Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Blizna po endo...
amalka 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 08 Lut 2010
Skd: K- Koźle
Wysany: Pon 08 Lut, 2010   Blizna po endo...

Cytat:
Ja dodam od siebie, żeby o tą bliznę dbać nie tylko z perspektywy estetyki ale również i ,,mechaniki". Często dochodzi do zrostów pod blizną- potrafi ona zrosnąć się z powięzią, nerwem i innimi strukturami, dlatego w trakcie rehabilitacji nie wolno pominąć tematu tak zwanego masażu blizny, jej mobilizacji itp. Rehabilitanci powinni o tym wiedzieć. Ale jak święta zasada brzmi- o czym rehabilitant nie mówi, warto mu przypomnieć lepiej żeby pacjent wiedział, bo uświadomiony pacjent to połowa sukcesu :-) - Piotrek Medic

Nie gniewajcie się, że ja z takim duperelkiem wyskakuję i proszę o wyrozumiałość bo wstyd mi strasznie... :oops: Chciałabym się dowiedzieć jak duże są blizny po endo... Nie jestem nienormalna- zdrówko najważniejsze jestem jednak kobitką i chciałabym wiedzieć czy mąż nie zwieje jak je zobaczy :-P Żartuję oczywiście z tym zwiewaniem ale nie ukrywam, że trochę mnie "zagadnienie" martwi...

Side 
Mikrus Bioderkus

Doczya: 08 Pa 2009
Skd: Warszawa
Wysany: Pon 08 Lut, 2010   

Moja blizna po endo ma 10 cm i jest najładniejsza z całej kolekcji blizn ;-) Mądry, kochający mąż nie zwraca uwagi na takie drobiazgi... Piękna, nie szuka się z lupą, studiując po centymetrze każdy fragment ciała... Piękno ma się w sobie :-D

amalka 
Popularus Bioderkus

Wysany: Pon 08 Lut, 2010   Dziękuję ślicznie za odpowiedź.

Nie jestem próżna ani pusta :oops: Widziałam dwie blizny ale obie- przewspaniałe zresztą- panie, były dośc leciwe. Miały udo rozharatane niemiłosiernie i nie ukrywam- troszkę mnie to przeraziło...
Mężusia mam wspaniałego :-D Dzielnie wspiera mnie w mojej walce z chorobą i pewnie pokocha te bliznę, jaka by nie była :-D To ze mnie rasowa kobietka wychodzi i chyba po prostu boję się oszpecenia...

zozo 

Gigantus Bioderkus

Doczya: 11 Lip 2009

Kochanie to, jak wygląda blizna zależy również od wieku i kondycji skóry. Na młodym, sprężystym udzie z pewnością z czasem będzie to niewidoczna kreska. Dodatkowo zastosujesz odpowiedni krem do blizn i będzie super. Ważniejsze od wyglądu blizny jest to, żeby operację przeprowadził sprawny operator raz i dobrze oraz, żeby wszczepili Ci dobry implant. Zbyt świeżą bliznę i tak nie należy opalać a więc ładna chustka na biodro i możesz bez obaw wskoczyć w bikini. :mrgreen:

Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska

Ja mam blizny dość duże. Około 15 cm na udzie i dodatkowo blizna ok 10 cm skręca na pośladek. Ale już w tej chwili są mało widoczne. Stosowałam krem "Cepan" - około 12 zł/tubkę. Może teraz są lepsze.

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

zozo napisa/a:
Kochanie to, jak wygląda blizna zależy również od wieku i kondycji skóry. Na młodym, sprężystym udzie z pewnością z czasem będzie to niewidoczna kreska.

A mi lekarz powiedział, że ładniej się wszystko zrasta u starszych osób i u nich ładniej blizny wyglądają :shock:
Nie wiem, jak to w praktyce wygląda jednak hehe :) ja na swoją nie narzekam :) mi się tam podoba :mrgreen: :-P

amalka poproś, by ładnie Ciebie zszyli hehe :P ja tak zrobiłam :mrgreen:
Inną sprawą jest miejsce cięcia :D ja byłam krojona od góry: bliżej pachwiny :) bielizna, czy strój kąpielowy praktycznie ją zakrywają :D

amalka 
Popularus Bioderkus

Dziękuję ślicznie za wszystkie odpowiedzi :-) Problem raczej banalny- wiem, ale jestem Wam wdzięczna bo mnie pocieszyliście :-)

Tomash 
Popularus Bioderkus

Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków
Wysany: Wto 09 Lut, 2010   

Oo dziwne, bardzo dziwne, blizny po 10-15cm? Ja mam 38 centymetrowa bliznę ;/

mala_klara 
Mikrus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 19 Cze 2009
Skd: Cieszyn

Może to nie jest estetyczne, ale ja bym chciała zobaczyć przykładową bliznę po endoportezie. Jeśli ktoś z Was się nie wstydzi... i może zamieścić. To z góry dziekuję.

kinga 
19III2008 11VII2012

Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski

Moja blizna ma niecałe 14 cm :D

Mala_Klaro moja nie jest zbyt estetyczna i ładna :D ale mi się tam podoba

w rzeczywistości ona jest bledsza :P a moje nogi są prawie białe :P
najwyżej pożałuję, ale wrzucę fotkę... :oops:

Bea 
Popularus Bioderkus

Status: Osteo. + Endo
Doczya: 30 Wrz 2009
Skd: okolice Warszawy

Ale bioderko :mrgreen:
kinga, proszę mi tu bez takich wypowiedzi bo będziesz do ukarania :-P - nie ma brzydkich blizn są po prostu inne :cry:

Alicja 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 01 Wrz 2009
Skd: łódzkie

Tomash napisa/a:
Ja mam 38 centymetrowa bliznę

Może miałeś coś z miednicą robione?
Ja miałam, dlatego moja blizna ma 21 cm. Ale jak ktoś ma pierwszy raz endo wstawianą, blizna jest dużo mniejsza. :-)

Tomash 
Popularus Bioderkus

Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków

Miałem robione bo najpierw miałem miednicę składaną dwa lata temu, ale jak wstawiali mi endo teraz to zrobili nacięcie wzdłuż całej starej blizny też.

klara 
klara
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 20 Pa 2009
Skd: zachodniopomorskie
Wysany: Sro 10 Lut, 2010   

Miałam w sumie 4 operacje prawego biodra: dysplazja operowana w dzieciństwie, osteotomia, wyciąganie blachy po osteotomii i endo trzy tygodnie temu. Razem pół metra blizn, albo lepiej. Ośmiorrnica na nodze ;) Za każdym razem krojona w innym miejscu. To ostatnia rzecz o jakiej myślę. Bo w końcu to nie blizna jest chorobą. Dla mnie najważniejsze żeby nie bolało, a cała reszta... To, jaka blizna będzie po to głównie zdolność indywiduwalna każdego organizmu do koloidowania, tak to się chyba nazywa. Oczywistym jest, że ludzie różne w życiu mają priorytety. Dla mnie nigdy wygląd blizn nie stanowił żadnego problemu, ale wierzę, że są ludzie, dla których to problem. Trzeba prosić przed operacją o ładne zszycie, a nie na "baleron". Jak się uda, dostaje się nić wzdłuż rany, a w poprzek tylko platerki :)Jedną bliznę taką mam. Odważyłam się poprosić, bo operowali mnie w moje urodziny :)

Grazyna1950 

Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska
Wysany: Sro 10 Lut, 2010   

klara napisa/a:
Za każdym razem krojona w innym miejscu
Ja mam po 3 razy krojone każde udo, ale cięcia mam w tym samym miejscu. Tylko przy wstawianiu Endo zwiększyli cięcie w kierunku pośladka. Blizny mam całkiem ładne :-P

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: