Mam54 lata od kilku lat mam problemy z chodzeniem.1 lutego byłam operowana 2 lutego o własnych silach stanęłam na wadze a 3 lutego pierwszy samodzielny prysznic. Byłam przekonana ze stanę szybko na nogi.5 dnia wypis ze szpitala ,do kliniki rehabilitacyjnej.6 dni rano ćwiczenia na mięśnie w południe gimnastyka w34 stopnie wodzie z jodem to było najlepsze czułam się tak lekko niestety tylko krotko. Śpię nie wiele boli mnie łydka mam skurcze lekarstwa nie mogę brać dostałam histerii. Wróciłam domu ból nie ustąpił ten w łydce z tym bólem w stawie biodrowym pogodziłam się .pozdrawiam wszystkich. Atacama
_________________ atacama
Ostatnio zmieniony przez kinga Czw 21 Lip, 2011, w caoci zmieniany 2 razy
Status: Endo x 1
Wysany: Pon 15 Lut, 2010
Atacama, z bólem nie wolno sie godzic. Jesli cos Cie boli to znaczy, ze cos jest nie tak i nalezy to zmienic. Najczesciej rehabilitacją. Nie chce sie wymadrzac, bo nie wiem co moze dawac takie objawy bolowe ale ja tez mialam rozne dolegliwosci, naprawde ostre i po zmianie metody rehabilitacyjnej diametralnie mi sie poprawilo. Proponuje zglos sie do swojego operatora a rownolegle do dobrego fizjoterapeuty. Jestes bardzo krótko po zabiegu wiec tez mozesz miec dolegliwosci z tytulu niezagojenia sie tkanek miekkich ale ja bym skonsultowala jednak z kims ten bol w lydce.
Hallo bardzo dziękuje za rade to bardzo milo.niestety po pobycie w klinice wysłano mnie do domu z kartka z ćwiczeniami i terminem do kontroli na 18 marca.Mam sobie radzić sama i chodzić a o dalszej terapii zadecyduje operator w marcu.
2tygodnie po endo czy tylko ja mam bóle w łydkach może ktoś tez tak reaguje, rozumiem ból uda,. stawu ale łydka. Będę bardzo wdzięczna za dobry typ ćwiczeń. Serdeczne pozdrowienia Atakama
Status: Endo x 1
Wiek: 59 Doczya: 20 Pa 2009 Posty: 32 Skd: zachodniopomorskie
Wysany: Wto 16 Lut, 2010
U mnie w czasie pierwszych ćwiczeń po operacji wystąpiły bóle i skurcze w łydkach, jeszcze w szpitalu. Pani rehabilitantka sprawdziła moje wyniki i doszła do wniosku, że bardzo spadł mi potas i to jest przyczyna. Od razu zaczęłam dostawać potas w tabletkach i faktycznie przeszło. Może u Ciebie przyczyna jest ta sama? Musiałabyś zbadać poziom potasu, albo sprawdzić, jaki masz na wypisie ze szpitala i porównać z normą. Powodzenia.
Podpisuję się pod tym co napisała Klara, skurcze bardzo często są spowodowane spadkiem potasu lub magnezu. Może to też być wynik ćwiczeń.
Też się z tym zgadzam. Może kup sobie tabletki magnez+potas? lub magnez+wit.B6 ? Mi pomogły uporać się z kurczami łydek właśnie te drugie
Niedoboty tych składników w organiźmie występują często i suplementy diety często likwidują problem już po nawet 2 tygodniach stosowania.
_________________ *...Mamy możliwość wyboru jak wykorzystać swój czas...*...MOJA HISTORIA...*
Wysany: Czw 27 Sty, 2011 [MOJA HISTORIA] DRUGIE BIODRO PO ZABIEGU A JA CZUJE SIE CORA
właśnie dziś wróciłam z kliniki,chce podzielić się z wami moim zadowoleniem.pierwsza operacja trwała długo o 7rano op a na sale wróciłam o 14 .ta raza po 4 godzinach byłam przytomna i na sali.myślę ze starannie dobrana narkoza sprawiła ze po 2 dniach nie kręciło mi się w głowie.na drugi dzień po op byłam już na nogach.4dnia pierwszy spacer po korytarzu.dla tych co są przed operacja dobra rada ... pozytywne nastawienie odrzucajcie smutki i zmartwienia nie macie na to wpływu.pomyślcie ze będzie dobrze bo ja tak chcecie.serdeczne pozdrowienia atacama
_________________ atacama
Ostatnio zmieniony przez kinga Czw 27 Sty, 2011, w caoci zmieniany 1 raz
Witam serdecznie.Operowana bylam w Zurichu w Klinice Schultchess.Po 5 dniowym pobycie w szpitalu tydzien rehabilitacyjny spedzilam wZurzach.Powracajac do pozytywnego nastawienia... tylko to potrafi zalagodzic strach i bol.Serdeczne pozdrowienia Atacama