Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Pomocy w bólu
bobi2006 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 12 Sie 2012
Skd: Koło
Wysany: Czw 21 Mar, 2013   Pomocy w bólu

Witam serdecznie wszystkich jak pisze w złym dziale to proszę o wyrozumiałość, moja żona choruje na zwyrodnienie stawu od paru lat operacje ma 31 lipca ,ale już nie chodzi i bardzo cierpi z powodu silnego bólu przez który mam myśli samobójcze .Mieszkamy w małej miejscowość w której lekarze na niczym się nie znają może ktoś z was zna jakiś silny lek przeciwbólowy który by ulżył w silnych bólach mojej żonie bo psychicznie i bólowo nie wytrzyma i popełni samobójstwo z góry bardzo dziękuje za jakieś porady pomocy !!! !!!!!!!!!

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie
Wysany: Czw 21 Mar, 2013   

Możesz pomóc żonie, podpowiem Ci co możesz zrobić.
Przejrzyj dz.ogólny - tam są tematy o leczeniu przeciwbólowym.
Jest też temat poświęcony przyspieszeniu terminu operacji-warto spróbować jeśli bóle są tak silne.
Leki przeciwbólowe może napisać tylko lekarz, w temacie o którym wspomniałam Forumowicze dzielą się doświadczeniem.
Spróbuj załatwić żonie wizyty u dobrego terapeuty, warto dojeżdżać nawet co kilka dni aby pomógł jej rozlużnić napięcia w tkankach i złagodzić ból-o rehabilitacji więcej poczytasz w dz.kącik rehabilitacji. To naprawdę pomaga i ludzie korzystający z rehabilitacji przedoperacyjnej czują się lepiej psychicznie bo coś już robią dla siebie, dbając o sprawność i czują tego efekty.
W dz.o psychologii są tematy pomocne osobom cierpiącym-zachęć żonę do czytania, łatwiej jej będzie przejść trudny czas.
Jeśli żona czuje się aż tak źle może warto namówić ją aby porozmawiała z psychologiem? Gdyby poczytała dz. o psychologii byłoby Ci ją łatwiej namówić. Takie rormowy dobrze wpływają i uspokajają.
Najważniejsze to bądź dla niej wsparciem, wiele osób z Forum było w takiej trudnej sytuacji o czym pisało w swoich historiach i dało radę doczekać operacji. Gdyby udało Ci się ją zachęcić do czytania Forum, gdyby poczytała takie nasze historie byłoby jej łatwiej przeczekać, nie czułaby się taka osamotniona.
Trzymajcie się oboje!

maaly-22 
3.6.12 29.7.14 11.8.
Gigantus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 13 Lip 2013
Skd: Muszyna
Wysany: Sro 17 Lip, 2013   

no Aga dobrze pisze warto poczytac forum jak i rozmawiac a o przeciw bólowe porozmawiaj z lekazem rodzinnym chirurgiem ortopeda pomyśl o konsultavji czy wizytach u lekazy w wiekszej miejscowosci
wiem łatwo się pisze znam ból i wiem jaki on moze byc silny moim szpitalu tez niewiedzieli co robi nawet mnie nietykali byłem po wypadku połamana i zmiazdzona miednica w wiekszym szpitalu i wiele km oddalnonym od domu bo dopiero w krakowie mi pomogli zycze Tobie i Onie zdrowia wytrwałosci i radosci...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: