Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Organizacja krwi przed zabiegiem
Grazyna1950 

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 12 Sty 2010
Skd: Wielkopolska
Wysany: Sro 30 Sty, 2013   

Każdy szpital chce, aby krew najlepiej oddawać w miejscu przeprowadzania operacji, ale to przecież czasami jest nierealne. W listopadzie miałam operację i tylko w dniu zapisu musiałam poinformować szpital jaką mam grupę krwi, aby mogli zorganizować w razie potrzeby. Nie była to co prawda operacja ortopedyczna, ale ryzyko przymusu podania krwi było. Miałam 7 operacji ortopedycznych i także nigdy wcześniej nie musiałam "organizować" krwi. Raz mi podawali dwie jednostki krwi, ale nie musiałam na siłę prosić nikogo o oddanie dla mnie.

elba 

Bioderkus!!!

Status: Osteo. + Endo
Doczya: 21 Lis 2011
Skd: opolszczyzna
Wysany: Sob 25 Maj, 2013   

Potwierdzam, ze w Piekarach odzyskuje się krew z drenażu operacyjnego. Jest to swoisty rodzaj autotransfuzji. Po operacji dostałam tylko swoją krew, jeden worek i aż miło było patrzeć , że się nie zmarnowała i od razu mnie wzmocniła. :-D

drupinka 

Maximus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 19 Sie 2009
Skd: Górny Śląsk
Wysany: Sob 25 Maj, 2013   

Owszem, w Piekarach niektórzy pacjenci dostają swoją krew "z odzysku". Ja jednak jej nie dostałam, dopiero na drugi dzień po operacji otrzymałam 2 jedn. koncentratu, w trzecim dniu kolejne 2. Prawdopodobnie mój organizm zareagował z opóźnieniem (morfologia mi spadła dopiero po 24 godzinach), a wtedy było już za późno na krew "z drenów". W każdym razie nawet nie było słowa na temat oddawania krwi.

Martula 
Mikrus Bioderkus

Status: Osteo. + Osteo. Ganza
Doczya: 12 Wrz 2010
Skd: Radom
Wysany: Sro 30 Pa, 2013   Organizacja jednostek krwi do operacji

Witajcie !

Mam pytanie do tych którzy w ostatnim czasie przechodzili operacje, które wymagały zorganizowania jednostek krwi.
Otóż, miałam operację w styczniu tego roku, wówczas, gdy ktoś oddał dla mnie krew, fizycznie otrzymywał do reki zaświadczenie imienne, które później okazywałam w szpitalu otwockim. Teraz w listopadzie mam mieć kolejna operację i również organizuję sobie krew, z tym że Ci którzy oddali dla mnie krew nie otrzymali w stacji krwiodawstwa zaświadczenia. Niby Pani wpisała gdzieś w komputer moje dane i dane szpitala i stwierdziła, że Otwock będzie to widział. Nie wiecie czy coś się zmieniło w ostatnim czasie? Nie chcę, by w dniu przyjęcia okazało się to nieporozumieniem i żebym nie została bez tego cennego "daru" ;-) Dajcie znać. Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: