Czy ktoś miał wstawianą endoprotezę przez tego doktora?
Na wizycie prywatnej sprawił wrażenie osoby bardzo mądrej, kompetentnej i znającej się na rzeczy. W internecie również ma bardzo dobre opinie.
A sam szpital jak się prezentuje?
Proszę o każdą informację w tym kierunku. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kinga Pon 18 Lut, 2013, w caoci zmieniany 2 razy
Wysany: Wto 12 Lut, 2013 Re: dr Marek Czerner - Korfantów + szpital w Korfantowie
madziulaklb napisa/a:
Czy ktoś miał wstawianą endoprotezę przez tego doktora?
Na wizycie prywatnej sprawił wrażenie osoby bardzo mądrej, kompetentnej i znającej się na rzeczy. W internecie również ma bardzo dobre opinie.
A sam szpital jak się prezentuje?
Proszę o każdą informację w tym kierunku. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ja jestem po operacji u dr Czernera,wesołek z niego,ale zna się na rzeczy i wydaje mi się,że z zamkniętymi oczami mógłby wstawiać endo Co do szpitala-warunki nie są rewelacyjne,ale personel to chodzące Anioły-z wieloma pielęgniarkami miałam doczynienia,ale w Korfantowie pokazały,że zasługują na te podwyżki o które walczą....wszystko robiły z uśmiechem i nigdy nie odmówiły pomocy,na każdy dzwonek były szybko-cudowne kobiety Czerner jest ich szefem,więc zapewne dobrał tak personel, by się za nich nie wstydzić
_________________ Life is like a box of chocolates - you never know, what you're gonna get...
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź Długo musiałam czekać, bo ma tym forum chyba brak osób po Korfantowie, ale warto było Zdążyłam już usłyszeć że np. jedzonko mają paskudne, ale to mało ważne Dużo ważniejsze moim zdaniem są umiejętności dr Czernera i podejście pań pielęgniarek Mogłabym zadać kilka pytań? Bo właściwie jest kilka kwestii o które nie mam kogo zapytać... Ponumeruję pytania, myślę, że tak będzie łatwiej
1. Stosują tam autotransfuzję? Czy nie trzeba martwić się o krew w razie czego?
2. Doczytałam o terminie na marzec na rehabilitację..:) Dają to sami każdemu, czy trzeba poprosić?
3. Dobrze zrozumiałam, że znieczulenie dają od pasa w dół? Przeraziłam się.. Nie chciałabym cokolwiek usłyszeć ani zobaczyć..
4. Długo trzymają na oddziale?
5. I jeszcze jedna kwestia, używają cewnika? Jeśli tak, to kiedy do zakładają? Jak już człowieka troszkę, że tak powiem "naćpają"? Głupia kwestia, jednak dla mnie trochę stresująca..
Z góry dziękuję za odpowiedzi )
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
madziulaklb, zacznę od jedzenia - jestem wybredna-byłam w wielu szpitalach, z wielu stołówek szpitalnych jadłam i nie mogę tu doczepić się do jedzenia ale za to do pań wożących jedzenie i owszem,ale to inna bajka
co do pytań....
1- przetaczają krew,autotransfuzje robią z tego co się dowiedziałam tylko jeżeli masz endo kolana,z biodra za mało krwi jest, więc nie mają z czego nazbierać Ja byłam na takiej wizycie przed operacją,wtedy pobrali mi krew do badań i zrobili grupę krwi,
2- o rehabilitację się nie martwisz, z góry masz przydział i oni ustalają termin,
3- znieczulenie do kregosłupa -tak,ale dostaniesz na godz przed zabiegiem cudowne tabletki, po których ( przynajmniej ja ) nie wiedziałam,jak mnie wywieźli z sali-spałam tak mocno
4- jeżeli wszystko dobrze się zagoi-tydzień,z reguły wszystko się dobrze goi, więc nie bierz za dużo ciuszków
5- nie używają cewnika dlatego nie pij za dużo,chyba,że umiesz się załatwić do "kaczuchy"
Myśle,że odpowiedziałam wyczerpująco na Twoje pytania,ale gdybyś chciała jeszcze coś wiedzieć pytaj.
Kiedy w marcu masz tą operację? ja będę od 20 marca na rehabilitacji-mogę Cię odwiedzić
_________________ Life is like a box of chocolates - you never know, what you're gonna get...