Babcia-bis witaj w klubie naprawionych bioderek
Pomału z dnia na dzień będziesz coraz sprawniejsza i zobaczysz jaka to radość móc chodzić bez bólu
Kiedy wychodzisz do domu, masz już jakieś plany rehabilitacyjne?
Powodzenia
_________________ Z zamartwianiem się lepiej poczekać. Może okazać się, że wcale nie jest potrzebne.
witam WAS wszystkich nowo utworzonej pd 24 lutego br. Agencji Nowe Zycie!
Operacja 1,5 godz. po 4 krptnych probach trafiono i skutecznie znieczulono.Nie spala,rozmawialam z lekarzami,bo bardzo mnie interesowalo,czy widza potwierdzajacy stan zdjeciem rtg. Odpowiedziano mi,ze jest stan znacznie gorszy.nastepm
Noc na morfinie ale juz w poludnie nastepnego dnia rehab przy lozku. Pokazal kilka prostych cwiczen i kule w reke i do przodu. Od tej chwili swiat bez bolu biodra,chodze co dziennie dluzej. Samodzielnosc wraca. Noce sa jeszcze trudne,bo pozycja z wlepionymi oczami w sufit nie jest moja wymarzona. spada mi ja do tej chwili morfologia,ponoc to norma- z wvzoraj HB 9 a WBC tylko 3,03 ale nie ma jeszcze decyzji o podaniu krwi. Dolegliwosc,to poty nocne i szybkie meczenie. Ruchowo jest ok. Popijam sok z granatow.
Mam dwie endo kolan na sali ale jedna jest juz po biodrze w 2011 r. Bardzo sobie chwali. Dzis juz wiem, ze w zdrowiu nie ma dwoch identycznych przebiegow, kazda jest bez podrabiania i powtorzenia.
Po wypisie,gdzie wspominano juz o najbliz. Poniedzialku mam przyjsc ambulatoryjnie w 10dobie- tj.w srode na zdjecie szwow. Jade na stacjonarna rehab. Do podlodzkiego TUszynka- 3 tyg.
Wielkie dzieki za pomocna dlon tamtejszego oerdyn. mam zapewnieniw,ze moze uda sie przejejechac z tego prosto do tamtego szpitala jesli wypiss po 10 dobie juz bez szwow.
Buziaki za kciuki,podziekowania dla calego zespolu forum,bo to dzieki niemu bylam i nadal jjeste
M dobrze przygotowana. Moim wirtulnym doradcom buziaki w ta ostatnia sobote karnawalu.ja wypije tu kawe z faworkami a Wy prosze szalejcie przy dobrych swoich rytmmach solo lub w doborowym towarzystwie z lamka pysznego czerwonego trunku na wzmocnienie morfologii. Jest szczesliwa kobieta ze swpja proteza dziewiczego biodera.
Poczytaj historię Biedronne, ona też miała słabą morfologię w swojej historii opisywała co stosowała na skuteczną poprawę.
Cieszę się że czujesz się tak dobrze i wspaniały nastrój Ci dopisuje-w takim nastawieniu wraca się do sił ekspresowo-czego Ci życzę
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Witam wszystkich, jestem juz w domu -rowno w tydzien po operacji. Wychodząc ze szpitala mam w reku wypis z zaleceniami -info o endo. toTrinity/Methafix/Corin, dostalam do reki skierowanie -pilne na stacjonarna rehab., mam juz od 13.03.br. w podłódzkim Tuszynie -fajnie bo moze juz cieplo bedzie a ten szpital jest w lesie, prawie jak sanatorium. 07.03 (piątek) mam sie zglosic na zdjęcie szwow w poradni ortop. a pozniej musze wjechac na oddzial, bo mam dostac przygotowany paszport mojej endo (tu ciekawostka, nikt nikomu o tym nie mowi, jak sama zapytalam lekarza to owszem tak, ale jak bedzie sekretarka itp.) W tej wizycie zaatakuje też o zapisanie mnie w kolejke na drugie endo -prawe biodro, niech tam sobie w systemie u nich czeka, bo widze, ze teraz jest 2018r. Na dzis czuje się nieżle, ćwicżę zestaw tego co mi pokazano na lozku szpitalnym, chodzę bez szalenstw po mieszkaniu u dwoch kulach, lekko obiążam operowaną nogę i jest calkiem dobrze, juz w szpitalu kladlam dwa jaśki miedzy kolana i pozwalano mi na przechylanie się na prawy bok -tu chodzi o zabezpieczanie przed przywodzeniem kolan aby nie spowodować zwichnięcia-wysunięcia protezy dlatego duzy klin miedzy kolana aby operowana noga byla w jednej linii biodro i kolano. Ulga dla lędzwiowego niesamowita. Tak jakoś po mału będzie coraz lepiej. Ogolnie musze sie wzmocnic, bo morfologia poleciala bardzo ale nie podłączyli mi krwi. Pozdrawiam.
Na dzis czuje się nieżle, ćwicżę zestaw tego co mi pokazano na lozku szpitalnym, chodzę bez szalenstw po mieszkaniu u dwoch kulach, lekko obiążam operowaną nogę i jest calkiem dobrze,
Wspaniała wiadomość. Gratuluję i życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
koniecznie popracuj nad poprawieniem morfologii,od razu poczujesz się silniejsza
i oczywiście ćwicz systematycznie,to podstawa w naszym dochodzeniu do sprawności (widzę to po sobie,z każdym tygodniem jest lepiej )
Wszystkiego dobrego!!!
tez jestem szczesliwa posiadaczka od 24 lutego 2014, endo - bezcementowa Trinity /Menthafix/ Corin. Długotrzpieniowa niestety, bo juz 60 rocznikowo.
Doczytalam w angielsko-języcznych stronach firmy Corin, ze ta moja endo jest 25 yers. Szwy mam zdejmowane dopiero 07 marca a od 13 bm. jade na rejhab. stacjonarną -3 tygodnie. Pozdrawiam.
Kochane BIODERKA!!!!!! To dzieki Wam jestem taka HAPPY -optymizm na naszym forum i dokładne wskazówki co do przygotowań, rehabilitacji przed operacja i konieczność poszukiwania sensownego rehabilitanta po - to rady nie do przecenienia. Dzieki wielkie.
Po wypisaniu w 7 dobie znalazłam sie w dobrze przygotowanym swoim mieszkaniu. Odetchnęłam jak to u siebie, opiekę tez mialam i mam dobra. Jednak wystapiły przplatanki nastroju, łącznie z dołem ogromniastym (nie chcialam jeść, pić i wcale nie mialam ochoty być sprawna i zdrowa) musiałam się posiłkowac lekiem przeciwlękowym i zasnęłam. Te noce są najgorsze, nigdy nie sypiałam na wznak. Tu wymuszona pozycja doprowadzała mnie do szału. Mimo przestróg, ze na boku absolutny zakaz, w 9 dobie przy pomocy poduszek miedzy kolana poleżałam troche na zdrowym boku. Ulga ale znow jak chodziłam o kulach po mieszkaniu, to mialam straszne bole od kregoslupa -staw krzyzowo-biodrowy -tak punktowo.
Wczoraj mialam zdjecie szwow, spedzilam wiele godzin w moim szpitalu i wyszlam juz w lepszej kondycji, bo faktycznie nic mnie przecież w kościach nie boli, odwodzenie ok. zgiecie nogi operowanej (kolano do brzucha), rana sucha, wprost piękna, trochę obrzeku ale to normalne i czego tu marudzic. Dzis czuję sie wybornie, nie mam juz zadnych dolegliwości, te od kręgosłupa rozpłynęły się jak zły sen. Wiem, ze temat po mojej miesiecznej rehabilitacji zupełnie zostanie zapomniany. Cwiczenia izometryczne, wzmacniajace mięsnie zrobią swoje. Tu każdy dzien jest na moją korzyść. Wszystkich ściskam i otulam dobrymi myslami. Bawmy się dziś iosennym dniem i rachiwalnym DNIEM KOBIET:)))
Jade na stacjonarna rehab. Do podlodzkiego TUszynka- 3 tyg.
Babciu jeśli Ci się będzie nudzić daj znać, wpadnę w odwiedziny Spacerkiem mam 1km do przebycia, żeby znaleźć się pod szpitalem. Życzę zdrówka i skutecznej rehabilitacji