Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Przesunity przez: kinga
Pon 04 Lip, 2011
Moja córcia i jej historia
mamcia 
Popularus Bioderkus

Status: Przed
Doczya: 11 Sty 2010
Skd: Bytom
Wysany: Pi 29 Sty, 2010   

To ja Siasia córcia mamci.....Dziękuje za infomacje :) Więc jednak muszę byc przygotowana na zastrzyki :cry: których nielubię :cry:

Jowi 
Pielęgniarka

Gigantus Bioderkus

Status: Artroskopia x 1
Doczya: 19 Cze 2009
Skd: Poznań
Wysany: Pi 29 Sty, 2010   

nikt nie lubi zastrzyków, ale to konieczność i chronią nas od niepożądanych i bardziej bolesnych skutków :-P

kinga 
19III2008 11VII2012

Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009
Skd: z Polski
Wysany: Pon 01 Lut, 2010   

Jeśli przyjmuje się jakieś leki na stałe, to lepiej zabrać swoje i mieć zapas. Reszta to już z przydziału szpitalnego, w razie potrzeby i zaleceń lekarskich :D
Zastrzyki w brzuszek nie bolą, mają cieniusieńką igiełkę :wink: komar jak gryzie jest bardziej brutalny :wink: :D :D :D

Tomash 
Popularus Bioderkus

Status: Endo + Inne operacje
Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków

Kinga, to już zależy, na początku nie boli, ale w 3 miesiącu brania już nie jest tak milo :D

Grazyna1950 

Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska

Zastrzyki można przeżyć. Doprawdy nie są bolesne. Samemu się robi w brzuszek. Ja miałam 60 zastrzyków , zatem 2 m-ce. W szpitalu robili mi w rękę, w domu w brzuszek.

mamcia 
Popularus Bioderkus

Tomash napisa/a:
w 3 miesiącu brania już nie jest tak milo

To ja Siasia córcia mamci......WOW :!: :!: :!: Aż tyle trzeba te zastrzyki brać :?: :?: :?: Jestem drobnej budowy ciała -- jak mawia mój tata.......taka sobie chudzinka......wiec jak trzeba bedzie tak długo brać te zastrzyki to niebedzie miejsca na moim brzuszku aby je sobie wbijać a może jest coś innego w zastępstwie tzn.jakieś tabletki :?: :?: :?:

Grazyna1950 

Z tego co wiem to tylko zastrzyki :lol: :lol: :lol: Ale to zastrzyki podskórne.

kinga 
19III2008 11VII2012

Spokojnie :) zazwyczaj standardowo bierze się 6-8 tygodni tylko :)
Nie wiem, czemu Tomashek brał 3 miesiące, ale pewnie miał ku temu powody :wink:
O leczeniu decyduje lekarz :)
Są jakieś tabletki przeciwzakrzepowe, nie spotkałam się jednak w używaniu ich po operacji. Nie bój się - te zastrzyki to nic strasznego !!! Serio :) :D :)

mamcia 
Popularus Bioderkus

Grazyna1950 napisa/a:
Z tego co wiem to tylko zastrzyki

:placze: No właśnie tylko zastrzyki a ja nielubie zastrzyków a wręcz się ich boję :placze:Mam taki uraz z dzieciństwa :placze:

kinga napisa/a:
Zastrzyki w brzuszek

A musi być to koniecznie w brzuszek :?: :?: :?: Niemoże być inna część ciała :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony przez kinga Pon 01 Lut, 2010, w caoci zmieniany 1 raz  

kinga 
19III2008 11VII2012

Na brzuszku najlepiej, bo tam najwięcej skóry, czy sadełka jest :) no i łatwo wykonać :wink:
Poza tym to nie są takie jak w dzieciństwie nam serwowali :wink: ja też mam uraz z dzieciństwa oraz po ostatniej wizycie lekarza u mnie :-| Prawie 2 tygodnie minęło, a mnie pośladek boli :-|
Zastrzyczki w brzuszek są ok :mrgreen: maluteńka igiełka, błyskawiczna iniekcja :D tak jak pisałam: komar jest brutalniejszy, a osa to morderca :mrgreen:

Nie bój się :*

mamcia 
Popularus Bioderkus

Oj chyba będe musiała przywyknąć do tej myśli,że te zastrzyki mnie nieminą :cry:

Bonia 

Gigantus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 30 Cze 2009

Spokojnie bez paniki te zastrzyki naprawdę nie są takie straszne ja sama w domu po operacji sobie robiłam. A też jestem szczuplutka. Prof na każdej wizycie nażeka że za chuda jestem :-D I mam przytyć. A wracająć do zastrzyków robiłam je w brzuch i nawet siniaków nie miałam. I samodzielnie się kułam bo nigdy w życiu sama sobie jeszcze zastrzyków dopóki nie poszłam na operacje nie robiłam. Naprawdę nie ma się czego bać. Igła jest cieniutka i krzywdy sobie nie można zrobić.

W klinice z siostrami nabijałam się z tych zastrzyków bo przypomina to trochę szcze pienie przeciw wściekliżnie bo ponoć zazstrzyki przeciw wściekliżnie też dostawało się w brzuch. Więc się śmiałyśmy z siostrami że jak kogoś kiedyś pogryzę to jestem zaszczepiona :mrgreen:

Grazyna1950 

Te zastrzyki to dla Twego dobra. Eliminują powstawanie zakrzepów. Lepiej troszkę pocierpieć (ale naprawdę one nie są bolesne) niż narazić się na zakrzepicę. Głowa do góry. Robi się je samemu. Nie bój się - nie boli. Plombowanie zęba 100 razy gorsze. :mrgreen:

mamcia 
Popularus Bioderkus

Grazyna1950 napisa/a:
Plombowanie zęba 100 razy gorsze.

A z tym się niezgodzę wolałabym iśc do dentysty mieć plombowane wszystkie zęby aniżeli dostać jeden zastrzyk :-(No cóż ale chyba jednak to mnie nieminie,bo w końcu na te zabieg idę dla swojego zdrowia wiec i te nieprzyjemne zastrzyki będą dla zdrowia a mając w perspektywie w lipcu SUPER wakacje trzeba będzie wcześniej troszkę pocierpieć:-(

Tomash 
Popularus Bioderkus

Doczy: 10 Wrz 2009
Skd: Łuków

Ja miałem tyle czasu zastrzyki ponieważ problemy z nerwem sprawiły że krążenie nie działało zbyt dobrze. Więc się nie martw :P głowa do góry :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: