Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Stafka - moja historia
Fizkom 
Fizkom
Gigantus Bioderkus

Status: Fizjoterapeuta
Doczy: 25 Cze 2009
Skd: Poland
Wysany: Nie 04 Gru, 2011   

Stafka84,
Godzina wizyty zostanie wyznaczona i będziesz musiała się do niej dostosować. Nie przypuszczam aby była to godzina 17.00.

Fizkom

stafka84 
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 27 Lis 2011
Skd: Mińsk Mazowiecki

Hmm...z tym to raczej nie mam problemów by na czas przyjechać :)

stafka84 
Mikrus Bioderkus

ok. 17 miałam na myśli datę nie godzinę :) :) dopiero teraz załapałam że chodziło ci o mój wpis "17". :mrgreen: Chodzi o datę ok. 17 grudnia. W następną po prostu nie mogę. Zadzwonię jutro i się umówię. Pozdrawiam

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Super Stafko, że nareszcie trafisz w profesjonalne ręce terapeuty. Będę czekać aby przeczytać Twój post z wrażeń z wizyty. Wiem, że nie będziesz żałować że wybrałaś się i że to będzie Twój wielki krok do działania w dobrym kierunku :ok:

stafka84 
Mikrus Bioderkus

A odkryłam dziś jeszcze jedno....Robiłam 17.11 badania krwii i moczu. Wyniki były ok. Tzn. nie było zapalenia.
Ale dziś w nadmiarze wolnej chwili sama je przejrzałam.
I odkryłam że mam wysokie CRP.
Poczytałam na forach dot. wyników badań i znalazłam tam że to stan zapalny :(
Po prostu ręce opadają :(
Znowu 2 tygodnie w plecy.
Ide jutro do lekarza rodzinnego innego niech to obejrzy jeszcze raz. Może tam jest stan zapalny, który wykluczono...wczesniej i tak to trwa :(
Poza tym od kilku dni boli mnie ząb, a przeczytałam dziś że to może być przyczyną :(
Więc koniecznie dentysta i rodzinny.
Myślę że jak jeszcze poczytam Wasze forum to będe w końcu "mądra" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stafka84 
Mikrus Bioderkus

A moje CRP 8 , napisano - poziom wysoki :(
Coś wiecie może i wy?
przepraszam za taki natłok pytań, ale szukam odpowiedzi i nie zamierzam się poddać tak łatwo :)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Stafko, zrób koniecznie jak najszybciej tego zęba, jeśli kanałowo to poproś dentystę o antybiotyk i powiedz że jesteś świeżo po endo :) Więcej o temacie zębów doczytasz w dz.ogólnym. Jest duża szansa, że to jest właśnie przyczyna Twojego wyniku.
Super, że czytasz Forum, niedługo już poczujesz się "mądra" jak to określasz :) Najważniejsze to być otwartym na wiedzę , bo wszyscy uczymy się całe życie :) Trzymaj się !

Nuta 

Bioderkus!!!

Status: Endo x 2
Doczya: 14 Lis 2010
Skd: Śląsk

Stafka, poziom crp 8 to na pewno podwyższony poziom. Norma jest do 5, aczkolwiek czasem i 8, kiedy się ma trochę więcej lat, jest dopuszczalny. Tak mi powiedział lekarz.
Miałam zainfekowaną kapę, wszczepiono mi bakterią w czasie operacji i po pół roku ból, a leczono mnie na rwę - tak trwało ponad półtora roku. Potem operacja rewizyjna.
Ale mój crp był 50, a ob 60. Potem trochę zmalały i przed operacją 17 i 30, a przed kolejną już 3 i 16. Teraz muszę badać crp co 2 miesiące.
Tak jak piszesz - wylecz ząb, a potem zbadaj znów crp. To ważne, żeby był w normie. No i świetnie, że cię obejrzy Fizkom!
Powodzenia!

stafka84 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Pon 05 Gru, 2011   

Dziś usunęłam nieszczęsnego zęba :( spawcę bólu.
Mam pytanie dzwoniąc pod nr podany przez Fizkoma do kogo mam się umawiać przecież nie do Fizkoma.

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska
Wysany: Pon 05 Gru, 2011   

Piotr Komorowski

stafka84 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Nie 11 Gru, 2011   

Przepraszam, że tak późno, ale musiałam sobie poukładać wiele rzeczy po wizycie.
Przede wszystkim bardzo dziękuję Fundacji bo bez niej nie byłaby ona w tym roku możliwa :)
Co do samej wizyty.
Pan Piotr rzeczywiście jest znawcą tematu - przynajmniej ja mam takie odczucia po wizycie.
Byłam na wielu wizytach w swoim życiu i rzadko spotyka się takie podejście do pacjenta i wiedzę lekarza, terapeuty...
Mam wiele do przemyślenia to fakt.
Wiele zaniedbań w leczeniu dało efekty jak się okazuje.
Najogólniej rzecz ujmując przyczyny są chyba znane, bynajmniej ja tak zrozumiałam.
Brak mięśni, złe chodzenie, brak rehabilitacji, itp itd....
Dostałam info jak się leczyć i to jest sukces.
Aczkolwiek nie jest to temat łatwy ze względu na wiele czynników tj. odległość, dojazdy, finanse, moja praca.
Tak więc myślę co dalej i jak to pogodzić,zrobić i zacząć działać.
Nie jest to łatwe dla mnie :(
Ale zrobię wszystko by normalnie żyć w końcu.
Jeszcze raz dziękuję Fundacji za szybką decyzję i pomoc :)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

stafka84 napisa/a:
Dostałam info jak się leczyć i to jest sukces.

stafka84 napisa/a:
Ale zrobię wszystko by normalnie żyć w końcu.

Stafko, przed Tobą napewno duzo pracy, ale z takim podejściem poradzisz sobie. Najważniejsze że wiesz co robić i jak robić, nauczysz się łączyć pracę z ćwiczeniami.
Będę trzymać za Ciebie kciuki, żeby i Tobię się udało :ok:

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

stafka84, zrobiłaś krok Brawo! Wiesz na czym stoisz Teraz wszystko zależy w dużej mierze od Ciebie. I masz rację Fizkom jest fachowcem w każdym calu :)
To jest podstawowe zadanie forum i fundacji... Wskazać drogę, a czy chcecie nią kroczyć...? My wierzymy, że chcecie :)

stafka84 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Wto 27 Gru, 2011   

Witajcie ponownie. Dostałam dziś dokumentację ze szpitala. I mam kilka wątpliwości. Otóż...
W wynikach badań przedoperacyjnych znalazłam zapis że:
Wirusologia, parazytologia:
1. WZWB Antygen HBs (HbsAg) w surowicy (wirusowe zapalenie wątroby typu B) 0,35 (-) ujemny.
2. WZWB przeciwciała anty - HBs w surowicy (wirusowe zapalenie wątroby typu B) > 1000.0 mlU/ml (+) dodatni.
Co oznacza ten wynik dodatni????? Wszytsko inne było ujemne....

Ponadto okazało się, że lekarz przy wypisie dał mi tylko 1 stronę wypisu....dziś wraz z dokumentami dostałam 2. I tam faktycznie jest kto operował, kto asystował, jak przebiegła operacja, co zrobiono itp. :) :)

A poza tym, byłam również dziś ponownie w swoim szpitalu na kontroli. I dziś usłyszałam, ponownie uskarżając się na bóle, że:
"Operacje takie są skomplikowane, i że 90 % pacjentów ma różne doklegliwości bólowe. Operacje te raz się udają, a raz nie. Ale żebym sobie nie myślała, że moja była nieudana...." Poprosiłam o skierowanie na rehabilitację. Usłyszałam, ze takowe tylko lekarz rodzinny może dać....
Tłumaczę Panu doktorowi, że on nawet nie wie co ma mi tam napisać...rozłożył ręce tylko :(
Ponadto kontrole są według jego wiedzy tylko by sprawdzić protezę. Nie dolegliwości bólowe, itp. A już na pewno nie po to by kierować na jakąś rehabilitację :(
Poprosiłam o skierowanie na konsultację z Panem Profesorem....i co? I nic. Dostałam skierowanie na USG biodra (termin na lipiec 2012) więc mam je zrobić i dopiero z nim przyjść to może mnie skierują do profesora....
Na moje pytanie co przez te 8 miesięcy????? Rozłożono ręce i pocieszono, że to i tak krótki termin. Więc chyba nie pozostaje nic innego jak cieszyć się ?!?!?!?!

Tak to właśnie wygląda. Powiem Wam, że zaczynam tracić wiarę.....
W lekarzy i ludzi. Po co to było wszytsko, żeby teraz zmarnować.
On mi mówi że operacja miała pomóc mi pracować, żyć, a jak ja mu mówię, że jest coraz gorzej, to słysze że nie każda operacja się udaje. To jasne, ale ja uważam, że moja się udała tylko zostałam potem źle pokierowana przez nich...

Jeśli ktoś wie prosze powiedzcie co oznacza ten wynik dodatni???
Dziękuję :)

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska
Wysany: Wto 27 Gru, 2011   

Stafka jedz do Profesora prywatnie wiem że to dla wielu pod względem finansowym nie jest łatwe ale gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości i objawy bólowe a by mnie przepraszam za wyrażenie olewali to bym się nie wachała i prywatnie pojechała do Profesora i tyle co ty tam masz za lekarzy baranie łby a nie lekarzy :-|

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: