Status: Artroskopia x 2
Wysany: Czw 02 Sty, 2025
Ja byłem operowany przez dr. Mazka ale to około 5lat temu. To dluga historia ale ostatecznie pozytywna. Co do samego lekarza to nie polecam. Technicznie dobry ale potrafi podejmować moim zdaniem nietrafione decyzje i czasem nieprzemyślane. To jest moje zdanie ktore wynika z mojej histori. A jak Pani sie czuje? Operacja pomogła? Zakresy ruchu wracaja?
Rozumiem. Ja póki co mam opinie że jest to człowiek konkretny ale też i zabiegany. Czuję się dobrze, ale czy operacja pomogła to jeszcze nie wiem. Za wcześnie żeby to oceniać. Zakresy ruchu przed operacją miałam całkiem dobre, jak będzie po to się okaże, ale jestem dobrej myśli. Chociaż przyznaję że fizjoterapia jest bardzo intensywna. Nie jestem sportowcem ale wymagania mojego fizjoterapeuty są chyba wysokie. Miło że się odezwałeś. Widzę że jesteś z mojego rocznika i już po 2x. Ehhh te słowiańskie biodra
W opisie operacji mam: synwektomia, plastyka szyjki udowej kości przednio-bocznej, resekcja brzegu przednio-bocznego panewki i szycie obrąbka 3xpushlock. Z tego co się dowiedziałam to była standardowa operacja bez większych komplikacji.
Status: Przed
Doczy: 25 Sty 2025 Posty: 16 Skd: Warszawa
Wysany: Pon 27 Sty, 2025
AgnieszkaW. napisa/a:
W opisie operacji mam: synwektomia, plastyka szyjki udowej kości przednio-bocznej, resekcja brzegu przednio-bocznego panewki i szycie obrąbka 3xpushlock. Z tego co się dowiedziałam to była standardowa operacja bez większych komplikacji.
Cześć,
Jak masz się po kolejnych miesiącach ? Czy bóle z biodra zniknęły i masz zakresy ruchu dobre - rotacja wewnętrzna, odwiedzenie ?
Cześć,
Jak masz się po kolejnych miesiącach ? Czy bóle z biodra zniknęły i masz zakresy ruchu dobre - rotacja wewnętrzna, odwiedzenie ?
Przepraszam za późną odpowiedź. Minęło dopiero 7 tygodni od operacji i nie jest źle. Chodzę bez kul i zakresy ruchu z tygodnia na tydzień są coraz większe. Ale ja też nie miałam aż tak dużych ograniczeń jeśli chodzi o zakresy. Moim problemem był ból po przechodzeniu kilku kilometrów (spacery z dziećmi). Póki co jestem zadowolona ale efekt ocenię dopiero po pół roku lub za rok. Na ten moment codziennie jestem na siłowni i wykonuje ćwiczenia zlecone przez fizjoterapeutę. Pozdrawiam:)