Forum Bioderko Strona Gwna

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Autor Wiadomo
Moje nowe życie.. z endo :)
madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Status: Endo + Inne operacje
Doczya: 03 Wrz 2012
Skd: Opole
Wysany: Wto 02 Lip, 2013   

kinga, mają, ale dr bał się o kość, już gdy po raz pierwszy widział mój rtg mówił, że nie podoba mu się "końcówka" kości udowej i że tak naprawdę dopiero w trakcie operacji będzie umiał podjąć ostateczną decyzję który trzpień będzie dla mnie lepszy, no i niestety padło na dłuższy.. Niestety tak kończy się zwlekanie z pójściem do lekarza.

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Status: Endo x 1
Doczya: 31 Gru 2011
Skd: okolice Nowego Sącza
Wysany: Czw 04 Lip, 2013   

madziulaklb napisa/a:
I wreszcie mogę zacząć porządną rehabilitację :)

Znalazłaś już fizjoterapeutę? Czeka Cię teraz ciężka praca, ale sukcesy jakie się osiąga dają niesamowitą radość.

Wendy 
Bioderkus!!!

Status: Fizjoterapeuta
Doczya: 18 Cze 2009
Skd: Warszawa

Powodzenia w poszukiwaniu terapeuty. Poczytaj na Forum, na co zwracać uwagę, pamiętaj że nie musisz pozostawać z pierwszym terapeutą na którego trafisz. Zrób rekonesans, posprawdzaj 2 - 3 i dopiero podejmij decyzję. Może to troszkę droższy sposób na rozpoczęcie terapii ale terapeuta to ważny "element" w Twojej drodze do sprawności, warto aby był dobry. Pytaj, sprawdzaj, czekaj na postawienie jasno sformułowanej diagnozy i planu leczenia. Powodzenia :-)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

mprzepiora, szukam! :) Sukcesy rekompensują wszystko.. wczoraj po raz pierwszy wsiadłam na rowerek stacjonarny, nawet nie wyobrażasz sobie jaką miałam radość z tego, że mogę zrobić pełen obrót pedałami :mrgreen: Wcześniej, przed operacją, nie umiałam, a wczoraj przez te 10min "jazdy" miałam taką radochę, jak małe dziecko dosłownie :) W przedwczoraj wsiadłam za kierownicę, było zdecydowanie lepiej i wygodniej niż przed, tylko naciskanie sprzęgła nie było jeszcze takie "mechaniczne" i odruchowe, bo za każdym razem myślałam o nodze, by te ruchy były jak najbardziej prawidłowe ;) Ale mimo wszystko jestem z siebie i mojej nogi jak najbardziej zadowolona :)

Wendy, Dziękuję za rady ;) Zależy mi na maksymalnej możliwej sprawności więc na pewno tego nie zaniedbam :)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Wysany: Pon 22 Lip, 2013   

2 miesiące od operacji. :viva:
Wciąż szukam fizjoterapeuty, choć już od 3 usłyszałam, że ze mną nie ma co robić... ciekawe. Poszukam dalej ;)
Jeżdżę sobie na rowerku stacjonarnym, głównie dla kondycji i zabawy ;D Wcześniejsza blokada mi na to nie pozwalała i teraz mam radochę wsiadając na rower ;D
Jeżdżę sobie autkiem, spaceruję, gotuję, piekę ;D
Opatentowałam zakładanie skarpetki za pomocą kuli :D
A za tydzień w środę wybieram się na 3 tygodniowe "SPA" do OCRu :D Właściwie to już nie mogę się doczekać ;D

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Wysany: Wto 23 Lip, 2013   

madziulaklb napisa/a:
Wciąż szukam fizjoterapeuty, choć już od 3 usłyszałam, że ze mną nie ma co robić

wytłumaczyli Ci dlaczego nie ma co z Tobą robić??????
myślę, że teraz to dopiero jest co robić.

Trzymam kciuki abyś znalazła terapeutę. Może tutaj poszukaj.
Ostatnio zmieniony przez mprzepiora Wto 23 Lip, 2013, w caoci zmieniany 1 raz  

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

mprzepiora, bo jestem młoda, bo wszystko w porządku, bo mogę ćwiczyć sama, bo rowerek wystarczy.. a najlepsze było "jest za wcześnie"... to na drugi dzień po operacji nie było za wcześnie, a 2 miesiące po jest.. Nie wiem, będę szukać dalej. Teraz i tak za tydzień zaczynam rehabilitację szpitalną :)

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

madziulaklb, augmenty śmieszne. Po prostu nie trafiłaś na odpowiedniego terapeutę.

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Wysany: Czw 29 Sie, 2013   

Moje bioderko tydzień temu skończyło 3 miesiące ;D
Właściwie gdyby nie ćwiczenia i smarowanie blizny Cepanem zapomniałabym, że jestem po operacji ;D

W OCRze było fajnie, nawet bardzo :) Jedyne co mnie do siebie zraziło to stare, wredne i użalające się nad sobą baby. Jeju.. :eek:

Mam nadzieję, że w listopadzie pójdę na Bal Ekonoma i wybawię się za wszystkie czasy :) :D Jak to fajnie jest gdy nic nie boli :) :viva: :viva: :viva:

mprzepiora 

Gigantus Bioderkus

Wysany: Pi 30 Sie, 2013   

madziulaklb napisa/a:
Właściwie gdyby nie ćwiczenia i smarowanie blizny Cepanem zapomniałabym, że jestem po operacji ;D

To świetna wiadomość :)
madziulaklb napisa/a:
Mam nadzieję, że w listopadzie pójdę na Bal Ekonoma i wybawię się za wszystkie czasy

Na pewno tak będzie. Jest jeszcze troszkę czasu więc będziesz w jeszcze lepszej formie.

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Wysany: Sro 25 Wrz, 2013   

To jednak prawda, że jak wszystko jest dobrze, to zapomina się o całej sprawie.. :)
W niedzielę minęły 4 miesiące, bioderko spisuje się idealnie.

kiksem 
Mikrus Bioderkus

Doczy: 10 Sty 2011
Wysany: Sro 25 Wrz, 2013   

madziulaklb napisa/a:
To jednak prawda, że jak wszystko jest dobrze, to zapomina się o całej sprawie.. :)
W niedzielę minęły 4 miesiące, bioderko spisuje się idealnie.

Pozdrowienia z Opola :) . Też byłem w OCR na rehabilitacji i też dość dobrze wspominam pobyt. No i również moje bioderko spisuje się bez zastrzeżeń, a już minął ponad rok :)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Wysany: Czw 24 Pa, 2013   

5 miesięcy po ;)
Długie spacery nie stanowią żadnego problemu ;) w ramach wfu z uczelni chodzę na siłownie :D Chwilowo się nie rehabilituję ze specjalistą bo wszystko jest w jak najlepszym porządku więc nie ma takiej potrzeby, ale ćwiczę sobie sama w domciu, by utrzymać efekty. A obecnie leżę w łóżku, bo dopadła mnie tak paskudna angina, że z ręką na sercu mogę powiedzieć, że po operacji lepiej się czułam.

kiksem, oj tak, OCR wspominam baaardzo dobrze, i jeśli chodzi o oddział szpitalny, i oddział rehabilitacji, na który wybieram się ponownie, pod koniec lutego

mondey 
Popularus Bioderkus

Status: Endo x 2
Doczya: 11 Lut 2013
Skd: K-Koźle
Wysany: Wto 29 Pa, 2013   

witam:)
a ja juz z druga endo...idzie juz 6 tydzien:) wczorajsza kontrola mnie ucieszyła, moge juz chodzić bez kul i jezdzic autem :) ale nie czuje sie na siłach jeszcze,więc chwilę jeszcze poczekam :) Nie wiem,czy każdy tak ma,że druga operacja wychodzi zawsze gorzej niż pierwsza? Ja nadal mam krwiaka wokół dziurki po drenie i blizna jest opuchnięta...poza tym jest świetnie, bo nie ma bólu :)

madziulaklb 
22.05.2013
Bioderkus!!!

Wysany: Wto 29 Pa, 2013   

mondey, najważniejsze, że nic już Cię nie boli :) szybciutko bez kul możesz :) bardzo mnie to cieszy :) Może to przypadek, że akurat przy drugiej dłużej się goi.. bo jakby nie patrzeć i za pierwszym i za drugim razem operacja jest tak samo poważna.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: