Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Historia Tomasha -
Tomash 
Popularus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków
Wysany: Czw 10 Wrz, 2009   Historia Tomasha -

W przyszłym tygodniu czeka mnie endoproteza prawego biodra w Otwocku u dr.Cabana, jestem ciekaw jak jest z aktywnością po endoprotezie ponieważ jestem młody, a za bardzo nie mam ochoty przezyć reszty swojego życia nie mogąc skakać i ogólnie nie mogąc aktywnie "wypoczywać" (chodzenie na koncerty, wiadomo duze tlumy, nie miejsca siedzace, pogo itp.). Wątpie żeby ktoś inny w moim wieku się znalazł, no ale warto pytac każdego.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Czw 10 Wrz, 2009   

Rzeczywiście patrząc na Twój wiek aż dziwię się że musisz mieć wstawioną endoprotezę, że nie ma innego wyjścia.
Czy w Twoim przypadku nie ma szansy na operację metodą wg.Ganza? Czy oglądali Cię już lekarze z Otwocka np. Prof. Czubak? Czy też masz skierowanie do szpitala od ortopedy z Twojego regionu i to on mówił Ci, że konieczna będzie endoproteza???

Tomash 
Popularus Bioderkus

To znaczy ja już muszę mieć endo bo mam powiklania powypadkowe, minelo juz 1,5 roku od kiedy sie polamalem, a musze tu dodac ze zlamanie przechodziło przez samą panewkę, skladany byłem w Otwocku przez Dr.Cabana też, w tej chwili mam podwichnięcie, zwyrodnienia i odwpapnienie tej kości, więc niestety tylko endo.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Smutna historia...ale endoproteza to nie wyrok. Bardzo wiele osób chwali tą metodę leczenia i nawet po wielu latach są zadowoleni z operacji. Nie martw się - masz ogromną szansę po operacji żyć jak inni ludzie, no może trochę będziesz musiał uważać na siebie ;-) Będziemy trzymać za Ciebie kciuki, oby wszystko przebiegło w operacji prawidłowo. Poczytaj dział tematy ogólne, znajdziesz tam wiele informacji , które mogą być Ci pomocne. Zachęcam Cię do odwiedzenia działu kącik rehabilitacji - bo to od Twojej rehabilitacji po operacji będzie zależeć Twoja późniejsza sprawność.
Jesteś młodym człowiekiem, ale młodzi ludzie mają silny organizm. Trzymaj się dzielnie i pisz koniecznie do nas. Będziemy czekać na wieści ;-)

Katja 

Status: Osteo. Ganza + Endo
Doczya: 12 Kwi 2009
Skd: Wawa/Silesia
Wysany: Pon 14 Wrz, 2009   

Tomash wszyscy mocno trzymamy za Ciebie kciuki! Nic się nie martw :-) Ściskamy ciepło i na szczęście! :mrgreen:

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Jesteśmy z Tobą, bądź dzielny i szybko wracaj po zabiegu do sił. Będziemy czekać na wieści. ;)

Tomash 
Popularus Bioderkus

Dzięki wielkie, i do usłyszenia po wszystkim! :)

edit: 19.09.2009

No to tak: Jestem teraz na przepustce bo musiałbym tydzień w szpitalu leżeć bez powodu w sumie, w czwartek wracam do Otwocka i w piątek mam operacje, praktycznie sie nie boję ponieważ dr Caban wyjaśnił mi że z tym biodrem to juz naprawdę bym długo nie pochodził bo praktycznie nie ma głowki kości udowej, zobaczymy jak to będzie po operacji, na pewno dorwę gdzieś neta, to opowiem
Ostatnio zmieniony przez madzi_czer Wto 13 Pa, 2009, w caoci zmieniany 1 raz  

Katja 

Status: Osteo. Ganza + Endo
Doczya: 12 Kwi 2009
Skd: Wawa/Silesia
Wysany: Pon 21 Wrz, 2009   

Tomash napisa/a:
No to tak: Jestem teraz na przepustce bo musiałbym tydzień w szpitalu leżeć bez powodu w sumie, w czwartek wracam do Otwocka i w piątek mam operacje, praktycznie sie nie boję ponieważ dr Caban wyjaśnił mi że z tym biodrem to juz naprawdę bym długo nie pochodził bo praktycznie nie ma głowki kości udowej, zobaczymy jak to będzie po operacji, na pewno dorwę gdzieś neta, to opowiem :)

Tomash, mam nadzieję, że trzymasz się dzielnie i zanim się obejrzysz będziesz miał wyremontowane biodro. Liczymy na Twoją relację z zabiegu, pobytu w szpitalu i rekonwalescencji. Pisz, pisz i opowiadaj nam co u Ciebie. Ja osobiście jestem bardzo ciekawa. Chciałabym tez widzieć Twoje RTG sprzed operacji i to nowe, po, które zapewne otrzymasz przy wypisie ze szpitala. Trzymam kciuki za powodzenie misji :-) !

Magdzioshka 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 08 Sie 2009
Skd: Tarnowskie Góry
Wysany: Pon 21 Wrz, 2009   

TOmash wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki :!: . Na pewno wszystko uda się po Twojej jak i lekarzy myśli :mrgreen: .
Oczywiście czekamy potem na Twoją relację :-D . Trzymaj się i powodzenia :!:

Tomash 
Popularus Bioderkus

Wysany: Sro 23 Wrz, 2009   

No moje rentgeniki i tomografię przed mogę teraz pokazać.

Dzień po wypadku:

A rok temu jak już gorzej się zaczęło robić:

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

Tomash, przykro mi że musisz się teraz z konsekwencjami wypadku borykać :-? Wygląda to strasznie Tylko z prawą nogą masz problemy?

Tomash 
Popularus Bioderkus

Na szczęście tylko z prawą, czasem żałuje, że w taki głupi sposób tak się połamałem, nie moja wina akurat. WF, nauczyciel nie zabezpieczył odpowiednio miejsca do ćwiczeń. Był to mój pierwszy i ostatni skok przez skrzynie...

duska 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 01 Lip 2009
Skd: Kraków

Tomash, no powiem Ci, ze Twoje zdjecia robia wrazenie..Masakra.. szkoda, ze sie tak polamales, i szkoda, ze ta metalowa konstrukcja sie nie sprawdzila :-( Ale trudno, zycie toczy sie dalej i za chwilkę bedziesz mógł sie poszczycić kolejnym zlomem :mrgreen: Wszystko bedzie dobrze i jeszcze przez skrzynie przeskoczysz..albo lepiej nie ;D

Jowi 
Pielęgniarka

Gigantus Bioderkus

Status: Artroskopia x 1
Doczya: 19 Cze 2009
Skd: Poznań

Tomash, trzymaj się dzielnie, będziemy wspierać Cię wysyłając do Otwocka dobra energię !!!

Tomash 
Popularus Bioderkus

No więcej żelastwa nie będzie, tą blaszkę wykręcą i mi oddadzą, cobym mógł się nią chwalić :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: