Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
[PYTANIE] Zrotowana miednica?
Paweł44 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczy: 13 Sty 2012
Skd: Mazowieckie
Wysany: Pi 13 Sty, 2012   [PYTANIE] Zrotowana miednica?

Witam.

Zacznę od początku. Gdy miałem 9 lat skoczyłem z wysokości i "wyskoczyło" mi biodro, byłem w szpitalu i tam mi powiedziano że mam chodzić na rehabilitacje a wszystko będzie dobrze. Oczywiście nie było, a rehabilitacje którą były jakieś dziadowskie ćwiczenia prowadzone przez zmanierowane panny bez pojęcia o niczym. Przerwałem jako dziecko. Później w wieku 16 lat poszedłem do rosyjskiego ortopedy, ten powiedział mi że mam skośną miednicę i raz jedną nogę dłuższą a raz drugą, zacząłem chodzić na masaże i ustawianie miednicy. Ustawianie nic nie dawało, ponieważ nie było tego "zatrzasku", czyli mimo nastawienia miednica nie chciała wrócić do normalnej postawy. Następnie dostałem kartkę z ćwiczeniami i suplement z glukozaminą. Porzuciłem to - glukozamina powodowała, że nie czułem bólu żadnego w biodrze, nawet po wysiłku fizycznym, ale miednica dalej w takim samym położeniu a ortopeda kolejne masaże mi kazał brać, mimo że mnie tylko męczyły i miałem ich dość, bo szczerze mówiąc po nich ból się zwiększał, a nie mało to kosztowało. Teraz mam 17 lat. Byłem u ortopedy w moim mieście, nic mi nie pomógł bo nawet sprzętu nie mają do prześwietlenia odpowiedniego, po za tym to nie jego specjalizacja a w Radomiu nikogo takiego w publicznej służbie zdrowia nie ma.

Chciałbym, żeby ktoś mi polecił ortopede z województwa Mazowieckiego - jak najbliżej Radomia, prywatnie. Tak, by zdiagnozował mnie porządnie i powiedział wprost co trzeba robić, specjalistę, nie naciągacza.
Proszę o rady, najlepiej osób które miały podobny problem i im pomoc została udzielona.

Pozdrawiam.

Edit: Czy pan Jarosław Czubak to dobry wybór? Cena dla mnie nie gra roli, ważne żeby mnie nie okłamywano.

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Pi 13 Sty, 2012   

Zapraszam do przeglądnięcia forum.
Dział-polecani lekarze-tam znajdziesz opinie o prof. Czubaku
a w dziale o ośrodkach rehabilitacyjnych znajdziesz namiary na dobrych terapeutów :)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Paweł44 napisa/a:
Czy pan Jarosław Czubak to dobry wybór? Cena dla mnie nie gra roli, ważne żeby mnie nie okłamywano.

Witaj, namiar na niego masz na Forum. Dla mnie osobiście to wybitny lekarz, z bardzo bogatym doświadczeniem.
Piszesz o złej rehabilitacji-pomyśl nad skorzystaniem z konsultacji u któregoś z polecanych fizjoterapeutów.
Moja nastoletnia córka ma też zrotowaną miednicę w granicy fizjologicznej, biodra zdrowe, nogi równe choć lekarze kiedyś mówili inaczej, gdy zaczęła szybko rosnąć cierpiała na różne rodzaje bóli związane z tą złą rotacją jak i przykurczoną jedną stroną ciała.Dobry kierunek rehabilitacji załatwił sprawę że po kilku miesiącach intensywnej pracy problem bólów się skończył. Mam nadzieję że i u Ciebie konkretna diagnoza lekarza i fizjoterapeuty pozwoli na określenie skutecznych działań leczenia :ok:

Paweł44 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczy: 13 Sty 2012
Skd: Mazowieckie

AgaW, dziękuję za pomoc. Bólami mało się przejmuje póki co, bo nie są one tak straszne i szczerze to dziwnie odczuwane, ponieważ nieregularnie np. przez 2 tygodnie nie czuje żadnego bólu, a nagle po którymś z kolei treningu odczuwam.

Zgłoszę się do pana Czubaka z wizytą. Pozdrawiam.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Jeśli masz możliwość to warto znać zdanie Profesora, wykluczyć pewne rzeczy .Jeśli nie znajdzie czegoś naprawdę niepokojącego w kościach( czego Ci życzę )to dobra rehabilitacja funkcjonalna powinna i u Ciebie zrobić dużo dobrego, abyś mógł normalnie funkcjonować :)
Piszesz że jesteś z okolic Radomia-koleżanka z Forum Grażyna1950 też jest na etapie szukania osoby dobrej w rehabilitacji, inna koleżanka z Forum znalazła namiar, z którego może Ty zechcesz skorzystać i sprawdzić czy będzie to odpowiednia osoba-kopiuję tu fragment postu z historii Grażyny1950:
"Grazyna1950 napisał/a:
Odpuściłam nieco z rehabilitacją, bo nie bardzo mi to pasowało. Niby ćwiczyłam, ale nie zwracali uwagi na prawidłowy chód. Jak mnie nic nie boli to chodzę prawidłowo, ale czasami miewam jakieś dziwne bóle i wtedy z chodzeniem wogóle marnie. Ale mam już dosyć tej walki i wydawania kolejnej kasy na nietrafioną rehabilitację
Mijka napisała:
Grażynko, nie poddawaj się
A byłaś tu:
http://swietnafirma.pl/fi...joterapeutyczne
http://www.osteopatia.pl/top/specjalisci - z tej informacji wynika, że p. Artur Kubasik jest jednym z niewielu osteopatów w Polsce a mieszka tylko 30 km od Ciebie - w Trzemesznie."

Jeśli zaś będziesz chciał dobrze skonsultować z bardzo doświadczonym fizjoterapeutą swój stan - to pomyśl o konsultacji w Wa-wie, w Ortosie ( namiar też jest na Forum w osodkach rehabilitacji ) :)
No i napisz jak będziesz wiedział już coś więcej o swoim stanie :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: