Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Ginger i jej historia
ginger 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 19 Lut 2010
Skd: Jeleśnia
Wysany: Pi 19 Lut, 2010   

powiem szczerze, że gdyby nie takie osoby jak Wy to już dawno bym się chyba załamała, albo po prostu wierzyła niektórym lekarzom, którzy nie powinni nimi być... :-? może i troszku ostro o nich mówię, ale zbyt wiele się przez nich wycierpiałam i trochę też przez swoją naiwność i zaufanie w ich wiedzę... ale czytając opowieść Sylwii postanowiłam nie odpuszczać póki nie znajdę takich super specjalistów i do tego miłych jak jej lekarz :mrgreen:

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Droga Ginger - nie odpuszczaj !
Jest tu wiele osób, których droga do leczenia była kręta ( moja też ! ) Ale szukałam rozwiązania i nie odpuściłam póki nie zostałam zoperowana - warto było czekć na najlepsze ręce do operacji Ganza! I warto było ćwiczyć niezliczoną ilość godzin...
Tobie też się uda !
Teraz wiesz już gdzie się leczyć, masz nas, masz tu naszą wiedzę - skorzystaj z naszego doświdczenia a masz wielką szansę na sukces wyleczenia ! :)

Edi 
Edi

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 20 Sty 2010
Skd: Wojkowice Kościelne

Ginger to nie jest naiwność !!!to jest chore idziemy do lekarza po pomoc a wychodzimy dalej nieszczęśliwe i zawiedzione.Głowa do Góry ,będzie dobrze :-D to forum Cię wzmocni,ja tu jestem naprawdę krótko ,ale mój stan psychiczny się zmienił na lepsze. :mrgreen:

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

ginger napisa/a:
może i troszku ostro o nich mówię, ale zbyt wiele się przez nich wycierpiałam i trochę też przez swoją naiwność i zaufanie w ich wiedzę.

nie Ty jedna i pewnie nie ostania :-( :-? :evil: niestety... ja po 4 latach poszukiwań znalazłam cudownych lekarzy :D Tobie też się to uda !!! :D
i wcale ostro nie piszesz; to sama prawda i nie ma co się delikatnie obchodzić z niektórymi konowałami :evil:

Forum właśnie ma zadanie poprowadzenie ludzi we właściwym kierunku i pomoc w doborze sprawdzonych specjalistów :D mam nadzieję, że coraz mniej ludzi będzie błądzić i szukać w ciemnościach; wejdą tu i będą wiedzieć gdzie, co i jak :D

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009
Skd: Wielkopolska

Ginger i dobrze że szczerze piszesz o lekarzach jeśli nie którym nie zależy na dobru pacjenta tylko na kasie sami są sobie winni że tracą pacjentów. Bo nie umieją albo nie chcą pomóc. A prywatnie za przeproszeniem w d.....up by bez mydła weszli. Trzeba walić prawdę prosto w oczy. Po to powstało to forum żeby pomóc pacjentom by nie dawać się takim konowałom którzy leczyć nie umieją a jeszcze wmawiają że nic się nie da zrobić. Bo się nie chcą doszkalać. I najlepiej niech pacjent cierpi bo przecież to nie jego boli.

Ja trafiłam na ortopedę w przychodni który powiedział że nic nie można zrobić na szczęście 2 ortopeda skierował mnie do Prof Czubaka dzięki któremu chodzę.

Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Wysany: Sob 20 Lut, 2010   

AgaW napisa/a:
Droga Ginger - nie odpuszczaj !
Tak nie odpuszczaj. Jesteś jeszcze bardzoooooooo młoda, więc walcz o powrót do zdrowia.

ginger 
Mikrus Bioderkus

jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim i do dzieła :lol:
trzeba samemu o siebie walczyć ;-)

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska

No kochana widzę że załapałaś bakcyla Brawo :-D

ginger 
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sro 24 Lut, 2010   

przez jakiś czas milczałam, ale było to spowodowane tym, że właśnie złapałam bakcyla ;-) musiałam troszku poczytać forum, aby lepiej się zorientować w temacie i również dlatego, że zależało mi na tym aby lepiej Was poznać :-D wiele nowych informacji przyswoiłam ale wiele również mi umknęło, gdyż tu jest taki nawał wiedzy, że to trzeba z czasem się dowiadywać co i jak i uczyć się wszystkiego na nowo :-) najświeższe nowinki mam takie, że jak zrobiłam sobie kolejny rajd do ortopedy i reumatologa, to skończyło się to następująco: reumatolog zmienił mi znowu leki i obecnie umieram, ale nie jest źle :-P bardziej interesujące jest to, że rozmawiałam ze znajomym ortopedą rodziny, który siedzi w temacie endoprotez, ale nie za bardzo w osteotomii i powiedział, że w moim przypadku nie ma mowy o endo tylko właśnie osteotomia, więc chyba czas przenieść mnie do innego działu ;-) jedyne co mnie martwi to fakt, że z tego co się w różnych źródłach doczytałam, to jest tak, że na oste kwalifikują się osoby, które nie mają bardzo "zniszczonych" bioder, czyli wychodzi na to, że trzeba się śpieszyć...dobrze to rozumiem?? bo mimo wszystko jeszcze się troszku gubie ;-)
a tak poza tym to witam Wszystkich w ten piękny dzień i życzę miłego, przyjemnego i udanego dnia!!! :-D

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

ginger napisa/a:
bardziej interesujące jest to, że rozmawiałam ze znajomym ortopedą rodziny, który siedzi w temacie endoprotez, ale nie za bardzo w osteotomii i powiedział, że w moim przypadku nie ma mowy o endo tylko właśnie osteotomia, więc chyba czas przenieść mnie do innego działu ;-) jedyne co mnie martwi to fakt, że z tego co się w różnych źródłach doczytałam, to jest tak, że na oste kwalifikują się osoby, które nie mają bardzo "zniszczonych" bioder, czyli wychodzi na to, że trzeba się śpieszyć...dobrze to rozumiem?? bo mimo wszystko jeszcze się troszku gubie ;-)

Ginger trzeba uderzyć do jakiegoś specjalisty albo nawet dwóch i wybrać najlepsze rozwiązanie !!! :D jeśli osteotomia by u Ciebie się sprawdziła, to super :!: :) na endo będzie zawsze czas :wink:
a temat się zdąży przenieść jeszcze :) na razie niech zostanie tu, aż sprawa się wyjaśni hehe :D

ginger 
Mikrus Bioderkus

głupie pytanie za 100 punktów... czy ktoś wie co to jest za rodzaj osteotomii? osteotomia pevalgizacyjna... równie dobrze może na początku drugiego słowa być "d" bo niestety lekarz to napisał swoim specyficznym charakterem pisma a nie wymawiał tego słowa więc nie wiem :dontgetit: :coo: czy ktoś słyszał, że wykonują to w Katowicach?? wole to pytanie zamieścić w mojej historii bo nie wiem, do której osteotomii to przyłączyć i wole nie śmiecić na forum... :spam:
będę wdzięczna za jakieś wskazówki, które mnie oświecą :idea:

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Ginger - niewiem co to za rodzaj osteotomii, o którym piszesz.
Ale jest racja w tym że trzeba się z każdym rodzajem operacji osteotomii spieszyć, zanim biodro ulegnie większemu zniszczeniu przez chorobę.
Nie zwlekaj - jedź do najlepszych specjalistów - i pytaj o ten rodzaj operacji - powinni Ci powiedzieć na czym będzie polegał!
Może część wiedzy znajdziesz na Forum :) A może będziesz mieć ustalone jakiś inne rozwiązanie?
Do działu innego przeniesiemy Cię, gdy już będziesz czekać w kolejce na ustalony zabieg, gdy będziesz mieć konkret jaki rodzaj osteotomii zaproponuje Ci lekarz :)
Im szybciej tym lepiej, będziesz mieć ustaloną kolejkę do operacji i międzyczasie będziesz się przygotowywać do zabiegu :)
Będzie dobrze - będziesz jeszcze sprawną osobą! :)
Tylko nie zwlekaj i odwiedź kilku naprawdę dobrych lekarzy, żeby mieć pewność diognozy i wyboru metody leczenia :)

Grazyna1950 

AgaW napisa/a:
Ale jest racja w tym że trzeba się z każdym rodzajem operacji osteotomii spieszyć, zanim biodro ulegnie większemu zniszczeniu przez chorobę.
Nie całkiem się z Tobą zgodzę. Ja tez miałam osteotomię McMurraya, ale wydaje mi się, że w moim przypadku od razu należałoby wstawić ENDO. Taką opinię miał i inny oropeda. Niestety powiedział mi o tym juz po. Ginger z własnego doświadczenia Ci radzę zasięgnij opinii kilku lekarzy, aby wybór leczenia był najlepszy dla Ciebie.

ginger 
Mikrus Bioderkus

dziękuję za odpowiedź :-) już teraz zaczynam działać i szukać kilku opinii na ten temat, ale wiem, że będzie dobrze ;-) co nas nie zabije to nas w końcu wzmocni :-P

Grazyna1950 

Połowa sukcesu to pozytywne myślenie :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw