Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: Katja
Pon 04 Lip, 2011
Moja zupełnie nowa SILENT
Slavianna 

Popularus Bioderkus

Status: Artroskopia + Endo
Doczya: 16 Kwi 2010
Skd: Warszawa
Wysany: Czw 12 Sie, 2010   Moja zupełnie nowa SILENT

Witam wszystkich! Chciałam krótko podzielić się najnowszym wydarzeniem. Wczoraj,ok. 13 w Piekarach Śląskich zakończyła się moja operacja założenia endoprotezy SILENT. Operacja się udała,teraz czekamy na to czy się wszystko się przyjmie i zadziała. Niestety mój organizm trochę kiepsko zniósł operacje i musiałam mieć transfuzję krwi oraz zastrzyki z morfiny-Ale to się podobno zdarza. Poza tym - wzięłam wszystko w pakiecie :-) Teraz jest już lepiej a jutro może spróbują mnie postawić na nogi :-) pozdrawiam wszystkich !

Brydzia 
Bioderkus!!!

Status: Artroskopia x 1
Doczya: 10 Mar 2010
Skd: Polska
Wysany: Czw 12 Sie, 2010   

To świetna wiadomość. Pozostaje mi życzyć Ci szybkiego powrotu do zdrowia i do formy.Jak narazie odpoczywaj bo przed Tobą pracowity okres rehabilitacji. Wszystkiego dobrego

trzydziestka 
trzydziestka
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 06 Sie 2010
Skd: ŚLĄSK
Wysany: Czw 12 Sie, 2010   Cieszymy sie

Cieszymy się razem z Tobą , że masz już tę operację za sobą.
Ja to chyba nawet zazdroszczę;-)
Teraz zaczniesz nowy rozdział w życiu. Niech będzie on wypełniony samymi dobrymi chwilami.
POWODZENIA !!!

aga.t. 

Gigantus Bioderkus

Status: Kapo x 1
Doczya: 02 Cze 2010
Skd: Czeladź

cieszymy się ,że jesteś po-wczoraj operacja a dziś zdajesz nam relację,czyli nie jest źle :-D póki co odpoczywaj, żebyś jutro miała siły stanąć na nóżki :) trzymaj się kobietko :hug:

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Już masz zabieg za sobą - Gratuluję Ci wejścia w nowy etap życia :) życzę Ci szybkiego dochodzenia do sił i wytrwałości w rehabilitacji, pisz o postępach w dochodzeniu do sprawności ( będą z każdym dniem ) ;)

Karamazow
[Usunity]

Nawet Pani nie wie, jak ucieszyła mnie ta wiadomość. Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Niestety mój przypuszczalny termin operacji w Piekarach to koniec tego roku, a więc zważywszy na limity całkowicie nierealny. Po cichu marzę że do maja 2011 będę zoperowany. Patrząc przez pryzmat drogi krzyżowej jednej z użytkowniczek tego forum, realnym marzeniem wydaje się maj 2012. Tymczasem ta wiadomość to światło w tunelu.

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Wysany: Pi 13 Sie, 2010   

Karamazow, nie bądź pesymistą Jak widać doktor potrafi pozytywnie zaskoczyć :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zozo 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 11 Lip 2009

Slavianna, odświeżyłam sobie Twoją historię :lol: - szybko i sprawnie doprowadziłaś temat do końca - życzę szybkiego powrotu do sprawności - masz szansę już po 2 m-cach hulać bez kul :) .

Slavianna 

Popularus Bioderkus

Część Kochani! :-)
Bardzo dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i życzenia szybkiego powrotu do sprawności. Mam nadzieję, że uda mi się to prędko zrealizować.
Dziś zaliczyłam pierwsza pionizację i biorąc pod uwagę koszmarny ból głowy i karku, poszło całkiem nieźle. Cały czas jestem niestety pod wpływem morfiny, ketonalu i innych specyfików w kroplówkach, ale tak jak pisałam-są w komplecie z nowym stawem :-) Pozdrawiam, do jutra!

krzysio 
Popularus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczy: 22 Lip 2010
Skd: tuż obok

NIe forsuj się dziewczyno, jeżeli chodzi o pierwsze spacery po operacji. W moim przypadku upór i chęci dotyczące pionizacji spowodowały podwyższenie temperatury. Co za tym idzie dłuższy o 2 doby pobyt w szpitalu
pozdrawiam i życzę cierpliwości :-D

piedra32 

Maximus Bioderkus

Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland
Wysany: Nie 22 Sie, 2010   

Slavianna Gratuluję pierwszych kroków. Ja wstałam po 10dniach leżenia i byłam b słaba ale to normalne.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)

Slavianna 

Popularus Bioderkus

Dziękuje wszystkim jeszcze raz
Jestem już z w domu, wróciłam w czwartek czyli 8 dnia po operacji.
Czuję się całkiem nieźle, jednak wiem że muszę uważać...
Opuchlizna prawie całkiem zeszła, mięśnie nadal słabe, ale w porównaniu do stanu po pierwszej operacji jest na pewno dużo lepiej.
Rana po cięciu też goi się nieźle, problem może wyniknąć w przypadku zdjęcia szwów, które nie są standardowe, a są to metalowe klamry. podobno nie każdy ma sprzęt do ich usunięcia, ale liczę że w Warszawie na pewno ktoś to zrobi.
Poza tym ból głowy i kręgosłupa prawie minął.
Czyli czekam, czekam , czekam :-)

Pozdrawiam wszystkich bardzo mocno

piedra32 

Maximus Bioderkus

Miałam te klamry poprzednim razem.Ściągają się bardzo prosto i szybko.A ślady są bardzo delikatne.Musisz znależć kogoś kto ma specjalne nożyczki do usuwania.

Sukcesów życzę Pozdrawiam ciepło

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009

Slavianna, ja operację miałam we czwartek a wychodziłam w następny piątek więc na 9 dobę i już bez klamr. Dziwi mnie że nie zostawili Cię jeszcze jednego dnia, bo skoro rana nieźle Ci się goi to pewnie by Ci je usunęli. Niestety wiele osób ma problemy z usuwaniem klamr bo odsyłają do miejsc w których się operowaliśmy.
Napisz proszę jak tę przeszkodę pokonasz. Mam nadzieję że natkniesz się na ludzi, a nie na głazy wykonujące swój zawód Pozdrawiam ;-)

piedra32 

Maximus Bioderkus

Poznałam w Otwocku kilka głazów to fakt. Szwy ściąga się prawidłowo w 14 dobie po zabiegu :-) Ja mam połowę zostawioną i ściągnę jutro. Nie mam klamerek tylko metoda "na baleron". Wszystko zależy jak się goi itp to sprawa indywidualna.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: