapytać bo ja miałem w krakowie pozdrawiam

Danuta 
Popularus Bioderkus

Wysany: Sro 17 Wrz, 2014   

Wszystkie w szpitalu Narutowicza, tam naprawde jest calkiem dobrze i tylko teraz przyszlo mi tak dlugo czkeac. jeszcze mam wizyte kontrona 4.11.,moze cos sie przyspieszy, ale i tak sprobuje pojsc za Twoja radą.

grazynamackowiak 

Popularus Bioderkus

Status: Osteo. + Endo
Doczya: 05 Lis 2009
Wysany: Wto 23 Wrz, 2014   

Danuta napisz nam jak będziesz po kontroli listopadowej co powiedział lekarz jak załatwiłaś
przyspieszenie przyjęcia do szpitala .Na naszym forum jest dużo wpisów jak długo trzeba czekać
na operacje wszyscy długo czekaliśmy .

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna
Wysany: Pi 03 Pa, 2014   

wW rydgiera czekalem rok od konsultacji dwa równe lata od wypadku pozdrawiam i zycze duzo zdrowia...

Danuta 
Popularus Bioderkus

Wysany: Sob 11 Pa, 2014   

Obowiązkowo napiszę, oswoiłam się już z oczekiwaniem. Dzięki cotygodniowym ćwiczeniom noga bez stawu jest silniejsza, i pewniejsza; pogoda jest teraz wspaniała,więc chodzę na spacery,ale gdy się przejdę zbyt daleko drętwieją mi palce ręki od strony słabszej, od kul. No ale to mała dolegliwość,ważne, że można się poruszać. Już niedługo listopad, zbieram konieczne,zalecone, badania -pozdrawiam wszystkich oczekujących, i tych, którzy już się doczekali.

Wendy 
Bioderkus!!!

Status: Fizjoterapeuta
Doczya: 18 Cze 2009
Skd: Warszawa
Wysany: Sob 11 Pa, 2014   

Danuta, porozmawiaj ze swoim rehabilitantem o drętwiejących palcach u ręki, niech sprawdzi czemu tak się dzieje. Może być za to odpowiedzialna Twoja pozycja na kulach (lub tysiąc innych rzeczy). Warto to zlikwidować jeszcze przed operacją i nie zostawiać tak tej sprawy.

Pozdrawiam.

Danuta 
Popularus Bioderkus

Wysany: Nie 12 Pa, 2014   

Pani rehabilitantka uważa,że powoduje to ucisk kuli na łokieć. Z endoprotezą nigdy tego nie było,widać bez stawu bardziej tę nogę "podpieram". No,juz prawie połowa -jak narazie- bardzo ładnego października,pora pospacerować :-)

Danielos 
Bioderkus!!!

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 31 Pa 2013
Skd: Biłgoraj (lubelskie)
Wysany: Pon 13 Pa, 2014   

Danuta napisa/a:
Obowiązkowo napiszę, oswoiłam się już z oczekiwaniem. Dzięki cotygodniowym ćwiczeniom noga bez stawu jest silniejsza, i pewniejsza; pogoda jest teraz wspaniała,więc chodzę na spacery,ale gdy się przejdę zbyt daleko drętwieją mi palce ręki od strony słabszej, od kul. No ale to mała dolegliwość,ważne, że można się poruszać. Już niedługo listopad, zbieram konieczne,zalecone, badania -pozdrawiam wszystkich oczekujących, i tych, którzy już się doczekali.

Przyczyną drętwienia niekoniecznie muszą być kule. Przecież nie każdy kto z nimi chodzi ma drętwienie w dłoniach, prawda? Poproś swoją fizjo o dokładną ocenę tego jak stoisz i chodzisz z kulami. Miejsce odczuwania dolegliwości rzadko kiedy w badaniu fizjoterapeutycznym stanowi pierwotne źródło problemu.

Danuta 
Popularus Bioderkus

Wysany: Czw 16 Pa, 2014   

Dziekuje za radę, dziś właśnie się spotykamy z rehabilitantką, ,idziemy też na spacer,to poczyni obserwacje. Mnie też nigdy dotąd nie drętwiały palce od kul, a już ładnych parę razy przyszło mi się nimi posługiwać.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: