Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Czy wrócę do normalności? :(
Ferrari Lusso 
Ferrari

Status: Artroskopia x 1
Doczy: 26 Sie 2024
Skd: Warszawa
Wysany: Pon 26 Sie, 2024   Czy wrócę do normalności? :(

Cześć wam! Mam nadzieję, że dobrze trafiłem i że uda mi się znaleźć tu osobę, która może miała ten sam problem :)
Mam 27 lat i od początku 2022 roku borykam się z problemem, właściwie dwoma, które zaczęły się w tym samym czasie. Jestem od najmłodszych lat w tak zwanym gazie, już od małego zacząłem grać w piłkę nożną i reprezentowałem z osiągnięciami szkoły w każdej dziedzinie wychowania fizycznego. Następnie grałem w piłkę na wysokim poziomie aż do 2019 roku. Wszystko było super do 2022 roku. Moje objawy to strzelanie w biodrze podczas chodzenia oraz “kompresja” w pośladku oraz w tylnej części uda przy dłuższym siedzeniu w aucie, na fotelu od komputera w zasadzie w zasadzie zawsze gdy mam pozycję siedzącą. Z początku próbowałem bezinwazyjnie wyeliminować te problemy poprzez rehabilitację oraz ćwiczenia, niestety nieskutecznie. Stwierdzono u mnie uszkodzenie obrąbka stawu biodrowego i W lutym 2024 przeszedłem artroskopię stawu biodrowego prawego ponieważ było to zalecone w prywatnej klinice Carolina Medical Center w Warszawie. W tej klinice również odbyłem rehabilitację. Wszystko robiłem zgodnie z zaleceniami i na 200% swoich możliwości. Od operacji minęło pół roku lecz moje objawy cały czas mi towarzyszą. Miesiąc temu miałem również iniekcje nerwu kulszowego, tak zwaną blokadę, która miała wyeliminować prawdopodobnie tą kompresję. Za miesiąc mam kolejną konsultację z doktorem, który mnie operował oraz podawał zastrzyk ale szczerze to już nawet nie wiem co mam mu powiedzieć. Moi mili, jest to dla mnie gigantyczny problem pod względem psychicznym, można rzec, że podchodzi to powoli pod stan depresyjny. Jest to duży dyskomfort słyszeć i czuć ten trzask oraz męczyć się z pieczeniem w pośladku oraz nodze. Trzask nie występuje co krok, różnie ale częściej niż rzadziej.
Jeśli chodzi o kręgosłup lędźwiowy to z wyniku rezonansu wychodzi na to, że te dolegliwości nie są rwa kulszową, którą podejrzewałem i ból nie pochodzi z odcinka lędźwiowego. Błagam dobrzy ludzie, czy istnieje szansa, że ktoś z was wie gdzie szukać problemu? Co mam robić i jakie badania powinienem wykonać żeby znaleźć przyczynę? Te dwa objawy pojawiły się w tym samym czasie. Raz jest lepjiej raz jest gorzej ale nigdy tak jak kiedyś..

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: