Wysany: Pi 24 Mar, 2023 Artroskopia stawu biodrowego w ostatnim czasie
Hej
Dawno mnie tu nie było.pozdrawiam wszystkich serdecznie
Czy jest na forum ktoś,kto miał w ostatnim czasie wykonaną artroskopię biodra?
Poszukuję lekarza,kóry wykonuje dużo w roku (mam nadzieję że robi to dobrze) takich opreacji aby
skonsultować z nim mój przypadek.Polecacie kogoś?
Pozdrawiam
_________________ I nagle dowiadujesz się, ile tak naprawdę możesz,gdy zostaniesz podstawiony pod ścianą...
Ja miałem nawet dwie artroskopie zabieg porażka, zniszczył mi biodro, teraz zostało już tylko endo. Artro zrobiłem zeby uniknąć endo , a wyszło że przez artro będę miał endo...
Tak tak, ja też dwie po pierwszej było 5 miesięcy rzeczywiście lepiej, a po tej ostatniej jest gorzej zdecydowanie odradzam artroskopie, stosować leczenie zachowawcze, a jeśli ból będzie już wiódł prym w naszym życiu zdecydować się na Endo, nic innego się nie wymyśli leki typu structum i cartexan nie działają
W 2012 i 2016 przechodziłem operację modelowania kości.
W międzyczasie wyczynowo uprawiałem sport, w 2015/2016 nawet z sukcesami medalowymi.
Po trzecim zabiegu zrezygnowałem ze względu na problem z wiązadłem rzepki, w skrócie mówiąc nienaturalnie duża rzepka powoduje większą dźwignię i musiałem albo modelować kolano albo odpuścić takie obciążenia. Wolałem jednak zostawić trochę zdrowia na przyszłość, dla dzieciaków.
Operował Konrad Malinowski. Ogólnie po pierwszym zabiegu musiałem mieć wycinane zwapnienia kostne mimo przeciwzapalnych, nienaturalna reakcja. Za drugim i trzecim razem z uwzględnieniem tego już bez problemu. Dwukrotnie w Piotrkowie Tryb, raz publicznie, raz prywatnie - czas gonił by się uchronić przed endoprotezą.
Obecnie po 12 latach pierwsza noga zaczęła doskwierać po wbiegnięciu do wody kiedy byłem nad morzem. Niestety obstawiam, że opór wody spowodował, że noga wyszła trochę poza zakres i stąd ból w stawie. Właśnie w planie mam konsultacje i badania.