Status: Endo x 1
Wysany: Nie 01 Mar, 2020
Tak NFZ Tutaj oni każdemu mówią że oni nie mogą decydować o stanie pacjenta i odradzają każdemu chodzenie bez kul czy tam odejmować jedną kulę ,tłumaczą się że trzeba czekać do tej kontroli tylko 3,5 miesiąca czekać po operacji i cały czas chodzenie z kulami to chyba mała przesada Tutaj u mnie gość jest co 10 tyg. po operacji i jak wyszedł ze szpitala z chodzikiem to tak do tej pory z nim się włóczy na rehabilitacji bo oni się tłumaczą że rentgena w oczach nie mają..
Podpowiedz koleżanki Kingi poczytaj sobie ten dział. Ja że swojej strony mogę doradzić żeby do czasu kontroli i po kontroli jeżeli masz możliwość finansową pracować prywatnie z fizjoterapeutą pracującym całościowo z pacjentem.
Nie chcę się żle wypowiadać o rehabilitacji w ramach NFZ powiem więc tylko tyle że taka rehabilitacja to tak jakbyś nie miała rehabilitacji.
_________________ Żyj tak by jak najwięcej dać z siebie innym
Witam...
Przeczytałem ten temat cały i tym bardziej jestem zdziwiony Mój lekarz, dokładnie po 25 dniach od zabiegu nakazał mi odstawić kule, czym mnie mocno zaskoczył. Rehabilitant, też stwierdził, że nie widzi w tym nic dziwnego. Po domu chodzę całkiem bez kul, na zewnątrz zabieram ale tylko w celu asekuracji. Oczywiście jeszcze trochę utykam, ale bólu żadnego nie odczuwam, jedynie gdy dłużej pochodzę noga jest wyraźnie zmęczona. Szczerze nastawiałem się, że jeśli 2 miesiące po zbiegu odstawię kule to będzie sukces, a tu takie zaskoczenie. Powiedzcie mi, czy to mimo wszystko nie za wcześnie na chodzenie z pełnym obciążeniem??
Chyba jestem za bardzo przewrażliwiony ale wolę dmuchać na zimne
Status: Osteo.
Doczya: 17 Pa 2024 Posty: 14 Skd: Gdańsk
Wysany: Pon 24 Lut, 2025
Ale każdy ma inaczej. Skoro tak kazali, to widocznie u Ciebie nie ma żadnych przeciwwskazań.
W razie potrzeby szybkiego załatwienia konkretnych tematów, polecam ten kierunek - https://twojdoktor.online/e-recepta/
Ostatnio zmieniony przez stawik Czw 06 Mar, 2025, w caoci zmieniany 1 raz
Dziękuję za odzew Oczywiście nie zamierzam podważać czy negować zaleceń lekarza. Post ten zamieściłem, raczej jako ciekawostka, bo szczerze nie słyszałem, żeby ktoś odstawiał kule po niecałych czterech tygodniach. Byłem ciekaw czy ktoś na forum, albo ktoś z Waszych znajomych miał podobnie.
Pozdrawiam