Witam to mój pierwszy post na tym forum, mam wszczepiona całkowitą endoprotezę biodra. Operacje miałem 19.07.2016 bylem na badaniu w szpitali i się okazało ze mam troszkę złamana kość przy endoprotezie. I mam pytanie czy ktoś już miał taka sytuacje ?
Kość nie chce się zrastać
Status: Endo x 1
Doczya: 10 Maj 2016 Posty: 40 Skd: Warszawa
Wysany: Sro 28 Wrz, 2016
Powoduje to u Ciebie jakieś dodatkowe objawy bólowe? dodatkowe ograniczenia? co mówią lekarze? Pytam, żebyś więcej coś na ten temat napisał. Kiedy się o tym dowiedziałeś ?
Bylem u lekarze 26.09 i powiedziałem ze jak ostatnio dłużej chodziłem to mam dziwny bul, tak jakby ktoś wbijał mi igle w kość udowa. I jak lekarzowi to powiedziałem to od razu mnie wysłał na rentgen i się okazało ze mam ryskę w kości.Teraz lekarz kazał mi chodzić o kulach i mam termin na 10.10 znowu na badania. A ja posiadam rentgen z 29.08 to zauważyłem ze już była ta ryska,lekarz wcześniej nie zauważył. I to mnie właśnie dziwy czemu ta ryska się nie goi
Wysany: Czw 13 Pa, 2016
W moim przypadku bylo lekkie pekniecie okolooperacyjne przy wyciaganiu srub (mialam zesrubowany staw po urazie) - i zalatwil to tzw (niestety nie znam polskiego nazewnictwa, to jest oryginalne) Dall-Miles® Stainless Steel Cable Sleeve Set
Wysany: Nie 30 Pa, 2016
U mnie niestety było znacznie gorzej, na drugi dzień po operacji, po pierwszym spacerku pojechałem na rentgen i okazało się, że mam kompletnie złamaną kość a endo wyszło bokiemn. Załamałem się bo jeszcze tego samego dnia czekała mnie reoperacja. Suma sumarum jestem ok 1.5 roku po operacjie i jest rewelacyjnie. Dwa tygodnie temu byłem na preikestolen w Norwegii i zero problemów, jeśli coś mnie boli to raczej drugie biodro albo kolano Więc trzymaj się i nie przejmuj pęknięcie się zagoi, u mnie nawet po poprawce został taki szpikulec z kości odstający ale powoli się "obrobił".
Tutaj rtg https://www.dropbox.com/s....21.45.png?dl=0