Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
[PYTANIE] Wymiana endoprotezy cementowej
Magda83 
Magda83
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 13 Lis 2014
Skd: Waarszawa
Wysany: Czw 13 Lis, 2014   [PYTANIE] Wymiana endoprotezy cementowej

Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum. Wczoraj się dowiedziałam, że moja endoproteza cementowa a dokładnie trzpień jest do wymiany. Mam 31 lat, operację miałam w Gdańsku 6 lat temu - drugie biodro miałam wymienione 5 lat temu- ze względu na kolejki w Warszawie. Jestem załamana, po pierwsze nie chciałam mieć endoprotezy cementowej lekarze twierdzili, że nie mieli wyjścia, ale obiecywali że wytrzyma 15 lat minimum. Nie będę ukrywać, że jestem załamana....Będę ogromnie wdzięczna za polecenie lekarza, bo mi polecano dwóch Prof. Kwiatkowskiego i prof. Czubaka, ale do nich jest ogromna kolejka, nawet prywatnie.

esca 
2000r i 2014r

Doczya: 29 Wrz 2012
Skd: Polska zach
Wysany: Czw 13 Lis, 2014   

Może prof Jacek Kaczmarczyk. Albo...... LORO Świebodzin albo Poznań Klinika Degi.
Wstawił mi endo 14 lat temu. Malina.
Pozdr

dorotabeata 
2016r., 2017r.
Maximus Bioderkus

Doczya: 21 Cze 2014
Skd: lubuskie

Magda83 napisa/a:
prof. Czubaka, ale do nich jest ogromna kolejka, nawet prywatnie

Już o tym pisałam, do prof. Czubaka czeka się max. do 2 miesięcy. Jak przeczytasz sobie historie, to właśnie prof. Czubak poprawiał i robił rewizje po komplikacjach związanych z endo. Jesteś z Warszawy, więc możesz bez problemu dojechać.
Jesteś bardzo młodą osobą i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Znajdź dobrego lekarza, który będzie wiedział, jak należy dalej Ciebie leczyć. W Twoim przypadku potrzebny jest wyjątkowy specjalista.
Trzymaj się!!
Serdecznie pozdrawiam.

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Magda83, witaj na Forum.
Jak już napisała dorotabeata, jesteś z Warszawy i masz blisko prof. J. Czubaka. Warto poczekać na wizytę nawet troszkę dłużej i leczyć się u dobrego specjalisty.
Możesz spróbować również u pana dra Sionka. Namiary TUTAJ
To też bardzo dobry specjalista. Pracuje również w Otwockim szpitalu.

Magda83 
Magda83
Mikrus Bioderkus

Wysany: Pon 17 Lis, 2014   

Bardzo Wam dziękuję! Jestem na liście rezerwowej do dr.Czubaka, a w styczniu są do niego zapisy. Uzbroję się w cierpliwość i poczekam. Pozdrawiam serdecznie.

domi1973 
rewizja 73
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczy: 16 Wrz 2015
Skd: łódź
Wysany: Pon 19 Pa, 2015   

witam jestem nowym uzytkownikiem forum . Szukam kogoś kto miał rewizje stawu biodrowego

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska
Wysany: Pon 19 Pa, 2015   

domi1973, tutaj jest pełno osób które miały rewizję Poczytaj historie użytkowników http://forumbioderko.pl/viewforum.php?f=33

Magda83 
Magda83
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sro 20 Sty, 2016   

Witam ponownie.

Minął ponad rok od mojego ostatniego wpisu i nadal czekam na wymianę endoprotezy...:(. Od kwietnia 2015 nie mogę pracować. W sierpniu 2015 miałam już wyznaczony termin operacji ale doktor który mnie prowadził powiedział, że lepiej by było jeśli trzpień panewki jeszcze bardziej się obluzuje i że to JA muszę zdecydować czy operację robimy teraz czy czekamy. A dokładnie chodzi o to, że mam strasznie cienką kość udową, przy próbie wyjęcia trzpienia kiedy cement jeszcze go "trzyma" istnieje większe prawdopodobieństwo że pęknie mi kość lub mogą wystąpić inne komplikacje, ale niestety nie powiedziano mi wprost jakie, podobnie zresztą może się stać jeśli będę dalej obciążać nogę, co robić muszę aby trzpień się obluzował. Sytuacja patowa. Podjęłam decyzję, że czekamy. Wtedy jako tako jeszcze chodziłam o kulach, ale ból był do wytrzymania. Generalnie między wierszami odczułam, że mój przypadek jest bardzo ciężki, i że trudno im podjąć decyzję co dalej, miałam wręcz wrażenie że nie chcą się podjąć mojej operacji. Obiecano mi konsultację w grudniu, żeby zobaczyć czy trzpień się obluzował i ustalić co dalej. Dzwoniłam w grudniu, kazano mi zadzwonić w styczniu, dzwoniłam w styczniu kazano mi zadzwonić w lutym..... Nadal poruszam się o kulach, w domu o jednej. Ból w lewej nodze jest coraz silniejszy, nie mogę już spać na żadnym boku, coraz bardziej dokucza mi prawa noga w której też mam endoprotezę tyle, że o rok młodszą od lewej. Do tego od 3-4 miesięcy pojawił się ból kręgosłupa. Boli mnie w odcinku piersiowym tak, że dosłownie zapiera mi dech. Budząc się muszę muszę robić tj "pół wdechy" bo ból nie pozwala mi zaczerpnąć normalnie powietrza...Łapie się na tym, że dosłownie nic mi się nie chce, potrafię cały dzień nie wychodzić z łóżka....Zawsze byłam dość aktywną osobą, a teraz totalna apatia :( .Błagam doradźcie! Co mam robić? Zmienić szpital? Lekarza? Mam być bardziej natarczywa? Czy ktoś z Was miał podobnie, że też tak długo czekał na wymianę endoprotezy??? Zastanawiałam się nawet nad zmianą szpitala ale czytając wszystkie opinie wychodzi że Otwock to najlepszy wybór.
Będę ogromnie wdzięczna za każdą nawet najmniejszą podpowiedź.

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska

Magda83, Nie czekaj tylko zmień lekarza i szpital

drupinka 

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 19 Sie 2009
Skd: Górny Śląsk

Bonia napisa/a:
Nie czekaj tylko zmień lekarza i szpital
Magda83
Popieram Bonię!

laura_m 
Mikrus Bioderkus

Doczya: 05 Sty 2015
Skd: Warszawa
Wysany: Czw 21 Sty, 2016   

A ja byłabym natarczywa, no może rozważyłabym
zmianę lekarza, ale nie szpitala
Uważam, że Otwock jest najlepszy.

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna

Też bym zmienił lekarza i jak trzeba to szpital....Zdrowie wazniejsze niz najlepszy szpital lepiej poszukać dobrego lekarza który rzeczowo zajmie sie sprawą .....pozdrawiam i zycze zdrowia

Magda83 
Magda83
Mikrus Bioderkus

Dziękuję za rady

Obawiam się zmienić lekarza - szpitala, trudno znaleźć dobrego i już raz z powodów osobistych a także ze względu na dłuższy czas oczekiwania wybrałam inny szpital i tego żałuję. Nawet jak zmienię lekarza w Otwocku to mój przypadek i tak zawsze jest konsultowany z innymi profesorami, a wiadomo jak oni nie lubią kiedy pacjent udaje się do kolegi po fachu :/ .

Doradzając mi zmianę lekarza-szpitala, przychodzi Wam do głowy jakiś dobry konkretny lekarz?

Pozdrawiam :)

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna

Mi nie stety tylko w krakowie....dzięki swojemu uporowi jestem po endo.. gdyż lekarz chciał odłozyć zabieg za kilka lat nie zgodziłem się i dostałem skierowanie na ct miednicy i biodra oraz konsultacje ordynatora oddziału który zdecydował natychmiastowo ze ma być zabieg. Przy wizycie u lekarza postaw jasno swoje warunki jak i to ze nie radzisz sobie z bólem pozdrawiam...

Magda83 
Magda83
Mikrus Bioderkus

Spróbuję :) . Umówiłam się dzisiaj na wizytę prywatną do tego lekarza. Zobaczymy co powie :) .

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: