Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Artrografia stawu biodrowego
Kasia. 
Popularus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 09 Gru 2018
Skd: Warszawa
Wysany: Wto 25 Gru, 2018   

nie no ja opisu nie dostalam od razu, tylko same 'zdjecia'.
Na opis sie czeka kolo 2 tygodni, chociaz ja dostalam szybciej ;-)

Izaa876 

Status: Inne
Doczya: 20 Wrz 2019
Skd: Warszawa
Wysany: Pi 20 Wrz, 2019   

pomocny wątek

Arronax 
Popularus Bioderkus

Status: Artroskopia x 1
Doczy: 24 Kwi 2019
Skd: Kielce
Wysany: Nie 29 Gru, 2019   

Nie wiem czy nie widzę, czy nie umiem wyszukać jak dubluję to z góry wybaczcie.

Mam skierowanie na Artrografie Stawu Biodrowego z kontrastem (mam już rezonans obu bioder ale kiepski dość). Będę musiał podjechać do Warszawy/Krakowa (jestem z Kielc). W Warszawie polecono mi Carolina Medical Center. Chciałbym jeżeli możecie polecić jakieś miejsce gdzie można zrobić to badanie dokładnie :) (nie tak jak moje pierwsze, że widać problem i nic dalej). Albo jakiś link gdzie może już była udzielona odpowiedź.

Trochę poszukałem informacji online ale np kiepskie opinie, a tam gdzie mam kontakt brak terminów a nawet zapisów :( .

Może ktoś robił to badanie i jest zadowolony z opisu i dokładności sprzętu?

:)

waldek86 

Doczy: 26 Mar 2026
Skd: okolice Warszawy
Wysany: Czw 26 Mar, 2026   

Witam,

Jestem nowy na forum a tez dostałem skierowanie na artrografię obu bioder (konflikt panewkowo udowy typu CAM). Czy ktoś ostatnio robił to badanie i jest zadowolony z przebiegu, podejścia lekarzy itd. i może polecić miejsce, gdzie to wykonać? Mieszkam w okolicach Warszawy, jeden ortopeda zapisał mnie już na artroskopię (dr Płończak), jeszcze inny (Sionek z Otwocka) stwierdził, że mam już wąskie szpary stawowe i artroskopia niewiele mi pomoże i powinienem już wymieniać biodra, a jeszcze 3ci dał właśnie skierowanie na artrografię mówiąc, że jeszcze nie ma tragedii. I bądź tutaj mądry:(
Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam Waldek

wro3000 

Doczy: 20 Sie 2026
Skd: Szczecin
Wysany: Czw 20 Sie, 2026   

Witam. Zostałem skierowany na artroskopię. Chętnie się podzielę swoimi wrażeniami po badaniu, żeby ewentualnie uspokoić innych. Jednak na początek mam pytanie czy ktoś wie gdzie takie badanie można wykonać prywatnie w województwie Zachodniopomorskim? Dzwoniłem już do kilku klinik w Szczecinie i żadna nie wykonuje. Ewentualnie do Poznania miałbym najbliżej. Czy ktoś moze coś polecić?

Jowi 
Pielęgniarka

Gigantus Bioderkus

Status: Artroskopia x 2
Doczya: 19 Cze 2009
Skd: Poznan
Wysany: Pi 21 Sie, 2026   

Sprawdź szpital wojewódzki Gorzów Wielkopolski. W ratach 2000 jak nie dalej mialam artro grafie robiona ptzrz dr Chrobrowskiego jako pacjentka odziały ortopedii.

wro3000 

Doczy: 20 Sie 2026
Skd: Szczecin
Wysany: Pi 21 Sie, 2026   

Jowi napisa/a:
Sprawdź szpital wojewódzki Gorzów Wielkopolski. W ratach 2000 jak nie dalej mialam artro grafie robiona ptzrz dr Chrobrowskiego jako pacjentka odziały ortopedii.

Dziękuję za polecenie. Dzwoniłem tam i niestety nie wykonują tego badania ponieważ mają braki w kadrach, a musi być odpowiedni specjalista, żeby podać ten kontrast. Zatem szukam dalej.

Powiem szczerze, że sam zaczynam się trochę obawiać tego badania

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: