Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
As
asia567 
Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczya: 12 Lut 2013
Skd: ...
Wysany: Pi 29 Lis, 2013   

Minęło 6 tygodni. Jest super, nic nie boli. Uczę się 'normalnie' chodzić ale ciężko mi to idzie,na razie po domu chodzę z jedną kulą. I zaczynam przygotowania do drugiej operacji.

agata010682 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 11 Lut 2012
Skd: szczecin

To super, oby tak dalej. Postępy bardzo mobilizują:)
Ja jestem 12 tyg. po operacji i tez po domku poruszam się o jednej kuli. Próbuje bez ale jakoś pokracznie mi to idzie, ciało przechyla się na operowana stronę i nie mogę prawidłowo przenieść ciężaru na nogę. Terapeuta mówi, że to wina słabych mięśni...

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

agata010682 napisa/a:
Próbuje bez ale jakoś pokracznie mi to idzie, ciało przechyla się na operowana stronę i nie mogę prawidłowo przenieść ciężaru na nogę. Terapeuta mówi, że to wina słabych mięśni...

A co robisz, żeby chodzić prosto i usprawnić chód?

agata010682 
Popularus Bioderkus

Doczya: 11 Lut 2012
Skd: szczecin

Pracuję z terapeutą, widuję się z nim raz w tygodniu plus ćwiczenia do wykonywania w domu. Myślałam, że z tym chodem nie będzie problemów ponieważ przed operacją nie poruszałam się o kulach a chód nie był najgorszy. Byc może problem tkwi w ty, że rehabilitację zaczęłam 6 tyg po. Mam też różnicę długości nóg.

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Wto 17 Gru, 2013   

Dzisiaj minęły dwa miesiące od operacji. Poruszam się już bez kul chociaż na dłuższe wycieczki zabieram jedną. Cały czas się rehabilituje. Jest super :)

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Wto 17 Gru, 2013   

asia567 napisa/a:
Poruszam się już bez kul chociaż na dłuższe wycieczki zabieram jedną. Cały czas się rehabilituje. Jest super
Dobrze pamiętam, że pisalismy już razem na temat chodzenia o jednej kuli. Nie mogę jednak, będąc odpowiedzialnym na Forum za kwestie merytoryczne, raz jeszcze nie zaznaczyć, że chodzenie o 1 kuli oddala możliwość prawidłowego chodu bez pomocy ortopedycznych w przyszłości. Robię to bez większych nadziei, że pochylisz się nad tym ostatnim zdaniem z należytą uwagą. Robię to z myślą o tych, którzy będą czytać nasze posty. Teraz już myślę przede wszystkim o nich ……….

Fizkom

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Nie 19 Sty, 2014   

3 miesiące od operacji, jest super, wracam do całkowitej sprawności, poruszam się bez kul :)

MałaMi 
Popularus Bioderkus

Doczya: 23 Wrz 2013
Skd: Kluczbork/Holandia
Wysany: Pon 20 Sty, 2014   

Asia, gratulacje ! :D wiem doskonale jak dobrze musisz się teraz czuć :)

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Pon 20 Sty, 2014   

Ojj czuje się wspaniale to prawda :) Tylko teraz drugie bioderko boli bardzo, miało być operowane już teraz ale muszę jeszcze niestety poczekać.

Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Wto 21 Sty, 2014   

asia567,
Ze względu na ból drugiej nogi, w oczekiwaniu na operacje, powinnaś nadal chodzić o dwóch kulach. Kolejny raz uświadomiłem sobie, że nasza praca na tym Forum będzie trwać bez końca ………..

Fizkom

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Wto 21 Sty, 2014   

Wiem, tylko chciałam chociaż przez chwilę 'uwolnić' się od tych kul.

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Pi 14 Lut, 2014   

Za trzy dni miną 4 miesiące po operacji, jest super, chodzę niestety z wkładką w drugim bucie ale i tak jest super. Nic nie boli, mega poprawa. Czekam teraz na drugą endo za 2 miesiące. Mam nadzieję że też tak szybko dojdę do siebie.

asia567 
Bioderkus!!!

Wysany: Wto 11 Mar, 2014   

Jestem już prawie 5 miesięcy po pierwszej operacji, i mam do Was takie pytanie, wiadomo że już po pewnym czasie człowiek zapomina o tych wszystkich bezpiecznych ruchach. Kucacie normalnie czasem? Co z solarium? Z plażą? Pozdrawiam

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

asia567 napisa/a:
wiadomo że już po pewnym czasie człowiek zapomina o tych wszystkich bezpiecznych ruchach

A dlaczego człowiek ma zapominać o bezpiecznych ruchach?
Jak wychodzisz na ulicę, to przechodzisz na czerwonym świetle albo jedziesz pod prąd?
Masz endoprotezę - masz nowe wytyczne, które powinnaś sobie zakodować. Tak, kucam, ale nie tak jak wszyscy. I nie widzę żadnego problemu w wykonywaniu czynności. Wszystko można zrobić bezpiecznie.

asia567 
Bioderkus!!!

Ja zapominam, bo czuję sie dobrze i chcąc nie chcąc po prostu zapominam o prawidłowym siadaniu kucaniu

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: