założenie wenflona bardziej bolało niż znieczulenie, lekarz tak sprawnie, szybko i bezboleśnie to zrobił aż byłam zaskoczona.
W moim przypadku tez tak własnie było a bałam sie panicznie, co prawda wszystko słyszałam co sie działo podczas operacji , ale tak jakby nie dotyczyło mnie .Poprosiłam o leki na spanie ,ale spaś jakos mi sie nie chciało
Mam pytanie. Jestem 4-y tygodnie po operacji lewego biodra, i do chwili obecnej odczuwam ból, kręgosłupa w okolicach gdzie było wkłucie -znieczulenia. Ma ktoś poodobne objawy i jak to długo trwa. Powiem jeszcze, że młoda pani anestozjolog, nie mogła coś znieczulić, wkłuwała, wkłuwala i nic. W końcu przyszedł kierownik anestozjologów i on dał radę.Czułem, że chyba ok. 10 razy próbowała.Do teraz jak wstają z krzesła albo z rana czuję bolesność tego miejsca.
Piotr_1964_64 Przeniosłam Twój post z działu endoproteza, ponieważ dotyczy on bólu po znieczuleniu. Poczytaj ten temat od początku, może rozwieje to trochę Twoje obawy, wątpliwości.
_________________ Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie...
Miałam podobną sytuację z wkłuciem do operacji, za którymś razem się udało. Po operacji ta część pleców bolała ok. 2 miesiące. Trochę pomagało, gdy sobie masowałam często te miejsce.
Musisz to przeczekać i będzie dobrze , zapytaj terapeutę na rehabilitacji jak możesz sobie pomóc.
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Ja sie nie boje, ale moja mama sie boi, nie chce abym miala znieczulenie w kregoslup.. a ze jest juz osoba starsza (ma 60lat) to zeby jej nie denerwowac chcialam wybrac narkoze, bo mi to obojetne, ale ona bylaby spokojniejsza. No trudno.. jakos na nia zadzialam
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
madziulaklb, każdy się denerwuje,Ty, Twoja mama i Twoi bliscy, ale to normalne. U mnie też były nerwy, szczególnie,że poprzedni rok, był bardzo trudny dla nas, ale dałyśmy radę-Wy też dacie. Ja myślę,że bezpieczniejsze jest znieczulenie w kręgosłup niż narkoza. Porozmawiaj z anestezjologiem, u mnie była taka młoda kobieta, super, zresztą jak wszyscy tam-wszystko robią szybko i sprawnie,ani się nie obejrzysz, a będziesz na sali wybudzeń uśmiechnięta
_________________ Life is like a box of chocolates - you never know, what you're gonna get...
Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Pon 04 Mar, 2013
Asia podpisuję się pod słowami Fizkoma
Te wszystkie informacje trzeba przekazać anestezjologowi, który będzie przeprowadzał wywiad, a potem prawdopodobnie znieczulał. Pamiętaj, by mieć całą dokumentację medyczną z tego wypadku.
Status: Endo x 1
Wiek: 85 Doczya: 11 Pa 2010 Posty: 247 Skd: Zakopane/ Gdańsk
Wysany: Pon 04 Mar, 2013
mondey napisa/a:
myślę,że bezpieczniejsze jest znieczulenie w kręgosłup niż narkoza.
Madzialakib, ja myślę podobnie, jak mondey.
Lekarz proponował mi narkozę. Poprosiłam o znieczulenie do kręgosłupa. Bałam się, ponieważ po laparoskopii woreczka z narkozą, po wybudzeniu, miałam poważne problemy.
Wprawdzie też anestezjolog nie mógł się wkłuć za pierwszym razem, ale to był drobiazg w porównaniu z tym co przeszłam z narkozą.
Po operacji biodra, czułam się bardzo dobrze, czego i Tobie serdecznie życzę.
Powinnaś zaufać anestezjologowi, niech on zadecyduje.