Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Droga przez wiszące biodro, nowa endoproteze i zycie
Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 11 Cze 2012
Skd: Gdynia
Wysany: Sro 05 Wrz, 2012   

Dzięki za tą energie:)

Co do skupienia uwagi fakt z mężem trudniej:)

U mnie jeśli chodzi o stabilizator to raczej konieczność ponieważ mam a raczej brak mięśnia czworogłowego i strasznie ciężko mi się z nim pracuje wręcz mozolna robota a on coś nie chce współpracować. :evil: stabilizator ma utrzymać nogę w ryzach i pomóc w miarę się poruszać. Masz rację zobaczę przez allegro tylko nie wiem jak wtedy z refundacją??

Pozdrówka

Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska
Wysany: Sro 05 Wrz, 2012   

Aga3D napisa/a:
U mnie jeśli chodzi o stabilizator to raczej konieczność ponieważ mam a raczej brak mięśnia czworogłowego i strasznie ciężko mi się z nim pracuje wręcz mozolna robota a on coś nie chce współpracować. stabilizator ma utrzymać nogę w ryzach i pomóc w miarę się poruszać. Masz rację zobaczę przez allegro tylko nie wiem jak wtedy z refundacją??

Nie gdybaj, bo kasę łatwo wydać. Skonsultuj się z dobrym rehabilitantem. Moze wcale ten stabilizator nie będzie potrzebny.

piedra32 

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 28 Pa 2009
Skd: Athlone-Ireland
Wysany: Czw 06 Wrz, 2012   

Aga3D, zobacz jeszcze czy można wypożyczyć stabilizator.I zapytaj w sklepach w szpitalu Otwockim są dwa i możliwe ze pożyczają.
Rozumiem że lekarz zalecił tą machinerię.

Pozdrawiam cieplutko :-)

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Wysany: Czw 06 Wrz, 2012   

Witaj Piedra32,

Lekarz też ale akurat mam to szczęście mieć kontakt z rehabilitantem z Niemiec i on po wstępnych oględzinach i wynikach badań również potwierdził że stabilizator pomoże w poruszaniu się zwłaszcza że mam zanik mięśnia czworogłowego. Też mi się nie uśmiecha to nosić będę jak cyborg. W sklepie w szpitalu w Otwocku byłam i nie usłyszałam takiej propozycji wypożyczenia. Ale jeszcze się dowiem. sama chcę stabilizator z wyższej półki bo te starsze to masakra nawet nie wiem jak w tym chodzić a założyć sama to awykonalne.
Ale może skorzystam z twojej rady i się rozejrzę bo może gdzieś wypożyczają.

Pozdrówka :-)

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Wysany: Czw 25 Pa, 2012   

Witam,

Jestem od poniedziałku w Otwocku. Jutro mam zabieg wyjęcia endo i zostawienie wiszącego biodra:( Z jednej strony jak słucham rehabilitantki i młodego lekarza który jest łącznikiem miedzy mną a ordynatorem to jestem spokojna natomiast wewnątrz mam wulkan niezbyt pozytywnych emocji i stresu. Strasznie się boje. Co ciekawsze nie samego zabiegu bo wtedy mnie nie ma tylko tego co będzie jak mnie otworzą i co będzie po czyli mleka przez te zastrzyki i bóle. Trochę histeryzuje wiem ale nic na to nie poradzę. Zabieg mam jutro a wstać powinnam na druga dobę ale w związku z tym ze pojutrze sobota będę gmina w łóżku bo nie będzie rehabilitantki ani lekarza z naszego oddziału który mógłby mnie poinstruowac. Cieszę się ze Jezus będzie ze mną w tych najtrudniejszych chwilach :) ja to mam SZCZĘŚCIE . Kupiłam stabilizator bo mam taki zanik miesniowy ze mi napewno pomoże w poruszaniu się a potem się zobaczy to na początek. Teraz jeszcze wizyta anestezjologa i pełna gotowość. Wchodzę a raczej wyjeżdżam jako druga czyli miedzy 10a11. Proszę trzymajcie kciuki i przepraszam ze się nie odzywalam ale troszkę były nerwy które starałam się rozładowywać fundujac sobie rozrywki rożne :) to pomogło. Teraz będę opisywać swoje przeżycia jak tylko będę mogła po zabiegu. To będzie dziennik przeżyć pooperacyjnych. Mam nadzieje ze komuś to ułatwi przejść przez to co mnie czeka. Pozdrawiam i do zobaczenia :)

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Aga3D napisa/a:
Proszę trzymajcie kciuki

Aga kciuki masz zapewnione :)
trzymaj się :*

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Kurcze miałam na myśli meżusia ze będzie ze mną :) chociaż obecność siły wyższej tez nie zaszkodzi :) to wszystko przez to ze pisze na tablecie a on sam przerabia tekst jak mu pasuje :)

ewka322 

Status: Endo x 1
Doczya: 08 Wrz 2011
Skd: Gniezno

napewno bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki :thumbup:

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Dziękuje :)

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

AgaD, trzymaj się! Masz moje kciuki :hug:

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Dziękuje :) byłam w kaplicy i kurcze się rozkleilam tak się boje :eek:

Tchorz ze mnie wiem ale co poradzę. Nie jest to dobry przykład dla tych których czekają tez zabiegi.

AgaW 

Galaktikus Bioderkus

Status: Osteo. Ganza x 1
Doczya: 07 Cze 2009
Skd: Lubelskie

Nie myśl czy jesteś przykładem czy nie. Masz prawo reagować tak, jak czujesz.
Większość osób ma obawy przed zabiegiem i to jest naturalną sprawą.
Głowa do góry, będziesz w rękach świetnych specjalistów, którzy zrobią operację najlepiej jak będzie można.
Będzie dobrze - już niedługo sama się o tym przekonasz, bo będzie to za Tobą :hug:
Pomyśl o przyjemnych rzeczach, o tym że niedługo już będziesz wracać do sił i rehabiltować się.
Będę czekać na wieści od Ciebie :)

Aga3D 
Agniesia
Mikrus Bioderkus

Wysany: Sob 27 Pa, 2012   

Hej :)

Jestem po zabiegu i czuje się w miarę dobrze. Przed operacja pan dr mówił ze będzie się starał zamontować protezę co mnie ucieszylo. Niestety po zabiegu powiedział ze się nie udało. Narazie jestem obolała i przeleze przez weekend. Mój ukochany przy mnie jest więc nie dzieje się źle :) od poniedziałku do pracy :)

Buziaki

pasiflora 

Galaktikus Bioderkus

Status: Endo + Kapo
Doczya: 27 Cze 2009
Skd: Polska
Wysany: Sob 27 Pa, 2012   

Aga3D, jesteś wielka :)
Kibicuję Ci od samego początku i wiedziałam że jesteś dzielna, a mała załamka przed.... To norma. Chyba każdy tak ma. Ja tak właśnie miałam.
Wiem że liczyłaś po cichu, że może endo Ci wstawi pan doktor, ale nie martw się.
Powiem Ci na przykładzie Nutki.
Miała wiszące biodro i nieźle sobie teraz radzi.
Znaku po wiszącym biodrze nie ma. :)
Jest perfekcyjnym dla mnie przykładem.
Wierzę, że i Ty dasz sobie radę.

Nuta 

Bioderkus!!!

Doczya: 14 Lis 2010
Skd: Śląsk
Wysany: Nie 28 Pa, 2012   

Aga3D - tak jak pisze Pasiflora, nie mam znaku po wiszącym biodrze. Przez 4 miesiące chodziłam z wiszącym biodrem, wykonując prace domowe, zajmując się wnukami - i w ogóle żyjąc normalnie, tylko z kulami w rekach, które były mi niezbędne, bo nie mogłam obciążać nogi, gdyż nie miała "przegubu", jak to fajnie nazwał mój mąż.
Jestem 16 miesięcy po wstawieniu endo w miejsce wiszącego biodra i 3,5 miesiąca po wstawieniu endo do drugiego biodra. Pracuję zawodowo (do pracy wróciłam po 2 miesiącach po operacji drugiego endo), żyję normalnie, tańczę, jestem aktywna, bez bólu.
Przejdziesz swoją rekonwalescencję i będzie normalnie!
Nie używałam stabilizatora, o którym pisałaś wcześniej, nawet nie wiem, jak to wygląda. Poruszałam się tylko o kulach, a wcześniej nie chodziłam z nimi, ale szybko sie nauczyłam. Wszystko potrafiłam zrobić, może trochę wolniej, ale prowadziłam normalnie dom, zakupy, itd, a poza tym byłam na L4, wiec miałam czas.
Powodzenia i pozdrawiam!

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: