Status: Endo + Inne operacje
Wysany: Pi 21 Wrz, 2012
Pasifloro dzięki za radę, spróbuję bo tego sposobu nie znam. Do wszystkich rad udzielanych przez Was się juz dawno zastosowałam, tak jak pisałam zażywałam dobre preparaty witaminowe, dużo soków, dobry szampon Vichy, które zawsze mi pomagał i nic. Ale najciekawsze jest to że włosy mi nie wypadały od razu, zaczęło się to ok. 6 tyg po operacji, może spózniona reakcja?
Status: Endo x 1
Doczya: 29 Sie 2010 Posty: 42 Skd: kielce/warszawa
Wysany: Pi 21 Wrz, 2012
Mam rowniez niesamowicie wysuszona skore. Staram sie ja smarowac jakimis balsamami, ale niestety chorej nogi nie daje rady. Cala stopa sie luszczy. Znajoma farmaceutka poradzila zazywac olej z watroby rekina. Ma wlasciwosci wzmacniajace i podobno poprawia kondycje skory. Jutro zaczynam kuracje, ciekawe czy pomoze.
Miałam taki sam problem zaczeły mi wypadać włosy wraz z cebulkami byłam przerażona że będę łysa a miałam naprawdę długie gęste włosy teraz mam ich połowę. Dziewczyny dobrze piszą stres operacja leki itd itp. Też ratowałam się tabletkami z witaminami skrzypem efekt był ale nie do końca koleżanka która jest kosmetyczką poradziła mi abym robiła taką maseczkę na włosy przynajmniej raz na dwa tygodnie można też raz na tydzień. Nafta kosmetyczna są różne rodzaje z witaminami bądż z pokrzywą a więc 2 łyżki nafty łyżka letniej przegotowanej wody 1 żółtko i połowa soku z cytryny soku nie kwasku cytrynowego sok z cytryny jest konieczny bo jak go się nie doda to póżniej ciężko zmyć sama się przekonałam taką maseczkę nakładamy na suche włosy wcieramy nakładamy worek foliowy albo czepek i dodatkowo owijamy ręcznikiem siedzimy z pół godziny po czym spłukujemy i myjemy szamponem. Sprawdziłam działa włosy przestały wychodzić i teraz robie profilaktycznie co dwa tygodnie.
_________________ Żyj tak by jak najwięcej dać z siebie innym
Wysany: Pon 24 Wrz, 2012
Dzięki Boniu spróbuję. Niestety wszystkie witaminy i tabletki to jest kuracja, która trzeba stosować 2-3 miesiące, a włosów mi ubywa z dnia na dzień. Ty przynajmniej miałaś gęste, a ja już przed operacja miałam włosy cienkie i w małej ilości (od czasu do czasu mam takie okresy, że zaczynają mi wypadać), więc teraz wyglądam tragicznie
a ja już przed operacja miałam włosy cienkie i w małej ilości (od czasu do czasu mam takie okresy, że zaczynają mi wypadać), więc teraz wyglądam tragicznie
calaviolina, badałaś sobie tarczycę - poziom TSH ?
_________________ Z zamartwianiem się lepiej poczekać. Może okazać się, że wcale nie jest potrzebne.
Wysany: Sob 29 Wrz, 2012
moich kłopotów ciąg dalszy.
Obawiam się, że mogę mieć Dnę moczanową (miał to mój tata, nie wiem czy jest dziedziczne), która się ujawniła po operacji (czytałam w necie, że m.in. przyczyną są zabiegi operacyjne) , już trzykrotnie miałam zaczerwienione, bolące stawy, trwa to jeden dzień po czym mija. W poniedziałek idę do lekarza zrobić badania, bardzo się denerwuję jaki to ma wpływ na endo, czy ktoś może miał podobne problemy lub coś wie na ten temat.
calaviolina, i co Ci lekarz powiedział.
Myślę że skoro do tej pory nikt Ci nie odpowiedział to pewnie dlatego, że ich to nie dotyczy.
Mam nadzieję że wszystko u Ciebie w porządku?
Pozdrawiam
Wysany: Sob 13 Pa, 2012
byłam u lekarza, twierdzi, że to nie DNA moczanowa, bo przy niej bolą stawy i tak szybko nie przechodzi (u mnie trwało to jeden dzień); dała skierowanie na badania, ale raczej nie ma pomysłu co to może być. Skoro wykluczyła dnę, to przestałam się przejmować, czyję się dobrze. Jedynie z włosami nie mogę sobie poradzić, domowe sposoby pomogły tylko troszkę, wybieram się do dermatologa.
Mam rowniez niesamowicie wysuszona skore. Staram sie ja smarowac jakimis balsamami, ale niestety chorej nogi nie daje rady. Cala stopa sie luszczy. Znajoma farmaceutka poradzila zazywac olej z watroby rekina. Ma wlasciwosci wzmacniajace i podobno poprawia kondycje skory. Jutro zaczynam kuracje, ciekawe czy pomoze.
anulka, pomogło
Jest jeszcze inny sposób na problemy skóry, włosów, paznokci:
W necie można znaleźć dużo informacji o odżywczym i zdrowotnym działaniu olejku rycynowego (dodatkowy plus - jest tani), mam go zawsze pod ręką i potwierdzam jego działanie
_________________ Z zamartwianiem się lepiej poczekać. Może okazać się, że wcale nie jest potrzebne.
Status: Inne operacje
Doczya: 01 Sie 2019 Posty: 1 Skd: Katowice
Wysany: Pi 02 Sie, 2019
Cześć Wam,
Pozwolę sobie odkopać nieco temat, bo przedstawiane tutaj „skutki uboczne” idealnie wpisują się w moją sytuację, a mianowicie – nadmierne wypadanie włosów. Borykam się z tym problemem od pewnego czasu – stosowałam różne metody, brałam biotynę, ale bez większego skutku.
Przeczytałam wątek, widzę tu mnóstwo fajnych, naturalnych metod – pytanie tylko czy skoro nie pomogły mi inne (np. nieskuteczna była kozieradka, siemię lniane), to czy inne mogą pomóc? Czy pozostała mi wizyta u trychologa?
Status: Endo x 2
Wysany: Sro 21 Sie, 2019
Mini, jestem po dwóch operacjach endo w przeciągu 7 miesięcy. Po pierwszej nie mogłam ogarnąć włosów, od listopada do marca wypadały mi okropnie. Póżniej na chwilę przestały i od nowa-nerwy. Brałam wszystko(biotebal, biotynę, wcierki, skrzypy i tak dalej). Dostałam od cioci buteleczkę tabletek Hairvity, przed drugą operacją. I po dwóch tygodniach włosów mniej na poduszce, mniej w łazience, włosy robią się gęstsze. Polecam bardzo, najlepiej zamówić z angielskimi napisami-zamówiłam z apteki PL, ale to już nie to.