Status: Endo x 2
Doczya: 03 Gru 2009 Posty: 2625 Skd: z Polski
Wysany: Nie 17 Lut, 2013 Przyspieszenie terminu operacji
Ponieważ ciągle ten temat gdzieś powraca - będzie oddzielny wątek.
Co zrobić, jeśli termin operacji jest bardzo długi, a funkcjonować już nie można? Gdy ból uniemożliwia spanie, pracę, środki przeciwbólowe nie działają albo z jakiś przyczyn nie możemy ich brać; gdy zostały wyczerpane wszystkie inne możliwości, a tym ukierunkowana rehabilitacja; gdy chodzenie sprawia ból - nawet podczas poruszania się z dwiema kulami.
Napisz podanie.
Do kogo?
do dyrekcji danego szpitala oraz do ordynatora/kierownika oddziału
Co napisać?
Przedstawić dokładnie swoją sytuację (choroba, przebieg - w miarę zwięźle i krótko), opisać wszelkie trudności, dolegliwości; w czym to przeszkadza i jak bardzo ogranicza. I napisać o co prosimy w związku z naszą sytuacją.
Jak pisać?
Grzecznie i starannie; dość poprawnie stylistycznie, by nikt nie miał problemów z odczytaniem i zrozumieniem naszego listu.
Zakończyć formułką typu: będę bardzo wdzięczna/y za // bardzo bym prosiła/ił o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby
z poważaniem
podpisujemy się odręcznie i wyraźnie
w lewym górnym rogu podajemy swoje dane (imię i nazwisko, adres, telefon kontaktowy)
w prawym górnym roku miejscowość i data
poniżej po prawej stronie adresat naszego podania
pod adresatem na środku można napisać
podanie o przyspieszenie terminu zabiegu operacyjnego
albo samo podanie
a pod spodem od lewej strony
dotyczy: przyspieszenia zabiegu operacyjnego
Ostatnio zmieniony przez Katja Nie 01 Wrz, 2013, w caoci zmieniany 2 razy
kinga .
Wszystko dokładnie jest wyszczególnione , co powinno być zawarte w podaniu .
Na pewno będzie to pomocne i wiele osób będzie mogło wzorować się przy napisaniu pisma o przyspieszenie zabiegu .
Status: Endo x 2
Wysany: Sob 23 Mar, 2013
W Piekarach,w moim przypadku,po napisaniu prośby do dyrekcji o przyspieszenie zabiegu,było tak,że po około 2 tygodniach dostałem telefon że mam stawić się u dyrektora,na wizytę,nie było żadnej konsultacji,nie dostałem żadnej odpowiedzi drogą pocztową.Po mojej wizycie,u dyrektora,termin jaki mam został zaznaczony na czerwono,że pilnie-i obiecano,że mi już go nie przesuną.Więc modlę się,aby tak się stało.I oby operacja odbyła się,tak jak mam na przesunięciu wpisane.
W Piekarach,w moim przypadku,po napisaniu prośby do dyrekcji o przyspieszenie zabiegu,było tak,że po około 2 tygodniach dostałem telefon że mam stawić się u dyrektora,na wizytę,nie było żadnej konsultacji,nie dostałem żadnej odpowiedzi drogą pocztową.Po mojej wizycie,u dyrektora,termin jaki mam został zaznaczony na czerwono,że pilnie-i obiecano,że mi już go nie przesuną.Więc modlę się,aby tak się stało.I oby operacja odbyła się,tak jak mam na przesunięciu wpisane.
Ja tez pisze w tym tygodniu podanie i jadę na wizytę porozmawiać bo to jakaś masakra się robi. Boli coraz bardziej z każdym tygodniem, wczoraj noc nieprzespana, w ogóle straszny ból w pachwinach ,coraz ciężej się chodzi już o wstawaniu rano nie wspomnę, z racji wieku mojego może się uda, bo chcę jakoś dalej żyć i pieniądze zarabiać, a czekają mnie 2 endo.
Ostatnio zmieniony przez AgaW Sob 31 Sie, 2013, w caoci zmieniany 1 raz
Tez szkorzystałem z takiego podania po otrzymaniu listu z informacja ze szpital wykorzystał limit endo ,napiszałem podanie i czekam na odpowiedz.W tym podaniu napiszałem tak jak podała wzór kinga i dołaczyłem numer sprawy który był w liście którym dostałem.
_________________ " nie smuć się nie warto ciesz się życiem i kazdą jego chwilą".....» Wieloodłamowo złamana miednica, lewa kończyna krótsza o 4 cm