Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Imma - Witam, a to moja historia
imma 
Mikrus Bioderkus

Status: Artroskopia + Endo
Doczya: 19 Pa 2009
Skd: dolny śląśk
Wysany: Pon 19 Pa, 2009   Imma - Witam, a to moja historia

Witam Was nieznajomi a zarazem tak bliscy z powodu bólu, doświadczenia...
Mam na imię Agnieszka mam 29 lat trafiłam tutaj przypadkiem szukając tematów o endo. Miałam chorobę pertesa zachorowałam jak miałam 13 lat i tak po wielu pobytach w szpitalu, operacjach w 2000 wstawiono mi endoprotezę biodra typu ABG . A Teraz pojawiły się bóle , czuję jakbym przeżywała znów wszystko na nowo okazało się , że wytarła się panewka:( w lutym musi być wymiana ech. ( z tego szoku nawet nie wiem czego wymiana czy endo czy panewki) I tak jestem cała w niepokoju. Ale dobrze , że jest takie forum bardzo to cenie. Pozdrawiam ciepło życzę Wiele dobra.... Aga
Ostatnio zmieniony przez kinga Czw 21 Lip, 2011, w caoci zmieniany 4 razy  

lubenka 
lubenka

Mikrus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 12 Wrz 2009
Skd: Ukraina
Wysany: Pon 19 Pa, 2009   

Witaj, Agnieszka, nie smuć się. Przykro że tyle już przeszłaś i to jeszcze nie koniec, ale nie możesz się poddać, musisz być silna.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Witaj Immo ! - czy byłaś już w swojej sprawie u ortopedy? Czy masz ustalone dalsze postępowanie w leczeniu ?
Gdzie się leczysz? - masz blisko do Piekar Śląskich tam są świetni lekarze!
Nie poddawaj się! Wiele z nas miało już kilka operacji za sobą! będzie dobrze!

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie

imma napisa/a:
w 2000 wstawiono mi endoprotezę biodra typu ABG

Witaj Imma, ja też miałam tę endoprotezę. Nie jest ona najwyższej jakości. Teraz walcz o to, aby wstawili Ci wkręcaną, z dużą głową, tytanową panewką i ceramiczną wkładką. Jeśli trzpień się dobrze zintegrował z kością i nie obluzował się, wymienią Ci tylko panewkę i głowę.
Nie trać nadziei, że wrócisz do zdrowia. :-) Pozdrawiam serdecznie.

Libra 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 1
Doczya: 13 Pa 2009

Alicja napisa/a:
Teraz walcz o to, aby wstawili Ci wkręcaną, z dużą głową, tytanową panewką i ceramiczną wkładką.

Własnie tak! Skoro już trzeba coś wymieniać, to niech przynajmniej ma szansę posłuzyć o wiele dłużej, niż te 9 lat. Głowa do góry!

imma 
Mikrus Bioderkus

Dziękuje Wam za wsparcie jakoś mi lżej... Ago W byłam u ortopedy ciągle się leczę w Kamiennej Górze to najbliżej choć myślę o konsultacji z innym lekarzem... Alicjo Dziękuje, że napisałaś o jaką endo mogę walczyć bo za ABG musiałam zapłacić około 8 tysięcy wtedy kasa chorych nie refundowała tylko te gipsowe mam nadzieje, że tym razem będzie refundowana. Pozdrawiam wysyłam do Was Dobre anioły:) Trzymajcie się dzielnie

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Tak w tej chwili na nasze szczęście są refundowane Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka

imma 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sob 13 Pa, 2012   Powtórka endo:(

Witajcie! już bardzo długo tutaj nie gościłam jednak chyba potrzebowałam zaglądnąć i to ze strachu ponieważ czeka mnie wymiana endoprotezy. Pierwszą miałam w 2000 roku i już się zużyła:(. Boję się bólu, obawiam się, że ta nowa endoproteza to jakoś może źle się ustawić.. ktoś ma pozytywne doświadczenia? Pozdrawiam ciepło Imma

Nuta 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczya: 14 Lis 2010
Skd: Śląsk
Wysany: Nie 14 Pa, 2012   

Imma, nie bój się. Operacja jak każda inna - w znieczuleniu, nic nie czujesz, dostajesz ponadto głupiego jasia i cię naprawiają. Najważniejsze, żeby to zrobił fachowiec, więc skonsultuj się z najlepszymi. Jesteś z Dolnego Ślaska, we Wrocławiu niedawno Kinga była operowana u dobrego specjalisty. Poszukaj, bo reoperacja wymaga doświadczonego lekarza. Jest Poznań, Otwock, poszukaj na forum. Ja dzięki Forum znalazłam się w dobrych rękach - i tez byłam do wymiany implantu. Mnie pomógł Prof. Czubak.
Pozdrawiam.

imma 
Mikrus Bioderkus

Nuta :) Dziękuje za odpowiedz. Wiem, że operacja to jak każda inna jednak mam ten niepokój... A jeśli chodzi o znieczulenie czy można wybrać sposób znieczulenia? bo ja wole ogólne ponieważ zewnątrz oponowe zawsze źle znosiłam... ech Pozdrawiam ciepło

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Odnośnie znieczulenia-zajrzyj do dz.ogólnego w temat o zieczuleniu, tam jest dużo wypowiedzi użytkowników.

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 03 Wrz 2012
Skd: Opole

Immo a gdzie będziesz miała robioną wymianę? O znieczuleniu musisz porozmawiać z anestezjologiem, powiesz jak reagujesz na znieczulenie zewnątrz oponowe i na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie :) Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Ja wciąż czekam na swoją pierwszą endo..

imma 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Pon 15 Pa, 2012   

MadziulakIb Dziękuje za wsparcie i kciuki. Będę miała wymianę w Kamiennej Górze wiem, że nie ma szału ale to najbliżej a w mojej sytuacji to ważne. Madziulat też trzymam za Ciebie. A ile czekasz na endo?Pozdrawiam

Grazyna1950 

Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska

imma napisa/a:
Będę miała wymianę w Kamiennej Górze wiem, że nie ma szału ale to najbliżej a w mojej sytuacji to ważne.

Ja na Twoim miejscu sprawdziłabym najpierw, czy operator w szpitalu ma doświadczenie w rewizyjnych operacjach, bo o ile wstawić endo powinien potrafić każdy operujący ortopeda, to wymienić nie każdy potrafi. To Twoje zdrowie i dlatego nie ryzykuj. Sprawdź przed operacją, abyś potem nie żałowała.

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Doczya: 03 Wrz 2012
Skd: Opole

imma napisa/a:
Madziulat też trzymam za Ciebie. A ile czekasz na endo?

Dziękuję :) ja swoją będę miała 28 kwietnia 2014 roku.. jeszcze 18 i pół miesiąca.. a czekam od połowy sierpnia dopiero. Będę miała zakładaną ją w Korfantowie.. przeszukałam cały internet by było blisko i dobrze.. bo w moim przypadku też odległość ma znaczenie.. dużo dobrego czytałam i słyszałam o moim przyszłym operatorze ( dr Marek Czerner ) :)

znany na tym forum prof Czubak z Otwocka (wtedy dr z Poznania) operował mnie gdy miałam 6 lat, ale na ścięgna Achillesa (przedłużanie) i już wtedy był świetnym lekarzem (ścięgna spisują się świetnie tylko blizny brzydkie zostały :-D ), jednak do Otwocka mam prawie 300km i to w mojej obecnej sytuacji jest po prostu za daleko.. więc rozumiem w Twoim przypadku kwestię problemu z odległością.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: