Status: Przed
Doczya: 26 Pa 2009 Posty: 5 Skd: sopot
Wysany: Sro 28 Pa, 2009 Carolina Medical Center- WARSZAWA
Witam:)czy ktoś z WAS był pacjentem Carolina Medical Center?Lub był pacjentem dr Laskowskiego?Jeśli tak to proszę opisać swoje odczucie co do wizyty. Umówiłam się do dr na 6 listopada, bo do prof Czubaki najbliższy termin w szpitalu w Otwocku jest dopiero po nowym roku a prywatnie za 5 tygodni!!!Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kinga Pon 18 Lut, 2013, w caoci zmieniany 2 razy
Madzik333 szukając rozwiązania dla swoich obydwu dysplastycznych bioder w kwietniu 2008 trafiłam między innymi do lekarza o którego pytasz w prywatnej klinice CMC. Po obejrzeniu RTG zdecydowanie zalecił kapoplastykę (naturalnie w swoim ośrodku, cena za 1 biodro 22 tyś zł). Jego zdaniem TYLKO kapoplastyka mogła spełnić swoją rolę. Więc mówiłam odważnie, że inny lekarz (tu padło nazwisko profesora Jarosława Czubaka) po badaniu i obejrzeniu RTG zaleca zastosowanie dużo mniej inwazyjnej metody, która pozwoli zachować mój własny staw - okołopanewkową osteotomię wg Ganza. Pomysł operacji metodą Ganza został zanegowany.
Dziś jestem po dwóch operacjach sposobem Ganza (oba stawy). (na marginesie operacje refundowane przez NFZ)
Moje biodra kwalifikowały się do tego zabiegu a ja podjęłam dobrą decyzję.
Reszta do własnej interpretacji.
Pozdrawiam.
Status: Przed
Doczya: 26 Pa 2009 Posty: 5 Skd: sopot
Wysany: Czw 29 Pa, 2009
Dzięki Katja!Mnie poprostu przerażają kolejki , ale nim podejmę jakąkolwiek decyzję pójdę także na konsultację do prof Czubaki. Od czegoś trzeba zacząć , a wiem ,że po Perthesie kapoplastyka nie wchodzi w grę bowiem kość objęta martwicą nadaje się tylko do endo.Będę na bieżąco opisywała wizyty u kolejnych doktorów. ponieważ pierwszy wolny termin przypadł u dr Laskowskiego więc nie ma na co czekać.pozdrawiam
magdzik333 odezwij się do mnie na PW albo nawet lepiej zadzwoń pod nr 794 799 322 (mam mało czasu na pisanie). U Ciebie nie można zwlekać z tego co piszesz. Coś na to poradzimy. Czekam na kontakt od Ciebie.
Status: Inne operacje
Wysany: Sro 04 Lis, 2009
Madzik, ja od 3 lat chdzę na konsultację do dr Laskowskiego w CMC. Też jestem po Perthesie. Zalecił mi endoprotezę długotrzpieniową (3 lata temu był to koszt ok. 30 tys. teraz nie wiem). "Kazał" też szybko zachodzić w ciążę, bo po takiej endoprotezie nie wskazana jest ciaża - nie ma badań na temat wpływu metalu na płód (a może być b. szkodliwy). Pierwszą wizytę u niego wspominam niemiło - być może byłam trochę zaniedbana (nie ćwiczyłam regularnie, nie skończyłam jeszcze studiów i nie mam męża....?) - ale nakrzyczał na mnie i wydał "wyrok". Może i była to metoda szokowa, ale absolutnie niewłaściwa psychologicznie.
Wiem, że kiedyś pracował w Otwocku, w tym co robi jest dobry (zrobiłam rozeznanie) i cały czas chodzę do niego na konsultację. Ale trafiłam na innych lekarzy ortoped. (min. dr Wiesław Tuszyński, dr Krystyna Stępień - szpital na Szaserów), którzy polecili prof. Czubaka. Madzik - idź też do niego. Teraz rozumiem, że warto znać opinię kilku lekarzy.
W Aninie u prof. Czubaka są bliższe terminy niż na Ursynowie.
I jeszcze jedno - jeśli u Ciebie jest do dosyć skomplikowana sprawa - podobnież lepiej jest operować się w klinice.
Ja dopiero czekam, ale cieszę się, że nie zostałam u jednego lekarza.
Status: Endo x 1
Wiek: 66 Doczya: 19 Lut 2010 Posty: 3 Skd: Brwinów k /Warszawy
Wysany: Pi 19 Lut, 2010
Witam.Ja byłam w CMC u prof.Małdyka.Jest to chirurg-traumatolog pracujący w szpitalu na ul.Spartańskiej.Trzy tygodnie temu wstawiał mi endo prawego biodra,natomiast 10 maja jestem już umówiona na operację drugiej nogi.Zarówno dla profesora jak i dla instytutu reumatologii nie mam słów uznania.Polecam potrzebującym i służę namiarami...
Status: Osteo. Ganza x 2
Wiek: 45 Doczya: 31 Maj 2009 Posty: 145 Skd: z małego pokoju ;)
Wysany: Pi 19 Lut, 2010
Bożena 59 napisa/a:
Witam.Ja byłam w CMC u prof.Małdyka.Jest to chirurg-traumatolog pracujący w szpitalu na ul.Spartańskiej.Trzy tygodnie temu wstawiał mi endo prawego biodra,natomiast 10 maja jestem już umówiona na operację drugiej nogi.Zarówno dla profesora jak i dla instytutu reumatologii nie mam słów uznania.Polecam potrzebującym i służę namiarami...
Status: Endo x 1
Wiek: 66 Doczya: 19 Lut 2010 Posty: 3 Skd: Brwinów k /Warszawy
Wysany: Pi 19 Lut, 2010 prof.Paweł Małdyk
Prof.Paweł Małdyk przyjmuje w Carolina Medical Center w Warszawie na ul.Pory 78 (Mokotów) tel.22 355 82 00 ,wizyta kosztuje 300zł,ale naprawdę warto zainwestowac,aby skonsultowac się z tym świetnym specjalistą.
W CMC operacja jednej nogi to wydatek 18tyś,ale na Spartańskiej,gdzie prof.również operuje jest refundowana i nie płaci się ani złotówki.
Za 3 miesiące mam wyznaczoną drugą operację i nie wyobrażam sobie robic jej gdzie indziej,jak tylko tam...
Panewka 55 - to rozmiar 55mm, wkładka 55/28 oznacza zapewne, że wkładka do panewki 55mm i do głowy 28mm. Nie ma nic na temat materiału z jakiego wykonana wkładka i głowa.